De Telegraaf op Apple Watch met icoontje.

De beste Apple Watch-apps: deze raden we aan!

Heb je een Apple Watch gekregen (of gekocht) en zoek je leuke apps om er zoveel mogelijk uit te halen? Met deze aanraders van iCulture heb je de beste Apple Watch-apps in één moeite op je pols.

Beste Apple Watch-apps

Heb je een Apple Watch gekocht, dan wil je er natuurlijk zoveel mogelijk mee doen. Zoals apps installeren op je Apple Watch. Hieronder vind je de beste apps die je meteen moet proberen op je nieuwe Apple Watch. Zoek je de beste Nederlandse Apple Watch-apps, kijk dan eens in ons losse overzicht.

Volgens Apple waren er bij de introductie van de Apple Watch al meteen 3.000 apps beschikbaar. Het aanbod wisselt wel eens, want soms vallen er weer apps af.

Om de apps te installeren op je Apple Watch, start je de speciale Apple Watch-app op de iPhone. Als je op het tabblad Mijn Watch omlaag bladert zie je alle apps die al zijn aangepast voor de Apple Watch. Tik op de gewenste app en zet de schakelaar om. Vrijwel meteen zie je het icoontje op de Apple Watch verschijnen. Je kunt ook via de optie Appindeling de apps anders rangschikken.

Dit vinden wij de beste Apple Watch-apps voor 2018:

Fantastical

Fantastical biedt een mooie, simpele interface voor je afspraken. Met de eigen Agenda-app van Apple kun je afspraken bekijken en wissen, maar met Fantastical is er veel meer mogelijk. Zo kun je nieuwe afspraken maken en herinneringen instellen. Dit werkt samen met de Herinneringen-app van Apple zelf. Bekijk al je herinneringen en vink taken af die je al gedaan hebt.

1Password

1Password is de meest gebruikte wachtwoorden-app onder iCulture-lezers. Met de app kun je op de Apple Watch eenmalige inlogsleutels bekijken voor tweestapsverificatie. Het aanmaken van nieuwe wachtwoorden is echter niet mogelijk, maar eerlijk gezegd: dat is een taak die je ook beter op de iPhone zelf kunt doen.

Things

Met Things kun je taken beheren op de Apple Watch. Op het hoofdscherm zie je de taken van de dag, die je kunt afvinken als je er klaar mee bent. Je kunt ook op elke taak tikken om meer details te zien of om een taak door te schuiven naar de volgende dag. Een cirkeltje laat per dag zien hoeveel taken je af hebt. Ook kun je met de Apple Watch-app gemakkelijk extra taken toevoegen.

Just Press Record

Wil je snel iets opnemen, zonder dat je je iPhone tevoorschijn wilt pakken? Dan moet je Just Press Record hebben. Open de app, druk op de grote rode knop met de microfoon en de opname begint. Je kunt bladeren door recente opnames of een nieuwe starten. De iPhone hoeft niet in de buurt te zijn. Als je klaar bent kun je je opnames alsnog naar de iPhone sturen. Ook kun je alles syncen met iCloud, zodat je niets kwijtraakt.

AutoSleep

Met AutoSleep kun je in de gaten houden hoe goed je slaapt. De app meet automatisch je slaapgedrag, zonder dat je iets hoeft te doen. Na afloop zie je hoe lang je hebt geslapen en wat de slaapkwaliteit was. Op de iPhone ontvang je een notificatie met de resultaten van de voorgaande nacht, met gedetailleerde stats zoals je gemiddelde hartslag. AutoSleep kan op twee manieren worden gebruikt. Als je het horloge ‘s nachts draagt kan de app metingen doen. Zo niet, dan bepaalt de app op basis van het moment dat je de Watch weer om je pols doet, hoe lang je hebt geslapen. Je beschikt dan wel over wat minder stats.

Overcast

Voor mensen die podcasts willen luisteren op hun Apple Watch is Overcast een aanrader. Je kunt bekijken welke episodes van je favoriete podcasts beschikbaar zijn en ze afspelen. Op het scherm van de Apple Watch zie je knoppen voor afspelen, vooruit spoelen, achteruit spoelen, je afspeellijst bekijken en meer. Verder kun je episodes aanbevelen. Met Overcast kun je ook gedownloade podcast-afleveringen met je Apple Watch synchroniseren. Zo kun je je iPhone thuislaten als je bijvoorbeeld gaat sporten. Het overzetten van afleveringen duurt wel vrij lang, maar dat heeft te maken met de beperkingen die Apple stelt. Ook heb je draadloze oordopjes zoals AirPods nodig om te kunnen luisteren, al kan het ook via de speaker van de Apple Watch.

Spark

Spark is een e-mailapp voor op je Apple Watch, die ook op de iPhone te gebruiken is. Spark zorgt dat het overzichtelijk blijft op het kleine scherm en probeert je zo goed mogelijk email te laten lezen op het kleine scherm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het slim sorteren van mail, zodat je snel ziet of een bericht persoonlijk is of een algemene nieuwsbrief betreft. Met grote knoppen zie je als er een relevant bericht binnen komt. Je kunt elk mailbericht openen en lezen en vervolgens besluiten wat je ermee wilt doen: antwoorden, snoozen, archiveren of wissen. Ook kun je je hele e-mailbox bekijken, ook je archief.

