AirPods waterproof

Vergelijking AirPods 2 vs originele AirPods: is upgraden nodig?

In deze AirPods vergelijking kijken we naar de verschillen tussen de AirPods en de AirPods 2. Welke AirPods moet je hebben en wat zijn de verschillen tussen de eerste generatie AirPods en de AirPods 2019?

- Prijs vanaf €179,-

AirPods vergelijken: de verschillen tussen de AirPods 2 en originele AirPods

Apple bracht in december 2016 de allereerste generatie AirPods uit. Sinds maart 2019 is deze opgevolgd door de AirPods 2. De AirPods 2019 hebben een nieuwe H1-chip die zorgt voor een betere verbinding en wordt ook (optioneel) geleverd met een draadloze oplaadcase. Maar welke AirPods moet je hebben? Is het het overstappen waard als je al de eerste generatie AirPods hebt? In deze AirPods vergelijking kijken we naar de verschillen en overeenkomsten en helpen we je met kiezen van de juiste AirPods.

AirPods 2 vs. AirPods verschillen

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de AirPods 2019 en de eerste AirPods:

 • De originele AirPods worden geleverd met een standaard oplaadcase. Bij de nieuwe AirPods heb je de keuze tussen deze standaard case en een nieuwe draadloze oplaadcase, geschikt voor Qi-laders. Je betaalt hier wel een meerprijs voor van €50. De draadloze oplaadcase is ook los verkrijgbaar voor €89.
 • De AirPods 2019 heeft een nieuwe H1-chip, speciaal gemaakt voor koptelefoons. De H1-chip zorgt voor een betere en snellere verbinding. Wissel je voor het luisteren vaak tussen apparaten? Ook dat gaat dankzij de H1-chip een stukje sneller.
 • De H1-chip zorgt voor een langere gesprekstijd. Je kan een uur lang extra bellen zonder bijladen.
 • De AirPods 2019 ondersteunt Hé Siri, zodat je handsfree je muziek kan bedienen of iemand kan bellen. Op de originele AirPods moet je voor Siri twee keer op een AirPod tikken.
 • De nieuwe AirPods 2019 vereisen iOS 12.2, watchOS 5.2 en macOS Mojave 10.14.4 voor de synchronisatie tussen apparaten. De nieuwe AirPods werken daarom mogelijk niet met de originele Apple Watch.

AirPods 2 doosje bovenkant

AirPods 2 vs AirPods overeenkomsten

Er zijn ook heel veel overeenkomsten tussen de huidige AirPods en de AirPods 2:

 • De prijs is in principe gelijk gebleven (€179) als je kiest voor de standaard oplaadcase.
 • Beide versies werken met Bluetooth. Het is nog niet bekend of de AirPods 2019 Bluetooth 5.0 ondersteunen.
 • De luistertijd van de AirPods is gelijk gebleven, ondanks de H1-chip. Je kan nog steeds 5 uur luisteren zonder bijladen. Met tussendoor opladen kan je meer dan 24 uur luisteren.
 • Beide versies hebben twee microfoons per oortje
 • De oplaadcase is in alle gevallen voorzien van een Lightning-aansluiting.
 • Je kan tikken op de AirPods om bijvoorbeeld naar een volgend of vorig nummer te gaan of om Siri aan te spreken.

AirPods 2 vs AirPods specs

In onze tabel vind je een overzicht van de bekende specificaties van de AirPods (eerste generatie) en AirPods 2:

Bekijk grafiek Vergelijking van de AirPods (eerste generatie) en AirPods 2019.

Conclusie AirPods 2 vs AirPods vergelijking

De belangrijkste vernieuwing van de AirPods 2 is de nieuwe H1-chip. Deze zorgt voor een extra gesprekstijd van 1 uur. Als je vaak belt met de AirPods, kan dit extra uurtje goed van pas komen. De luistertijd voor muziek blijft wel gelijk, dus als je nooit of niet vaak met de AirPods belt, dan merk je qua batterijduur geen verschil. De H1-chip zorgt ook voor een betere en snellere verbinding. Het wisselen tussen apparaten gaat namelijk zo’n twee keer sneller. Als je altijd alleen via je iPhone luistert merk je hier niks van, maar wissel je vaak tussen je iPhone, Apple Watch en iPad, dan zorgt dit voor een snellere en betere verbinding.

Een ander voordeel is dat je met de nieuwe AirPods Hé Siri kan gebruiken. Hierdoor hoef je niet om de AirPods te tikken, want het commando geven is voldoende. Je kan vervolgens vragen stellen om bijvoorbeeld naar het volgende of vorige nummer te gaan of het volume aanpassen. Als je Siri nooit gebruikt, is dit niet echt een reden om te upgraden.

De laatste vernieuwing is de komst van de nieuwe draadloze oplaadcase. Bij de AirPods 2019 kan kiezen voor zowel de normale als de draadloze oplaadcase. Kies je voor de draadloze variant, dan betaal je €50 extra. Heb je al AirPods, dan kan je er ook voor kiezen om de oplaadcase los aan te schaffen voor €89. Je profiteert dan alsnog van de mogelijkheid om je AirPods draadloos op te laden, zonder dat je een hele complete nieuwe set AirPods moet kopen.

Ga de nieuwe AirPods 2 kopen als je…

 • …nog geen AirPods hebt. Je hebt dan meteen de meest recente en nieuwste versie en kan weer even vooruit.
 • …vaak belt met de AirPods. De nieuwe versie heeft een uur extra gesprekstijd.
 • …veel wisselt tussen apparaten. Bij de nieuwe AirPods 2019 gaat dat twee keer sneller.
 • …Siri gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Je kan handsfree Siri oproepen om het geluid te bedienen of naar een volgend nummer te gaan.

Ga geen nieuwe AirPods kopen als je…

 • …al AirPods hebt of net gekocht hebt, de batterijduur nog dik in orde is en je nooit belt of tussen apparaten wisselt.
 • …je alleen wil profiteren van draadloos opladen. Je kan dan beter de losse draadloze oplaadcase kopen (€89).

AirPods 2 assortiment

 • Nieuwe AirPods 2 met draadloze oplaadcase: €229,00
 • Draadloze oplaadcase voor AirPods: €89,00
 • Nieuwe AirPods 2 met standaard oplaadcase (verbeterde versie met Hé Siri): €179,00

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!