Conversation Boost voor AirPods

Gerucht: ‘AirPods Pro krijgen in iOS 18 extra gehoorfuncties’

De AirPods krijgen mogelijk nieuwe functies voor je gehoor, vergelijkbaar met gehoorapparaten. Er zijn al enkele gehoorfuncties beschikbaar, maar zie zijn nog niet door gezondheidsinstanties goedgekeurd. Daar komt dus mogelijk verandering in, wellicht al in iOS 18.

Update 11 maart 2024: iOS 18 bevat een nieuwe ‘gehoorapparaat’-modus voor de AirPods Pro. Dat zegt Mark Gurman van Bloomberg. De AirPods Pro zullen volgens hem in 2024 geen hardwarematige aanpassingen krijgen, maar wel een nieuwe functie die samen met iOS 18 zal worden gepresenteerd. De AirPods hebben al meerdere functies om gesprekken te versterken en duidelijker te horen. Dit blijkt erg nuttig voor mensen met milde gehoorproblemen. De Amerikaanse FDA heeft inmiddels goedkeuring gegeven voor een nieuwe categorie hoortoestellen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Mogelijk wil Apple de AirPods nog meer als een simpel gehoortoestel gaan aanprijzen. Ook andere fabrikanten van oordopjes doen eraan mee.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 13 maart 2023.

De meeste mensen zullen de AirPods gebruiken om er muziek mee te luisteren of films en series mee te kijken. Maar Apple’s oordopjes hebben meer in huis dan alleen het luisteren van audio. Gespreksversterking (Conversation Boost) helpt je al om iemand beter te verstaan en met Live Luisteren pikt je iPhone het geluid op en stuurt dit naar je AirPods. Je kunt daardoor al je AirPods als een soort gehoorapparaat gebruiken, maar Apple zou verder willen gaan. Mark Gurman schrijft in zijn nieuwste nieuwsbrief dat Apple werkt aan meer gezondheid- en gehoorfuncties voor de AirPods.

‘Meer gehoorfuncties voor AirPods’

Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan meer gezondheidsfuncties voor de AirPods. Zo zouden toekomstige AirPods je hartslag en temperatuur kunnen meten via je oor. Er werd eerder ook al gesproken over het kunnen gebruiken van de AirPods als gehoorapparaat, mede door de nieuwe oplaadcase van de AirPods Pro 2. Voordat dit model onthuld werd, werd gesuggereerd dat er een microfoon in de oplaadcase zou zitten die het geluid opvangt en naar de AirPods doorstuurt. Zover is het dus niet gekomen, maar Mark Gurman heeft goede hoop dat er wel degelijk nieuwe gehoorfuncties voor de AirPods aan komen.

Hij denkt dat Apple de AirPods “in de komende twee jaar gaat upgraden tot een gezondheidstool met de mogelijkheid om gehoordata of iets soortgelijks te ontvangen”. Daarvoor zou Apple ook de keuring van de FDA willen krijgen, waardoor het dus om meer serieuze gezondheidsfuncties gaat. FDA-keuring is bijvoorbeeld eerder al gegeven voor de ECG-functie van de Apple Watch en is noodzakelijk voor dergelijke medische adviezen. De AirPods zouden daardoor meer als vervanging van een gehoorapparaat kunnen functioneren. Er bestaan al zogenaamde MFi gehoortoestellen. Dat zijn meer traditionele gehoorapparaten die je kunt koppelen met je iPhone.

Bekijk ook

Zo werken Made for iPhone-hoortoestellen: audio streamen en meer

Dankzij de iPhone hebben gehoorapparaten veel meer functies gekregen. Je kunt je hoortoestel koppelen met je iPhone, iPad en Mac en de instellingen regelen. Maar ook zonder hoortoestel zijn er functies die je beter laten horen.

Het nadeel van AirPods als gehoorapparaat is dat het zichtbare apparaatjes zijn, terwijl er heel veel hele kleine hoortoestellen zijn die je nauwelijks ziet zitten en bedoeld zijn voor langdurig gebruik. Hoe dan ook lijkt gezondheid voor de AirPods een logische stap te zijn, zeker gezien er qua audiofuncties minder te innoveren is. Zijn er voor jou nog gezondheidsfuncties die je graag in de AirPods ziet? Laat het ons weten in de reacties.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 11 maart: De nieuwe gehoorfuncties zouden al in iOS 18 zitten. We hebben het artikel een update gegeven.
  • 2024 - 11 maart: De nieuwe gehoorfuncties zouden al in iOS 18 zitten. We hebben het artikel een update gegeven.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. In 2023 werd de tweede generatie AirPods Pro vernieuwd met een usb-c-poort in de oplaadcase en ondersteuning voor lossless audio in combinatie met de Vision Pro. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro

Reacties: 8 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.