Carrot Fit

Carrot Fit is de app die je beledigt terwijl je aan het sporten bent. Deze app schreeuwt naar je en noemt je een zoutzak en dergelijke. Met de ‘7 Minutes in Hell’-workouts werk je aan je conditie met oefeningen die in hoge intensiteit worden uitgevoerd. Je tikt op de rode startknop om te beginnen en Carrot Fit zal je gaan beledigen, intimideren en bedreigen totdat je toegeeft. Je kunt zelf instellen hoe lang een oefening moet duren. Lukt het om een workout uit te voeren, dan verdien je daarmee leuke beloningen en upgrades binnen de app.

WaterMinder

Met WaterMinder houd je in de gaten of je wel genoeg drinkt. Met de app kun je gemakkelijk vastleggen wanneer je iets gedronken hebt. Op basis van je andere gezondheidsdata em activiteiten kijkt WaterMinder hoeveel vocht je dagelijks nodig hebt. De app heeft knoppen voor verschillende groottes van glazen en flesjes. Je kunt ook zelf instellen hoe groot jouw waterglas of -flesje is.

Meer goede Apple Watch-apps

We hebben nog meer aanraders als het om Apple Watch-apps gaat.

Apple Watch-apps: nieuws

 • CNN: Breaking US & World News (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 11.0+) - Wereldnieuws op je pols. Ook als widget op je wijzerplaat.
 • The Wall Street Journal. (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 11.0+) - De Wall Street Journal in miniformaat. Het laatste nieuws per categorie.
 • De Telegraaf nieuws (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Een van de weinige Nederlandse kranten met Apple Watch-app. Toont nieuwskoppen en laat je artikelen opslaan.
 • Flipboard: Nieuws van onze tij (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.3+) - Stel je eigen nieuwsbronnen samen en bekijk ze op je Watch.
 • The New York Times (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 11.0+) - Breaking news en een ochtendoverzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

Apple Watch-apps: reizen en vervoer

 • Uber (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 11.0+) - Kijk wanneer je taxi eraan komt.
 • Air France (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 11.0+) - Laat vrtrektijd en meer van je aanstaande vlucht zien.

Apple Watch-apps: fotografie

 • ProCamera. (€8,99, iPhone/ Watch + IAP, iOS 12.2+) - Allerlei pro-functies voor het maken van mooie foto’s met je iPhone, zoals een timer.

Apple Watch-apps-apps: vermaak

 • Shazam (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 11.0+) - Ontdek welk liedje er speelt met de Apple Watch.
 • TuneIn Pro - Radio & Sports (€10,99, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 10.3+) - Radio luisteren met deze Apple Watch-app.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Muziek mixen met deze dj-app.

Apple Watch-apps: gezondheid en sport

 • Runkeeper - Sport-app met gps (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 11.2+) - Hardlooptijden registreren en onderweg alle stats bekijken, zoals hartslagzone.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Kijk op je Apple Watch-scherm welke oefening je moet doen.
 • Misfit (gratis, iPhone + IAP, iOS 10.3+) - Fitness- en slaaptracker met oefeningen.
 • Kitchen Stories (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 11.4+) - Boodschappenlijstje voor de recepten die je wilt koken.
 • Lifesum: Recepten & Dieet Tips (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.2+) - Vocht- en voedingsdagboek bijhouden.
 • Nike Run Club (gratis, iPhone/ Watch, iOS 11.0+) - Bekijk je stats tijdens en na het hardlopen.
 • Strava GPS Running and Cycling (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Sportactiviteiten vastleggen op je Watch.

Apple Watch-apps: nuttig

 • Tally • Quick Counter (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.0+) - Aantal items tellen, bijvoorbeeld deelnemers aan een evenement.
 • Microsoft PowerPoint (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - PowerPoint-presentaties bedienen vanaf je Apple Watch.
 • Opdrachten (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Workflow-automatiseringen bekijken en starten vanaf je Apple Watch.
 • Evernote (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Recent gemaakte notities checken.
 • Wunderlist: Taken & lijsten (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Takenlijst bekijken.
 • Todoist: To-do list & Planner (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Je leven organiseren met deze Watch-app.
 • Drafts (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Teksten inspreken en notities bekijken en beheren op je Watch.

Apple Watch-apps: games

 • Watch Quest! Heroes of Time (gratis, iPhone + IAP, iOS 8.2+) - Grappig avonturenspelletje op je Watch.
 • Rules! (€3,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 9.2+) - Bevat een breinbreker-workoutpuzzel voor op je Apple Watch.
 • Peak - Brain Training (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Train je hersencellen.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Puzzelspel van de makers van SongPop.

Overige Apple Watch-apps

 • Deliveries (€5,49, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.0+) - Kijk waar je pakketje zich bevindt.
 • Tile (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Check of spullen in de buurt zijn. Hiervoor heb je een accessoire nodig: de Tile-hanger.
 • SamMote (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Afstandsbediening voor je Samsung-tv.
 • Snel Hue (€1,09, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 10.0+) - Makkelijk je Hue-lampen bedienen.
 • CARROT Weather (€5,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Weerbericht bekijken.
 • Sky Guide (€3,49, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Toont maan, sterren, zonactiviteit en over hoeveel minuten de ISS over komt vliegen.
 • Buienradar - weer (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 9.3+) - Weerbericht raadplegen op een klein regenkaartje.
 • DataMan (€1,09, iPhone/ Watch + IAP, iOS 13.2+) - Is je databundel bijna op? Deze app laat met kleurtjes zien of het groen (goed) of oranje (bijna op) is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerp apple watch
Device Apple Watch
Software watchOS