Twee mensen in een Apple Store met een iPhone 13 Pro

iPhone 2023 line-up: alles over de iPhones van dit jaar

Lees hier alles over de iPhone 2023 line-up. Welke iPhones zijn er in 2023 bijgekomen en welke modellen verdwijnen uit het assortiment? Check dit overzicht van de iPhones van 2023, zodat je weet of er dit najaar iets voor jou bij zit!

Apple heeft op 12 september de iPhone 15-lineup aangekondigd. Als je een nieuwe iPhone zoekt, is het goed om te weten welke nieuwe modellen er zijn, zodat je je aankoop erop kunt afstemmen. We zullen op deze pagina de aandacht vooral richten op de modellen uit de 15-serie, want daarin zijn de vernieuwingen te vinden. Maar ook als je niet de allernieuwste iPhone zoekt, ben je hier aan het juiste adres. We bespreken namelijk ook de andere iPhone-modellen van 2023 die in het assortiment blijven. Er is in 2023 voor elk budget wel iets te vinden.

Apple gaat met deze modellen het najaar 2023 in:


Het aanbod is in 2023 weer erg breed, zodat jij voldoende te kiezen hebt. En lukt het toch niet om voor een redelijke prijs een nieuw toestel te vinden, dan kun je altijd kiezen voor een model van vorig jaar of een refurbished iPhone, want ook die zijn van prima kwaliteit. Dit is de iPhone line-up van 2023!

iPhone 2023 line-up

Met deze iPhone-modellen gaat Apple in 2023 stoppen

Apple verkocht aan het begin van 2023 acht verschillende iPhone-modellen. In het najaar is een aantal daarvan verdwenen. Apple stopt meestal na een jaar met de Pro-modellen en met de modellen die drie of meer jaar oud zijn.

Dit zijn de modellen die vanaf nu uit het assortiment bij Apple verdwenen zijn:

Maar nu deze modellen uit Apple’s assortiment verdwenen zijn, betekent het niet dat ze meteen van de markt zijn. Vaak blijven ze nog wel een tijdje verkrijgbaar omdat winkels van hun resterende voorraden af willen. Dat biedt jou de mogelijkheid om dergelijke toestellen met een mooie korting te scoren!

iPhone 2023 line-up voor het najaar

Hieronder lees je meer over de modellen die in najaar 2023 verkrijgbaar zijn:

iPhone 15-serie in 2023

De iPhone 15-serie bestaat weer uit vier modellen. Net als voorheen zijn er grofweg twee prijsniveau’s: de normale modellen en de Pro-modellen met meer geavanceerde functies. De vier modellen hebben een schermformaat van 6,1-inch en 6,7-inch, namelijk deze:

iPhone 15 en iPhone 15 Plus

Nieuw in Apple’s assortiment
De iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn rechtstreekse opvolgers van de standaard iPhone 14-modellen. De belangrijkste verbeteringen vinden we bij het scherm, de camera, het design (inclusief oplaadpoort) en de chip. Apple heeft voormalige Pro-functies zoals het Dynamic Island ook op de normale modellen ingevoerd. Andere verbeteringen die we op de gewone iPhone 15-modellen vinden, zijn een iets aangepast ontwerp (andere rondingen bij de randen en matglas aan de achterkant) en de vervanging van de Lightning-aansluiting. Apple stapt (onder dwang vanuit de EU) over van Lightning naar usb-c. Wie nog veel Lightning-accessoires heeft liggen zal daarom een investering moeten doen in nieuwe kabels en adapters.

Er waren geruchten dat het Plus-model niet zo heel goed verkoopt, maar Apple is toch van plan om dit formaat een nieuwe kans te geven. Het is goed mogelijk dat Apple er over een jaar toch weer mee stopt.

