Conversation Boost voor AirPods

Reacties voor: Gerucht: ‘AirPods Pro krijgen in iOS 18 extra gehoorfuncties’

De AirPods krijgen mogelijk nieuwe functies voor je gehoor, vergelijkbaar met gehoorapparaten. Er zijn al enkele gehoorfuncties beschikbaar, maar zie zijn nog niet door gezondheidsinstanties goedgekeurd. Daar komt dus mogelijk verandering in, wellicht al in iOS 18.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Zeer interessante ontwikkeling, die de traditionele hoortoestel fabrikanten lekker scherp houdt.
    AirPods hebben tot nu toe één groot nadeel ten opzichte van hoortoestellen: door de veel grotere luidspreker zijn ze veel sneller leeg.
    Met een batterijtje in een hoortoestel doe je bijna een week, met een oplaadbaar hoortoestel een hele dag.
    Ik wacht al jaren op een oplossing waarmee ik én van muziek kan genieten én mensen in een lawaaiige omgeving goed kan verstaan.
    Tot nu toe slagen merken als Oticon en Phonak daar beter in dan Apple.

    Reageer op Onno

  2. Mooi als oordopjes door Apple wordt geperfectioneerd naar gehoorapparaten! Het argument dat je ze in je oren zou zien zitten, in tegenstelling tot gewone gehoorapparaten, gaat mijn inziens niet echt op. Je ziet immers iedereen met oortjes lopen. Wat is het verschil?

    Op de vraag welke toepassing ik graag zou willen, denk ik aan gehoorbescherming bij een festival of andere luidruchtige ruimtes zoals in een druk restaurant. En dat dit handmatig via je telefoon is in te stellen naar het soort geluidsbescherming dat je per situatie nodig hebt. Of dat dit laatste zelfs geheel automatisch gebeurt. Ook moeten ze stevig in je oren blijven zitten.

    Reageer op @8jeT

  3. @@8jeT: Dat hebben de huidige Airpods toch al, ook in combinatie met de Apple Watch. Geluid wordt bij teveel geluid gedempt.

    Reageer op Nol

  4. Beetje jammer alleen dat de batterij bij lange na zolang meegaan als traditionele oordoppen

    Reageer op T

  5. Origineel geplaatst door Nol
    @@8jeT: Dat hebben de huidige Airpods toch al, ook in combinatie met de Apple Watch. Geluid wordt bij teveel geluid gedempt.

    Dan moet je wel je eigen playlist of iets dergelijks afspelen zodat het geluid bij een festival (noice cancelling) wordt gedempt. En dat lijkt mij niet de bedoeling.

    Ik wil het optreden van de artiest horen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over gehoorbeschadiging en dan ook nog dat ik mijn gezelschap kan verstaan. Dat kan met goede oordopjes maar niet met de AirPods.

    Reageer op @8jeT

  6. (Red.) De nieuwe gehoorfuncties zouden al in iOS 18 zitten. We hebben het artikel een update gegeven.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  7. De AirPods Pro 2, die ik onlangs aangeschaft heb voor €250 zijn geweldig. Niet alleen de geluidskwaliteit, maar ook het gebruiksgemak. Ik heb ze vnl. aangeschaft om ze te gebruiken als vervanging van mijn hoortoestel (een Resound LiNX Quattro van destijds ruim €2000, die nu aan vervanging toe is en nu nieuw €3000 moet kosten 😩.
    Je kunt dmv het handmatig invoeren van je audiogram het geluid aanpassen van de AirPods Pro 2 aan je gehoorvermogen. In mijn geval heb ik één hoortoestel voor mijn ene “goede” oor (links), het andere (rechts) wordt geteisterd door tinnitus en geeft als nare bijwerking ook nog een vervormd geluid bij harde geluiden (een galmende echo bij sommige tonen).
    Ik maak nu gebruik van de AirPods Pro 2 zonder geluidsbron, maar met ingestelde adaptieve ruisonderdrukking aangepast qua volume (85%), en helderheid van de tonen met een lichtere versterking voor mijn rechteroor.
    Ik hoor nu gesprekken weer luid en duidelijk tot genoegen van mijn omgeving en de tinnitus in mijn rechteroor en de galm zijn sterk verminderd.
    Intussen luister ik ook weer met plezier naar mijn muziek, die nu gebalanceerder klinkt.
    Hopelijk komt er ooit nog eens een mogelijkheid om de AirPods Pro helemaal als hoortoestel te kunnen in stellen en in te zetten. Geweldige uitvinding 🤗

    Reageer op Ad

  8. Ik gebruik m’n AirPods Pro 2 na tevredenheid. Voor. Luidruchtige omgeving(en) is Noise Cancelling een uitkomst, maar ook voor gesprekken of een preek in de kerk gebruik ik Adaptive Transplantatie Modes, voor op straat gebruik ik Adaptieve Audio. Gespreksversterker staat standaard aan zodat iedereen verstaanbaar blijft.

    In het begin keken mensen vreemd naar me op, maar daar moet je lak aan hebben. Het gaat erom wat jezelf prettig vindt. Maar nu men het eenmaal de reden weet zijn die reacties zo goed als verstomt.

    Reageer op Lemco Luehof

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.