Safari-URL-bug-check

Wis de historie van Safari om ruimte te maken op je iPhone

Als je Safari op de iPhone gebruikt, dan neemt de app extra schijfruimte in op je iPhone voor de websites. iCulture legt uit hoe je die ruimte terug krijgt.

Safari websitesSafari is een ontzettend handige app. Je kunt er nieuwswebsite mee bekijken, inloggen op Facebook, je mail checken, filmpjes bekijken en nog veel meer zonder dat je eigenlijk een andere app nodig hebt. Als je Safari echter heel veel gebruikt, dan is het wel handig om te weten dat deze app stiekem best veel geheugen van je iPhone kan wegsnoepen. In deze tip laten we zien hoe je de verloren opslagruimte terug krijgt.

Om Safari snel te laten werken op je iPhone, onthoudt de app de websites die je bezoekt. Plaatjes worden (tijdelijk) in cache opgeslagen, zodat je de website snel te zien krijgt zodra je een website opnieuw bezoekt; Safari hoeft dan namelijk alleen maar de nieuwe plaatjes te laden en niet alle andere elementen op een website. Het nadeel hiervan is dat al die websites opslagruimte kosten en als je Safari intensief gebruikt kan dat om aardig wat gegevens gaan. Heb je te weinig opslagruimte op je iPhone? Wis dan deze geschiedenis en de bijbehorende websitedata in de app Instellingen om extra ruimte vrij te maken.

Geschiedenis van Safari wissen

Safari wis geschiedenis en data

  1. Open de app Instellingen, veeg naar beneden en tik op de opties voor ‘Safari’.
  2. Tik op de optie ‘Wis geschiedenis en data’ om de gegevens die Safari verzamelt te wissen. Je krijg nogmaals de vraag of je dit zeker weet. Druk normaal op ‘Wis geschiedenis en data’ om de gegevens te verwijderen.

Pas op: als je Safari via iCloud synchroniseert, zal ook de geschiedenis van Safari op de Mac worden gewist. Dat is ongewenst als je graag op de Mac terugkijkt welke websites je ook alweer hebt bezocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerp safari