Prijzen:

Bekijk ook

iPhone 15 nu verkrijgbaar: dit is er nieuw

Apple heeft de iPhone 15 aangekondigd als nieuwe iPhone van 2023. De iPhone 15 heeft een verbeterd scherm, usb-c en een vernieuwde camera met 2x zoom.
Bekijk ook

iPhone 15 Plus: het vernieuwde grote standaardmodel

De iPhone 15 Plus is het nieuwe grote standaardmodel. Dit is het tweede jaar op rij dat Apple met een grotere versie komt van de standaard iPhone. Wat is er vernieuwd en welke functies kun je verwachten als je gaat upgraden?

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max

Nieuw in Apple’s assortiment
De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn de twee high-end modellen voor de veeleisende gebruiker. De grootste vernieuwingen zijn te vinden in het design (zoals de titanium frame), de camera, de nieuwe actieknop en de specs. Ook niet onbelangrijk: de Lightning-poort is vervangen door usb-c met usb 3-snelheden.

iPhone 15 Pro titanium

Titanium heeft een aantal voordelen. Zo is het lichter qua gewicht en laat het minder vingerafdrukken achter dan het glimmende roestvrij staal. De titanium behuizing geldt alleen voor de rand van de Pro-modellen. De achterkant is nog steeds van matglas zijn. Een titanium behuizing klinkt vreemd, maar is dat eigenlijk niet. Apple heeft inmiddels al ervaring opgedaan met de Apple Watch Ultra.

Naast het nieuwe materiaal, is de behuizing ook iets anders. De platte zijkant loopt bij de randen wat ronder. Het algehele ontwerp is daardoor wat minder hoekig, waardoor hij lekkerder in de hand kan liggen. De iPhone 15 Pro-modellen komt in vier kleuren: zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium.

iPhone 15 Pro line-up met kleuren

De Pro-modellen hebben wel de beste specs, met een nieuwe A17-chip, Wifi 6E en dus een betere usb-c-poort. Ook zit er een nieuwe U2-chip in. Daarmee kan je nauwkeurig zoeken naar vrienden die ook een iPhone 15-model hebben.

Prijzen:

Bekijk ook

iPhone 15 Pro: het nieuwe topmodel met titanium en actieknop

De iPhone 15 Pro is het topmodel van dit moment. Wat is er vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger? Welke functies zijn toegevoegd waar je naar kunt uitkijken als je wilt upgraden? Alles wat je moet weten over de specs, prijzen en opties voor de iPhone 15 Pro lees je hier!
Bekijk ook

iPhone 15 Pro Max nu verkrijgbaar: het topmodel met 5x optische zoom

De iPhone 15 Pro Max is een feit. De grootste smartphone van Apple heeft nog steeds een 6,7-inch scherm, maar ook een aantal verbeteringen ten opzichte van de iPhone 14 Pro Max, zoals een titanium behuizing, een actieknop en een 5x zoomlens. Alles wat je moet weten over de iPhone 15 Pro Max lees je hier!

iPhone 14 en iPhone 14 Plus: het standaardmodel van 2022

Blijft in het assortiment
De iPhone 14 en iPhone 14 Plus blijven in het assortiment. Apple heeft daarvan ook de prijzen naar beneden bijgesteld:

De iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn uit het assortiment verdwenen. Als er nieuwe topmodellen uitkomen moeten de Pro-modellen altijd het veld ruimen.

iPhone 13: het standaardmodel van 2021

Blijft in het assortiment
Apple verkoopt ook nu nog de iPhone 13 en zal dat het komende jaar nog blijven doen, terwijl ondertussen de iPhone 12 wel uit het assortiment verdwenen is. De iPhone 13 lijkt in veel opzichten op de iPhone 14. Het scherm heeft dezelfde specificaties, er zit een dubbele camera in en zelfs de gebruikte chip is hetzelfde (A15). Apple houdt de iPhone 13 als goedkoper instapmodel in de line-up, maar de iPhone 13 mini is wel verdwenen. Er is dus geen kleinere iPhone meer.

