AirTag aan rugtas met hanger.

AirTag delen: zo gebruik je samen een AirTag (maar niet met kinderen)

Vanaf iOS 17 kun je een AirTag delen met meerdere personen. Dat is bijvoorbeeld handig als je vaak je sleutels uitleent of als je een object wil volgen dat door meerdere mensen gebruikt wordt. Maar pas op, want het werkt alleen als de gebruikers 16 jaar of ouder zijn (of vanaf 13 jaar in België).

Alles over AirTag delen

De AirTag en soortgelijke trackers zijn handig om je persoonlijke objecten te zoeken. Het geeft echter problemen als je een voorwerp van iemand anders wil lenen, waar een AirTag aan verbonden is. In dat geval komen de anti-stalkingmaatregelen van Apple in actie en word je onterecht gewaarschuwd dat je gevolgd wordt door een AirTag van iemand anders. Vanaf iOS 17 kun je hier iets aan doen: je kunt je AirTag delen met maximaal 5 personen. Bijvoorbeeld voor voorwerpen die jullie allebei gebruiken.


Denk bijvoorbeeld aan je autosleutel, cameratas of een fiets die je met meerdere mensen deelt. Na het delen van de AirTag kunnen alle uitgenodigde personen zien waar het voorwerp zich bevindt. Maar alleen de oorspronkelijke eigenaar van de AirTag kan allerlei zaken regelen, zoals het toevoegen en verwijderen van personen. Die personen hoeven overigens niet deel uit te maken van je huishouden; het kunnen ook willekeurige vrienden zijn waarmee je bijvoorbeeld een surfplank deelt.

Let op! Het is niet mogelijk een AirTag te delen met een kind jonger dan 16 jaar (of jonger dan 13 jaar in België). Ook kunnen kinderen hun AirTags niet delen met anderen. Bepalend hierbij is de geboortedatum die voor het Apple ID is ingesteld. Ook kun je je tracker met maximaal 5 anderen delen en kun je per persoon maximaal 8 trackers delen.

Dit heb je nodig om een AirTag te delen (of een ander geschikt accessoire)

De deelfunctie werkt met AirTags en andere trackers/accessoires die terug te vinden zijn in de Zoek mijn-app. Dat geldt dus ook voor diverse AirTag-alternatieven en voorwerpen die de Zoek mijn-functie standaard ingebouwd hebben zoals rugzakken en fietsen. In onze gids voor de Zoek mijn-objecten functie vind je enkele voorbeelden.

Dit zijn de vereisten om een AirTag of ander geschikt accessoire te delen:

 • Alle personen moeten beschikken over een iPhone met iOS 17 of nieuwer (geldt voor zowel de eigenaar als degene met wie je deelt)
 • Alle personen moeten 13 jaar of ouder zijn
 • Je hebt een AirTag of een ander geschikt Zoek mijn-accessoire nodig

Je kunt als eigenaar een AirTag met maximaal 5 anderen delen. In totaal kunnen dus zes personen de locatie van een voorwerp volgen en deze zoeken. Als eigenaar kun je maximaal 8 AirTags (of soortgelijke trackers) met andere personen delen.

Zo kun je een AirTag delen

Om een AirTag te delen met meerdere gebruikers, volg je deze stappen vanaf iOS 17:

 1. Open de Zoek mijn-app en ga naar het Objecten tabblad.
 2. Kies de AirTag of ander accessoire dat je wil delen.
 3. Onder het kopje Deel deze AirTag tik je op Voeg persoon toe.
 4. Lees de introductie en tik op Ga door.

AirTag delen met meerdere personen

 1. Voeg het contactpersoon waarmee je wil delen toe en tik op Deel.
 2. Het contactpersoon krijgt een melding. Zie je die niet, ga dan op de iPhone van het contactpersoon naar de het Objecten-tabblad in de Zoek mijn-app. Daar zie je de uitnodiging staan.
 3. Tik op de uitnodiging op Voeg toe.
 4. De gedeelde AirTag is toegevoegd aan het account van de ander.

AirTag deelfunctie: gedeelde AirTag bekijken

Voordelen van een AirTag delen met meerdere gebruikers

Het delen van een AirTag heeft diverse voordelen:

 • Iedereen met wie je de AirTag deelt kan het voorwerp zoeken (inclusief nauwkeurig zoeken)
 • Iedereen met wie je de AirTag deelt kan een geluidje afspelen
 • De locatie van de gedeelde AirTag is zichtbaar voor iedereen met wie je hem deelt
 • Volgmeldingen worden stilgehouden voor degene met wie je de AirTag deelt

Vooral dat laatste voordeel komt goed van pas, omdat je bij een gedeeld voorwerp geen volgmeldingen meer krijgt dat er een onbekende AirTag in de buurt is. Het voorkomt dus dat je onterechte stalkmeldingen krijgt.

Er is ook een aantal functies niet mogelijk bij het delen van een AirTag. Degene met wie je de AirTag of het object deelt, kan deze dingen niet doen:

 • Meldingen inschakelen: degene met wie je deelt kan geen meldingen instellen indien de AirTag achtergelaten is. Dat komt omdat de AirTag maar bij één persoon tegelijk kan zijn.
 • Verloren modus inschakelen: de Verloren modus kan alleen door de eigenaar geactiveerd worden.
 • Objectnaam wijzigen: de naam van de AirTag of ander accessoire wordt bepaald door de eigenaar.

Iets anders waar je rekening mee moet houden, is dat degene met wie je de AirTag deelt de locatie altijd kan zien. Deel je bijvoorbeeld je sleutelbos met je partner (omdat diegene wel eens je auto gebruikt), dan kan diegene altijd de locatie van de sleutelbos zien, dus ook als deze gewoon bij jou is. In de praktijk betekent dit dat diegene jouw locatie in feite kan zien, omdat je je sleutelbos vaak bij je hebt. Deel een AirTag dus alleen met mensen die je vertrouwt.

Prijzen AirTag

Meer over iOS 17
iOS 17 is de grote update voor de iPhone in 2023. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 17, dan vind je in ons artikel de geschikte modellen. De belangrijkste verbeteringen zijn de interactieve widgets, een vernieuwde Telefoon-app met nieuw belscherm, uitgebreidere AirDrop, een nieuwe Stand-by stand als je telefoon horizontaal aan de oplader zit en meer. Lees ook onze artikelen met de beste iOS 17-functies en interessante iOS 17-details en ontdekkingen. De releasedatum van iOS 17 is 18 september 2023. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 17.0.1.

iOS 17

iOS 17 is de aankomende software-update voor de iPhone, die in juni 2023 aangekondigd is. De update wordt naar verwachting in september 2023 uitgebracht, met als belangrijkste verbeteringen de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17