Apple Watch zwemmen, voorjaar 2017

‘Apple werkt aan nieuwe zwemfuncties voor Apple Watch’

Na zwemmen ook duiken met de Apple Watch?

Apple werkt aan nieuwe zwemfuncties voor de Apple Watch. Details zijn nog schaars, maar er zijn nog genoeg zwemactiviteiten die nu nog niet mogelijk zijn met de Apple Watch.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Apple Watch krijgt nieuwe zwemfuncties’

Sinds de Apple Watch Series 2 kun je al zwemmen met de Apple Watch. Je kan dit gebruiken om de hoeveelheid baantjes in een zwembad vast te leggen en de Apple Watch houdt ook bij hoeveel calorieën je verbrandt en welke type slagen je allemaal gedaan hebt. Maar voor sommige wateractiviteiten is de Apple Watch niet geschikt. Volgens Bloomberg werkt Apple aan nieuwe zwemfuncties, al zijn de details schaars.


De Apple Watch Series 2 en nieuwer hebben een waterbestendigheid van IPX7 tot 50 meter. Maar extreme sporten zoals duiken, waterskieen en andere activiteiten waarbij sprake is van hoge watersnelheden of onderdompeling, worden afgeraden. Mogelijk komt daar in de toekomst dus verandering in. Het is niet duidelijk wat de nieuwe zwemfuncties precies inhouden, maar er zijn tal van sporten die Apple kan toevoegen.

Denk bijvoorbeeld aan waterpolo of diepzeeduiken. Apple kan de algoritmes van de Apple Watch verbeteren voor het nauwkeuriger meten van sommige zwemactiviteiten, zoals ze bij watchOS 7 ook met dansen gedaan hebben. Voor ondersteuning voor duiken of extreme sporten is mogelijk een nieuwe Apple Watch nodig met een hogere waterbestendigheid. Het is niet helemaal duidelijk of dat voor de nieuwe zwemfuncties nodig is.

Apple heeft ook een extra stevige Apple Watch voor extreme sporten in ontwikkeling, waarbij de kast gemaakt is van ander materiaal zoals rubber. Mogelijk hebben de nieuwe zwemfuncties ook betrekking op dit nieuwe model, dat door de extra stevigheid beter bestand is tegen water.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2021, 0:32
Bron Bron Bloomberg
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch, zwemmen
Device Apple Watch
3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.