Dit is de nieuwe adviesprijs van de iPhone 13:

Review: iPhone 13 en iPhone 13 mini staand.

Bekijk ook

iPhone 13: alles over de standaard iPhone van 2021

De iPhone 13 is het standaardmodel van 2021. Deze heeft een verbeterde camera, is leverbaar in nieuwe kleuren en is ook op andere punten erop vooruit gegaan. Lees hier wat de iPhone 13 te bieden heeft en of dit nog steeds een goede aankoop is.

iPhone 13 mini: Apple’s kleinste iPhone

Verdwenen uit Apple’s assortiment

Met ingang van september 2023 is de iPhone 13 mini uit het assortiment verdwenen. Dat betekent dat Apple dus geen kleinere iPhone meer verkoopt (met uitzondering van de iPhone SE met het oudere design met thuisknop). Gelukkig kun je de iPhone 13 mini nog wel bij andere winkels vinden.

Bekijk ook

iPhone 13 mini: de allerlaatste kleinste iPhone

De iPhone 13 mini is klein, maar heeft een hoop te bieden! Dit model heeft een langere accuduur en een betere camera dan zijn voorganger. Lees hier alles wat je moet weten over de iPhone 13 mini.

iPhone SE 2022: kan nog een ronde mee

Blijft vanaf september 2023 in het assortiment

Er komt niet elk jaar een nieuwe iPhone SE uit. Dat hoeft ook niet, want de doelgroep van dit toestel is juist niet op zoek naar het allernieuwste. In 2023 is er dan ook geen nieuwe uitvoering van de iPhone SE en houdt Apple de iPhone SE 2022 gewoon in het assortiment. Deze heeft hetzelfde ontwerp als het vorige model uit 2020 met een 4,7-inch scherm en een ronde thuisknop voor Touch ID. Nieuw is de aanwezigheid van 5G.

Sinds september 2023 heeft Apple de adviesprijs iets laten zakken. Zoveel kost de iPhone SE 2022 nu bij Apple:

iPhone SE 2022 sterrenlicht middernacht Product RED

Binnenin vind je een A15 Bionic-processor, dezelfde die je ook in de iPhone 13-reeks vindt. Dit zorgt dat je nog jarenlang software-updates krijgt. Ook heeft Apple de camerafuncties iets verbeterd. Voor meer informatie over de iPhone SE 2022 bekijk je ons aparte artikel. We bespreken daarin onder andere wat je moet weten over de camera, kleuren, opslagcapaciteit, prijs en meer. Ook hebben we informatie over:

Bekijk ook

iPhone SE 2022: dit is het instapmodel van dit moment

De iPhone SE van 2022 is het betaalbare instapmodel, waar je jarenlang plezier ban hebt. Dit is de beste keuze voor mensen die een goedkope en betrouwbare iPhone zoeken. Op deze pagina vertellen we je alles over wat er nieuw en verbeterd is bij de iPhone SE 3!
Bekijk ook

iPhone SE 2022: dit is het instapmodel van dit moment

De iPhone SE van 2022 is het betaalbare instapmodel, waar je jarenlang plezier ban hebt. Dit is de beste keuze voor mensen die een goedkope en betrouwbare iPhone zoeken. Op deze pagina vertellen we je alles over wat er nieuw en verbeterd is bij de iPhone SE 3!

Ben je toe aan een nieuwe iPhone en ben je benieuwd uit welke modellen je kunt kiezen? Lees dan ons overzicht nieuwe iPhone kopen!

Bekijk ook

Nieuwe iPhone nodig? Dit zijn de iPhones waaruit je kan kiezen

Heb jij een nieuwe iPhone nodig? Of kun je nog wel even vooruit? Ontdek op welke punten jij erop vooruit gaat met een nieuw toestel. We geven ook antwoord op vragen als: wanneer komt er een nieuwe iPhone? En welke nieuwe iPhones zijn er?

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2023