AirPods Pro met doosje.

AirPods Pro: alles over Apple’s oordopjes met ruisonderdrukking

De AirPods Pro zijn een speciale uitvoering van de AirPods, die sinds oktober 2019 verkrijgbaar zijn voor €279. Wat is er bijzonder aan de AirPods Pro, die ook wel AirPods 3 werden genoemd? Je leest hier alles over functies, prijs en meer.

AirPods Pro: dit moet je weten

De AirPods 2 liggen sinds maart 2019 in de winkels, maar Apple heeft vrij snel daarna ook de AirPods Pro uitgebracht. Dit zijn speciale uitvoeringen van Apple’s oortjes, voorzien van een in-ear design en ruisonderdrukking. In dit artikel beantwoorden de veelgestelde vragen, zoals “Wanneer zijn de AirPods Pro verkrijgbaar”, “Wat is de prijs van de derde generatie AirPods?” en “Welke AirPods Pro functies maken deze oortjes echt bijzonder?”. Wat je vraag ook is, je leest hier alles wat je wil weten over de AirPods Pro!

Deze onderwerpen bespreken we over de AirPods Pro:

AirPods Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

 • Alleen verkrijgbaar in wit
 • Nieuw in-ear design met rubberen eartips
 • Drie formaten eartips meegeleverd: S, M en L
 • Zweet- en waterbestendig (IPX4)
 • Gewicht 5,4 gram
 • Bluetooth 5.0
 • Afmetingen doosje: 45,2 x 60,6 x 21,7 mm
 • Tot 4,5 uur luistertijd met één keer opladen
 • Meer dan 24 uur luistertijd dankzij doosje
 • Verkrijgbaar €279

Bekijken → AirPods Pro bij Apple voor €279

AirPods Pro.

Releasedatum AirPods Pro

De AirPods Pro zijn aangekondigd op 28 oktober 2019 en Apple heeft ze meteen beschikbaar gesteld. Ze zijn te vinden in de Apple Store en bij andere winkels.

Prijs van de AirPods Pro

De AirPods Pro liggen voor €279 in de winkel, zowel bij de online Apple Store als bij de fysieke winkels van Apple.

De prijs ligt een stuk hoger dan de AirPods 2, waarvoor je respectievelijk €179 of €229 betaalt, afhankelijk van het type oplaadcase dat je erbij neemt.

Apple AirPods Pro functies

AirPods Pro functies: welke mogelijkheden zitten erin?

Wat audiofuncties betreft zitten deze functies erin:

 • Muziek luisteren met actieve ruisonderdrukking
 • Transparantie-modus
 • Adaptieve EQ

Andere eigenschappen zijn een ventilatiesysteem voor drukregeling, een speciaal ontworpen high-excursion driver van Apple en een speciaal ontworpen versterker met een groot dynamisch bereik.

Er zitten twee bundelvormige microfoons in én een extra microfoon aan de binnenkant. Verder zijn er twee optische sensoren om te detecteren of je de oortjes draagt. De AirPods Pro zijn voorzien van twee versnellingsmeters: eentje voor het detecteren van beweging en een andere voor het detecteren van spraak.

Binnenin zit een H1-chip, die je op de foto hieronder ziet.

Apple AirPods Pro chipdesign

Vernieuwd design voor AirPods Pro

De AirPods Pro hebben een nieuw design gekregen, die eruit zien als een soort miniatuur haardrogers. Het doosje is breder gemaakt omdat de oortjes andere afmetingen hebben. Ze zijn breder vanwege de aanwezigheid van rubberen eartips.

Volgens Apple zijn de AirPods Pro licht van gewicht en ontworpen voor maximaal comfort en pasvorm. Elk oortje is met drie formaten siliconen eartips te gebruiken (S, M en L). Ze zorgen ervoor dat je gehoorgang goed wordt afgesloten en dat het comfortabel voelt.

Ook zit er een ventilatiesysteem in om de druk op je oor te minimaliseren. Bij andere oortjes levert die druk nog wel eens een onaangenaam gevoel op.

De AirPods Pro zijn zweet- en waterbestendig en dus ook geschikt om te sporten.

AirPods Pro onderdelen

Ruisonderdrukking op de AirPods Pro (noise cancellation)

Noise-cancellation staat hoog op het verlanglijstje van veel AirPods-gebruikers en deze Pro-uitvoering biedt eindelijk die mogelijkheid. De oortjes gebruiken twee microfoons in combinatie met geavanceerde software. Daarmee passen de oortjes zich continu aan elk individueel oor aan. Daarbij wordt achtergrondgeluid verwijderd voor betere ruisonderdrukking.

Een van de microfoons is naar buiten gericht en detecteert extern geluid, om het omgevingsgeluid eruit te kunnen filteren. De AirPods Pro maken dan een tegenhanger van antigeluid, zodat je niets meer hoort.

AirPods Pro doosje

Een tweede microfoon is naar binnen gericht en luistert in de richting van het oor. Op basis daarvan wordt de resterende ruis eruit gefilterd. Het geluidssignaal wordt daarbij 200 keer per seconde aangepast.

Equalizer in de AirPods Pro

De AirPods Pro leveren een betere geluidskwaliteit dan de standaard AirPods door de aanwezigheid van Adaptive EQ. Hierbij worden de lage en middenfrequenties automatisch aangepast bij de muziek en bij de vorm van het menselijke oor. Dit levert een rijkere, immersive luisterervaring. Het lijkt meer alsof je door het geluid wordt omringd.

Er is ook een speciaal voor Apple gemaakte versterker met hoog dynamisch bereik aanwezig, die een helderder geluid levert. Het zorgt ook voor een langere batterijduur. Ook belooft Apple een consistente, rijke bas.

AirPods Pro doosje

Transparantie-modus op de AirPods Pro

Met de transparantiemodus kun je tegelijk luisteren naar de muziek, terwijl je ook nog naar mensen om je heen kunt luisteren. Zo kun je veiliger door het verkeer en hoor je belangrijke aankondigingen als je op het station staat. Een speciaal systeem zorgt dat er nog steeds wat ruisonderdrukking plaatsvindt en dat je eigen stem natuurlijk klinkt, terwijl je gewoon naar de muziek kunt blijven luisteren.

Je kunt makkelijk wisselen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantie-modus. Hiervoor gebruik je een drukgevoelige sensor op het stokje. Met deze sensor kun je ook muziek afspelen, pauzeren en doorspoelen, telefoongesprekken opnemen en ophangen.

AirPods Pro kopen
Ben je na het lezen van deze uitleg enthousiast geraakt en wil je de AirPods Pro kopen? Dat kan bij diverse winkels, waaronder Apple. Hier onder zie je in onze prijsvergelijker waar je nog meer terecht kunt. Of bekijk onze algemene pagina over AirPods kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!