AirTag-hoes van Spigen

Zo ziet de AirTag eruit, volgens een accessoiremaker

Kan best kloppen

Van de AirTag hebben we tot nu toe alleen concepten en tekeningen gezien, maar er zijn nog weinig voorbeelden hoe je zo'n accessoire in het dagelijks leven gaat gebruiken. Accessoiremaker Spigen laat het zien.

Update 27 januari 2021: Er is nu alweer een AirTag-accessoire online verschenen. Helemaal verrassend is dat niet, want het merk Cyrill is eigenlijk een submerk van Spigen. En die kennen we al van de eerder gelekte AirTag-hanger. Deze heet ‘Basic Leather’ en moet voor $20 in de winkel liggen. Echt leer is het ook in dit geval niet, want de fabrikant spreekt van ‘classy vegan leather’ voor een minimalistische look. Het design is ongeveer hetzelfde.

AirTags Cyrill-case

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 26 januari.

AirTag-houder voor je tas

Wat we uit alle tekeningen en mockups al wel kunnen afleiden, is dat de AirTag een rond schijfje is, zonder oog of haak. Je kunt er eentje los in je tas of portemonnee stoppen, of in het minizakje van je spijkerbroek. Maar je zult aparte accessoires moeten aanschaffen om de AirTag aan allerlei tassen en andere voorwerpen vast te maken. Spigen heeft zoiets gemaakt en alvast op Amazon gezet. Ze baseren zich daarbij waarschijnlijk op productietekeningen, die vaak circuleren onder fabrikanten om tijdig accessoires te kunnen maken.

Spigen Valentinus

Het betreffende accessoire heet de Spigen Valentinus en is ontworpen voor de AirTag. Hij is gemaakt van een “duurzame laag nepleer”, dat er door de structuur uitziet als echt leer. Er is een uitsnede “om te pronken met de AirTag” en er zit een ronde karabijnhaak met scharniermechanisme aan om de houder overal aan te kunnen bevestigen. Een knoopsluiting met drukknopen zorgt ervoor dat je de AirTag er gemakkelijk uit kan halen.

Spigen Valentinus AirTag-hoes

Hoe dat eruit gaat zien, is te zien op andere foto’s. Spigen toont hoe de AirTag aan een autosleutel, handtas en andere persoonlijke spullen zal hangen zodra het accessoire definitief op de markt komt.

AirTag-hoes van Spigen

Wie nu alvast een voorraadje AirTag-hoesjes wil inslaan is bij Amazon in ieder geval op het verkeerde adres: daar is de Spigen Valentinus momenteel niet te bestellen. We weten dan ook niet wat dit accessoire moet gaan kosten. Bij AliExpress en soortgelijke winkels zijn ze ongetwijfeld ook in grote mate verkrijgbaar.

AirTag-hoes van Spigen

Hieronder zie je nog enkele andere foto’s van de AirTag-hoes van Spigen. De AirTag duikt al ruim een jaar op in iOS-code, handleidingen en op andere plekken. Het idee is dat je met een schijfje allerlei spullen kunt terugvinden, bijvoorbeeld handtassen en sleutelbossen. Dit werkt vergelijkbaar met de Tile Bluetooth-tracker en met de pas aangekondigde Samsung Galaxy SmartTags.

AirTag-hoes van Spigen

Apple kiest daarbij volgens de geruchten voor Ultra Wideband en gebruik van augmented reality, zodat je via de camerabeelden van je iPhone naar je zoekgeraakte spullen wordt geleid. Ook komen de trackers in de Zoek Mijn-app, die daarvoor een apart tabblad krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2021, 18:28
Categorie Accessoires
Onderwerp airtag
Device AirTag

AirTag

De AirTag is de aankomende Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. Er gaan al jaren geruchten dat Apple eraan werkt en Apple heeft zelf ook al verklapt met een AirTag te komen. Het is een accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en zou ook werken met augmented reality. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden.

AirTag

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.