AirTag-hoes van Spigen

‘Dit wordt de prijs van de AirTag’

Het is nog altijd de vraag wanneer Apple de AirTag gaat uitbrengen en hoeveel de tracker gaat kosten. Bronnen vanuit de retail geven nu een indicatie wat de prijs van de AirTag gaat worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is april 2019: op iCulture kon je voor het eerst lezen over de komst van tracker van Apple waarmee je voorwerpen zou kunnen terugvinden. Niet veel later dook ook de AirTag-naam voor het eerst op, in de code van destijds iOS 13.2. We zijn bijna twee jaar verder en Apple heeft de AirTag nog steeds niet aangekondigd, terwijl de aanwijzingen naar de tracker overduidelijk zijn. Zo af en toe druppelt er nog nieuwe informatie binnen, deze keer over de mogelijke prijs van de AirTag.

‘Prijs van de AirTag ligt rond $39’

De informatie is afkomstig van Max Weinbach, die via een nieuwe video van EverythingApplePro nieuwe informatie deelt. Hij heeft via bronnen uit de retail vernomen dat de prijs van de AirTag geschat wordt rond $39. Die prijs ligt slechts een fractie hoger dan bij Tile. Daar betaal je zo’n $25 en $35 voor een enkele Tile.

In al die jaren van geruchten is er nog geen bron geweest die beweerde wat de prijs van de AirTag zou zijn. Het is in ieder geval niet veel duurder dan concurrerende trackers, terwijl dat bij Apple doorgaans eerder de regel dan de uitzondering is. Hou er wel rekening mee dat je er mogelijk nog een losse sleutelhanger bij moet kopen, omdat de AirTag zelf niet zo eenvoudig te bevestigen is. Er zijn al accessoires voor de AirTag uitgelekt.

Weinbach deelt ook nog een paar andere details. Zo zegt hij dat de AirTag zo’n 32 x 32 x 6mm is. Zoals bekend werkt de AirTag met het Zoek Mijn-netwerk en gebruikt hij anoniem andere apparaten om de locatie aan jou door te geven. Behalve van andere iPhones en iPads in de buurt, zou een AirTag ook via een andere AirTag zijn locatie door kunnen geven, waardoor het netwerk als het ware uitgebreid wordt.

Lees in onze roundup van de AirTag meer over alles wat we nu al weten. We verwachten dat Apple de AirTag dit voorjaar eindelijk aankondigt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.