Time to Run Londen

Time to Walk en Time To Run: buiten sporten met je Apple Watch

Alleen voor Fitness+ abonnees
Time to Walk en Time to Run zijn twee nieuwe manieren om je in beweging te krijgen. Apple heeft bekende artiesten en andere persoonlijkheden ingeschakeld om een verhaal te vertellen terwijl jij aan het wandelen of hardlopen bent. Het is alleen beschikbaar voor mensen met Fitness+.

Time to Walk en Time to Run in Fitness+

Met Fitness+ kun je vooral binnenshuis sportactiviteiten doen. Time to Walk stelt je in staat om ook buitenshuis de benen te strekken voor een wandeling, onder begeleiding van een bekende stem. Voor mensen in een rolstoel heet de functie Time to Push. Er zijn inmiddels 3 seizoenen van Time to Walk verschenen, met afleveringen die in lengte variëren van 20 tot 40 minuten. Tijdens het wandelen luister je naar een verhaal. Hou je meer van hardlopen? Dan kun je sinds januari ook gebruik maken van Time to Run. Dit zijn hardloopworkouts voor buitenshuis, waarbij je wat meer coaching krijgt.

Let op: voor deze workouts heb je Fitness+ nodig. Hoe je Fitness+ in Nederland en België activeert lees je in een ander artikel.

Nieuw! Time to Run, rennen met Fitness+

Vanaf 10 januari 2022 kun je Time to Run op je Apple Watch vinden. Deze workouts zijn wat anders van insteek, omdat ze meer op coaching zijn gericht. Het doel is om een betere hardloper te worden. Elke aflevering gaat over een populaire hardlooproute op een bekende locatie. Je krijgt ondertussen coaching-tips van de Fitness+ trainers, zoals Emily Fayette, Jamie-Ray Hartshorne, Sam Sanchez en Scott Carvin. Deze namen ken je al van de andere Fitness+ workoutvideo’s. Daarnaast is er een nieuwe hardlooptrainer, Cory Wharton-Malcolm.

Time to Run Londen

Wharton-Malcolm rende zijn eerste marathon in 2007 en beleeft nu overal ter wereld zijn hardloopavonturen. Bovendien zet hij zich erg in voor inclusiviteit.

De Time to Run-afleveringen zijn voorzien van motiverende en inspirerende muziek, met afspeellijsten die door de trainers van Fitness+ zijn samengesteld. Ze zijn ook afgestemd op de intensiteit, locatie en de stad waar het loopje plaatsvindt. De afspeellijst voor Miami Beach bestaat bijvoorbeeld uit Latin muziek. Je krijgt tijdens het hardlopen foto’s te zien van de locatie, of je kunt ze achteraf bekijken in de samenvatting.

Time to Run episodes

Time to Run gaat van start met drie afleveringen: London (door Cory Wharton-Malcolm), Brooklyn (door Emily Fayette) en Miami Beach (door Sam Sanchez). Wekelijks komen er nieuwe afleveringen bij.

Hardlopers van elk niveau kunnen meedoen. Je hebt een Apple Watch en AirPods nodig, of andere Bluetooth oordopjes. Verder is het zo dat je Time to Run zowel buitenshuis als binnenshuis op een loopband kunt doen.

Time to Walk: wat is een guided walk?

De Time to Walk-workouts bestaan al wat langer. Het zijn in feite podcasts waar je tijdens een wandeling naar kunt luisteren. Apple heeft diverse bekende mensen gevraagd om een opname te maken, terwijl ze zelf aan het wandelen zijn. Ondertussen vertellen ze verhalen en krijg je drie muzieknummers te horen. Voorbeelden zijn Jane Fonda, Dolly Parton, NBA-speler Draymond Green, muzikant Shawn Mendes, Orange is the New Black-ster Uzo Aduba. Wekelijks komen er nieuwe afleveringen beschikbaar.

De app speelt de muziek af, dus dit hoeft niet via de aparte Muziek-app. Eventuele afbeeldingen zijn te bekijken op het kleine scherm van de Apple Watch. Je kunt de nummers opslaan in een Apple Music-afspeelijst. Om ze later weer te kunnen beluisteren moet je uiteraard wel abonnee zijn van Apple Music.

Time to Walk-artiesten

Time to Walk starten

Je vindt de Time to Walk-workouts als volgt:

  1. Zorg dat je abonnee van Fitness+ bent.
  2. Open de Workout-app op je Apple Watch.
  3. Blader omhoog en de workouts verschijnen in beeld.
  4. Kies de gewenste artiest.
  5. Eventueel kun je de aflevering downloaden, zodat je onderweg geen internetverbinding nodig hebt.
  6. Druk op start en begin met wandelen.
  7. Via draadloze oortjes kun je luisteren naar het verhaal en de muziek.

Time to Walk voorbeeld

Zijn de Time to Walk-workouts niet te zien? Dan ben je wellicht op je gekoppelde iPhone ingelogd met een Nederlands of Belgisch account. Als je overschakelt naar een Amerikaans, Brits of ander geschikt account krijg je de workouts wel te zien.

Zie je alleen Shawn Mendes? Dan moet je op de groene puntjes rechtsboven tikken om de overige workouts te zien.

Zie je helemaal geen wandelworkouts met artiesten? Dan ben je wellicht geen abonnee van Fitness+.

Waarom Time to Walk?

Apple komt op een geschikt moment met deze Time to Walk-workouts. Mensen gaan wat vaker de deur uit om de benen te strekken na een lange werkdag achter de computer. Het is ook een goed alternatief om het openbaar vervoer te vermijden. Je zou tijdens het wandelen naar muziek of podcasts kunnen luisteren, maar met deze guided walks heb je het idee dat je samen met iemand loopt, terwijl je naar persoonlijke verhalen luistert. Zo kun je even je hoofd leegmaken. Dolly Parton vertelt over haar carrière, gezin en opgroeien op het platteland van Tennessee, terwijl NBA-speler Draymond Green het heeft over falen en omgaan met kritiek.

Wandelen is de meest populaire fysieke activiteit ter wereld, en een van de meest gezonde dingen die we kunnen doen voor ons lichaam. Een wandeling is vaak meer dan beweging: het helpt om je hoofd leeg te maken, een probleem op de lossen of anders tegen een zaak aan te kijken. We kunnen niet naar de sportschool, maar met Time to Walk kom je toch even eruit – ook als je niemand hebt om mee te lopen.

Heb je geen Fitness+ en hou je wel van wandelen? Bekijk dan eens onze lijst met apps voor wandelen en wandelvakanties.

Bekijk ook

De beste wandelapps voor iPhone

Ben je gek op wandelen? Met deze wandelapps voor je iPhone en iPad vind je de mooiste wandelroutes in Nederland, België en het buitenland. Ook vertellen we welke apps je kunt gebruiken om je afgelegde wandelroute te bekijken.

Fitness+ is een nieuwe dienst van Apple, waarmee je gaat sporten. Je kunt het gebruiken op de iPhone, iPad of recente Apple TV. Om je metingen automatisch vast te leggen heb je een Apple Watch nodig. Fitness+ is nog niet in alle landen beschikbaar, maar in onderstaande artikelen lees je er meer over.

Bekijk ook

Apple Fitness+: alles over Apple's betaaldienst voor trainingsvideo's

Met Apple Fitness+ kun je je abonneren op fitnesslessen en instructievideo's voor trainingen. Het is gestart op 14 december 2020. Officieel wordt het nog niet aangeboden in Nederland en België maar via een omweg kun je het al wel gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!