Close-up van iPhone 15 render

‘Dit is de iPhone 15’: gelekte foto’s en renders tonen scherm en behuizing

Er zijn mogelijke foto's en CAD-renders van de standaard iPhone 15 verschenen. Daarop zijn enkele designwijzigingen te zien en zien we het Dynamic Island op een iets groter display.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 25 februari 2023: Er zijn nu ook renders gemaakt voor de iPhone 15 Plus, het grotere model met 6,7-inch scherm. Die verschillen qua uiterlijk nauwelijks van de afbeeldingen die je hieronder al hebt kunnen zien. De afmetingen van het toestel zouden volgens de documenten als volgt zijn: 160,87 mm hoog, 77,76 mm breed en 7,81 mm dik. Interessant (voor wie dat nog niet wist) is dat dit model vermoedelijk een Dynamic Island krijgt. Op onderstaande afbeeldingen zijn de iPhone 14 Plus en de iPhone 15 Plus daarom naast elkaar te zien. Meer renders vind je hier.


iPhone 14 Plus versus iPhone 15 Plus

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 23 februari 2023.

Een week geleden doken er een aantal foto’s en CAD-renders van de iPhone 15 Pro op. Vandaag publiceren dezelfde bronnen wederom foto’s en CAD-renders, maar dan van de standaard iPhone 15. Hoewel er weinig schokkende onthullingen op te zien zijn, komen er toch enkele interessante details naar voren. Zo zou het scherm ietsjes groter zijn dan voorheen en krijgt dit model nog gewone fysieke knoppen.

‘Foto van iPhone 15 met usb-c’

Allereerst doken er real-life foto’s op van de voorkant en onderkant van de iPhone 15. Volgens de bron zijn de afbeeldingen bewust wat onscherper gemaakt om de oorspronkelijke bron niet te onthullen. Op de foto van de voorkant is weinig nieuws te ontdekken. We zien dat er bovenaan een Dynamic Island toegevoegd is, zoals meerdere betrouwbare bronnen al maanden roepen. Dit jaar krijgen namelijk alle iIPhone 15-modellen het Dynamic Island, waardoor de traditionele notch tot het verleden behoort. Verder zien we aan de onderkant de usb-c-poort, zoals ook al maanden verwacht werd.

Gelekte iPhone 15 foto

iPhone 15 CAD-renders tonen meer

De CAD-renders die nagenoeg tegelijkertijd verschenen, tonen iets meer details van het aankomende toestel. Zo zien we dat ook het standaard iPhone 15-model iets andere afrondingen krijgt bij de randen, vergelijkbaar met de iPhone 15 Pro die eerder te zien was op afbeeldingen. Ook op deze CAD-renders zien we het Dynamic Island en de usb-c-poort terugkeren. Het nieuwe detail dat naar voren komt, is dat de iPhone 15 mogelijk een iets groter scherm krijgt. In plaats van 6,1-inches, zou het gaan om 6,2-inches, zo zegt de bron. Deze wijziging is opmerkelijk, omdat het verschil niet zo groot is en we nog niet eerder over dit nieuwe schermformaat gehoord hebben. Bovendien zou de iPhone 15 Pro gewoon weer het 6,1-inch formaat krijgen. Waarom dat model dan niet de sprong maakt naar 6,2-inch, is onduidelijk.

iPhone 15 CAD render

Uit de afbeeldingen is verder af te leiden dat de gewone iPhone 15 nog steeds fysieke knoppen krijgt. Er gaan geruchten dat Apple dit jaar voor sommige modellen overstapt naar niet-indrukbare knoppen, waarbij het klikgevoel gesimuleerd wordt door de trilmotor. Dit is vergelijkbaar met de thuisknop op de huidige iPhone SE. Maar op de iPhone 15 zitten dus nog gewoon traditionele knoppen, als deze renders inderdaad kloppen. Daarmee lijken de nieuwe knoppen dus exclusief voor de iPhone 15 Pro-modellen te zijn.

Achterkant iPhone 15 CAD render
Links iPhone 15, rechts iPhone 15 Pro

Tot slot zien we nog de achterkant met de dubbele camera zoals we die al jaren gewend zijn. Daaruit blijkt ook hoeveel dikker de iPhone 15 Pro wordt ten opzichte van de gewone iPhone 15, doordat de lenzen een stuk verder uitsteken bij het duurdere Pro-model. Het is nog de vraag in hoeverre deze CAD-afbeeldingen overeenkomen met het uiteindelijke model. In deze fase van de ontwikkeling duiken er eigenlijk ieder jaar wel soortgelijke afbeeldingen op, die later vaak wel accuraat blijken.

iPhone 15 CAD renders met voorkant van scherm
Links iPhone 15 Pro, rechts iPhone 15

De afgelopen tijd duiken er steeds meer iPhone 15-geruchten op, onder andere over het scherm van de iPhone 15-serie. In ons overzicht met iPhone 15-geruchten hebben we alles verzameld wat we tot nu toe weten en wat er gezegd en geschreven is. Lees ook onze aparte pagina’s over de individuele modellen.

Bekijk ook

iPhone 2023 line-up: alles over de iPhones van dit jaar

Lees hier alles over de iPhone 2023 line-up. Welke iPhones zijn er in 2023 bijgekomen en welke modellen verdwijnen uit het assortiment? Check dit overzicht van de iPhones van 2023, zodat je weet of er dit najaar iets voor jou bij zit!

Actuele iPhone 15 deals

iPhone 15

De iPhone 15 is het standaardmodel van de iPhones van 2023. De iPhone 15 heeft een 6,1-inch display, maar nu met Dynamic Island. Ook zijn er verbeteringen voor de camera, chip en andere extra functies en is het design vernieuwd met meer afgeronde hoeken en een matglazen achterkant. Bovendien is Lightning vervangen door usb-c. Ontdek de iPhone 15 abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15.

iPhone 15

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.