Belkin houder voor AirTag aan cameratas

AirTag firmware-update nu voor iedereen

Apple is begonnen met de uitrol van een nieuwe AirTag firmware-versie. Kijk hier wat de nieuwste firmware is en hoe je kunt controleren of jouw AirTag al een update heeft gehad.

De AirTag beschikt over een eigen serienummer en firmware. Apple brengt van tijd tot tijd nieuwe firmware uit, waar mogelijk nieuwe functies in zitten. Hieronder lees je over de nieuwste firmware, wat je kunt doen om je AirTag te updaten en hoe je weet welke versie op jouw tracker staat.

Nieuwste AirTag-firmware

Apple is zojuist begonnen met het beschikbaar stellen van nieuwe firmware.

De nieuwste AirTag-firmware vind je hier:

  • 1.0.291 met buildnummer 1A291f (verschenen op 15 september 2021)
  • 1.0.291 met buildnummer A1291e (verschenen op 7 september 2021)
  • 1.0.291 met buildnummer 1A291c (verschenen op 31 augustus 2021)
  • 1.0.291 met buildnummer 1A291a (verschenen op 26 augustus 2021)

De meest recente versie (build A1291f) heeft als enige eigenschap dat het nu voor iedereen beschikbaar is. Eerder werd build A1291e beschikbaar gesteld aan 25 procent van de gebruikers, om een geleidelijke uitrol mogelijk te maken. De verschillende buildnummers bepalen dus hoeveel mensen de update te zien krijgen.

Het is niet bekend welke nieuwe functies hierin zitten. Apple kan aanpassingen in de antistalking-functie hebben aangebracht. Verder weten we dat Apple aan een Android-versie werkt waarmee je AirTags en andere Zoek mijn-accessoires kunt vinden, maar waarschijnlijk is het nog niet zover.

Eerdere AirTag-firmwares:

  • versie 1.0.276 met buildnummer 1A287b (vanaf 23 juni 2021, verbetert de anti-stalking)
  • versie 1.0.225 (oorspronkelijke firmware bij release)

Apple begon in juni begonnen met de uitrol van versie 1.0.276, maar gebruikers klaagden dat de update niet te zien was. Op 23 juni verscheen er een nieuwe versie van de update, die wel voor een breder publiek werd uitgerold.

AirTag-firmware controleren

Zo check je welke firmware er op jouw AirTag staat:

  1. Open de Zoek mijn-app en ga naar het tabblad Objecten.
  2. Tik op de gewenste AirTag.
  3. Tik op het batterij-icoontje.
  4. De firmwareversie is te zien.

AirTag serienummer via Zoek mijn-app

Hoe kan ik mijn AirTag updaten?

Er is helaas geen manier om de AirTag geforceerd of handmatig te updaten. Je zult de tracker in de buurt van je iPhone moeten houden en vervolgens wachten tot het automatisch gebeurt. Dit gebeurt het snelst als je zorgt dat beide in elkaars bereik zijn.

Lees verder hoe je het AirTag-serienummer achterhaalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2021
Onderwerp
Categorie
AirTag
Device
AirTag

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag