Microsoft Office voor iPad

Zo installeer je Microsoft Office op je iPad

Microsoft Office, Excel en PowerPoint zijn alledrie op de iPad te gebruiken. Maar hoe installeer je deze apps? We leggen het uit.

Wil je aan de slag Word of Excel op je iPad? Dat kan, want Microsoft heeft losse Office-applicaties voor iOS gemaakt voor de iPad waarmee je Office-bestanden op je iPad kunt bekijken en bewerken. Word, Excel en PowerPoint zijn gratis verkrijgbaar in de App Store, maar voor volledige functionaliteit heb je een abonnement nodig. Dit artikel legt uit hoe je de apps op je iPad installeert.

Microsoft Office op de iPad gebruiken

De Microsoft Office-apps op de iPad zijn gratis te downloaden, maar wat je ermee kunt is afhankelijk van welke iPad je hebt. Gebruik je een iPad, iPad Air, iPad mini of 9,7-inch iPad Pro, dan kun je in beperkte mate documenten maken en bewerken. Het gaat dan om simpele bewerkingen zoals tekst aanpassen en het invoeren van media. Voor geavanceerde functies heb je een Microsoft Office 365-abonnement nodig, dat beschikbaar is vanaf €69 per jaar of €7 per maand.

Gebruik je een iPad Air 2019, iPad Pro 10,5″ of 12,-9-inch iPad Pro, dan heb je ook voor simpele bewerkingen een Office 365-abonnement nodig. In alle gevallen heb je een gratis Microsoft-account nodig om de apps te kunnen gebruiken.

Microsoft Office installeren op je iPad

Het installeren van Microsoft Office gaat als volgt:

  1. Gebruik de volgende downloadlinks om de apps te installeren:
  2. Tik op Gratis en vervolgens op Installeer om de app te installeren. Waarschijnlijk moet je je wachtwoord invoeren of Touch ID gebruiken om je download te bevestigen. De applicatie wordt op je iPad geïnstalleerd.
  3. Hetzelfde doe je voor voor de andere Office-apps die je wilt hebben.
  4. Nu zijn Word, Excel en PowerPoint op je iPad geïnstalleerd.
  5. Na het openen van de apps, klik je Aanmelden en log je in met je Microsoft-account om ze te kunnen gebruiken. Heb je een Hotmail- of Outlook-mailadres, dan kun je deze gewoon gebruiken. Heb je geen account, dan klik je op Een account maken en vul je je mailadres of telefoonnummer in. Vervolgens word je doorgestuurd naar een scherm waarin je een gratis account kunt aanmaken.

Microsoft Excel iPad

Je kunt eventueel Word, Excel en PowerPoint zonder account ook gebruiken om documenten mee te openen. Bewerken of opslaan is dan alleen niet mogelijk. Klik hiervoor in het loginscherm onderaan op Later aanmelden.

Microsoft Outlook installeren

Met Microsoft Outlook op je iPad kun je zowel je mailbox als agenda beheren in één app. De app is gratis te gebruiken, zolang de maildienst die je gebruikt maar wordt ondersteund. De kans dat dat zo is, is groot, want er is ondersteuning voor Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com (inclusief Hotmail en MSN), iCloud, Gmail en Yahoo Mail. Een Microsoft-account heb je dus niet per se nodig.

Je kunt Microsoft Outlook gratis downloaden vanuit de App Store. Vervolgens log je in met het mailadres dat je wilt gebruiken en kun je aan de slag.

Microsoft OneNote installeren

De notitie-app uit Microsoft Office, OneNote, is volledig gratis te gebruiken. Je hebt alleen wel een (gratis Microsoft-account nodig), omdat de notities worden gesynchroniseerd tussen apparaten via OneDrive, de eigen clouddienst van Microsoft. Je krijgt gratis 5 GB opslag, een betaald Office 365-account biedt je extra opslagruimte.

Microsoft Outlook OneDrive iPad

Je downloadt Microsoft OneNote gratis vanuit de App Store. De stappen die je verder moet doorlopen zijn vergelijkbaar met die voor het gebruik van de andere Office-apps, zoals hierboven beschreven.

In onderstaande tip lees je meer over hoe je Microsoft Office op je iPhone installeert.

In onze uitleg Microsoft Office voor iOS, vind je meer informatie over deze productiviteitsapps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Documenten
Onderwerpen excel, microsoft word, office, powerpoint