Apple Tag

‘AirTag is de naam van Apple’s slimme tracker’

De Apple AirTag is de officiële naam van Apple's tracker, waarmee je de locatie van allerlei spullen kunt terugvinden. Eerder werd nog gesproken over 'Apple Tag', maar het bedrijf lijkt voor een andere naam te hebben gekozen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-tracker heet AirTag

Apple gaat volgens geruchten een tracker op de markt brengen waarmee je de locatie van allerlei spullen kunt terugvinden. Volgens de bekende geruchtenlekker Guilherme Rambo krijgt deze de naam AirTag. Hij baseert zich daarbij uit informatie uit iOS 13.2, de update die vanavond is verschenen.


De tracker lijkt op het al bestaande product Tile, een plastic schijfje dat je kunt vastmaken aan je tas, jas, of ander kostbaar voorwerp. Wil je weten waar je je spullen hebt laten slingeren, dan kijk je op de kaart. Dit is vergelijkbaar met Zoek mijn vrienden, maar dan voor spullen.

AirTag in code iOS 13.2

Apple zou plannen hebben om de Zoek mijn-app binnenkort uit te breiden met een extra tabblad voor de AirTag. Je kunt dan niet alleen je in slaap gesukkelde MacBook terugvinden, maar ook alle spullen waaraan je een dergelijke tracker hebt gehangen. Fabrikant Tile voelt ondertussen nattigheid en heeft snel varianten op de huidige schijfjes uitgebracht. Zo verschenen er knoppen die je als een sticker kunt vastplakken en kreeg de Tile Slim (een plat plaatje ter grootte van twee op elkaar gestapelde bankpassen) een nieuw design. Deze kun je in je portemonnee stoppen om ‘m snel te kunnen terugvinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.