Apple Tag

‘AirTag is de naam van Apple’s slimme tracker’

De Apple AirTag is de officiële naam van Apple's tracker, waarmee je de locatie van allerlei spullen kunt terugvinden. Eerder werd nog gesproken over 'Apple Tag', maar het bedrijf lijkt voor een andere naam te hebben gekozen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-tracker heet AirTag

Apple gaat volgens geruchten een tracker op de markt brengen waarmee je de locatie van allerlei spullen kunt terugvinden. Volgens de bekende geruchtenlekker Guilherme Rambo krijgt deze de naam AirTag. Hij baseert zich daarbij uit informatie uit iOS 13.2, de update die vanavond is verschenen.

De tracker lijkt op het al bestaande product Tile, een plastic schijfje dat je kunt vastmaken aan je tas, jas, of ander kostbaar voorwerp. Wil je weten waar je je spullen hebt laten slingeren, dan kijk je op de kaart. Dit is vergelijkbaar met Zoek mijn vrienden, maar dan voor spullen.

AirTag in code iOS 13.2

Apple zou plannen hebben om de Zoek mijn-app binnenkort uit te breiden met een extra tabblad voor de AirTag. Je kunt dan niet alleen je in slaap gesukkelde MacBook terugvinden, maar ook alle spullen waaraan je een dergelijke tracker hebt gehangen. Fabrikant Tile voelt ondertussen nattigheid en heeft snel varianten op de huidige schijfjes uitgebracht. Zo verschenen er knoppen die je als een sticker kunt vastplakken en kreeg de Tile Slim (een plat plaatje ter grootte van twee op elkaar gestapelde bankpassen) een nieuw design. Deze kun je in je portemonnee stoppen om ‘m snel te kunnen terugvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2020, 14:13
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen airtag, tracker
Device AirTag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.