SmartDrive Apple Watch

De beste Apple Watch-apps: deze raden we aan!

Heb je een Apple Watch gekregen (of gekocht) en zoek je leuke apps om er zoveel mogelijk uit te halen? Met deze aanraders van iCulture heb je de beste Apple Watch-apps in Ă©Ă©n moeite op je pols.

Beste Apple Watch-apps

Heb je een Apple Watch gekocht, dan wil je er natuurlijk zoveel mogelijk mee doen. Zoals apps installeren op je Apple Watch . Hieronder vind je de beste apps die je meteen moet proberen op je nieuwe Apple Watch. Volgens Apple waren er bij de introductie van de Apple Watch al meteen 3.000 apps beschikbaar. Het aanbod wisselt wel eens, want soms vallen er weer apps af. Toch zijn er favorieten die we altijd kunnen aanraden en hieronder zie je onze selectie.

Zoek je de beste Nederlandse Apple Watch-apps, kijk dan eens in ons losse overzicht.

Bekijk ook

De beste Nederlandse Apple Watch-apps: deze moet je hebben!

Welke Nederlandse apps zijn er voor de Apple Watch? iCulture zet de beste en leukste apps op een rij. Met NOS, Halide, NS, apps voor Hue en nog veel meer. Je ontdekt vast weer iets nieuws!

Fantastical voor je agenda

Fantastical biedt een mooie, simpele interface voor je afspraken. Met de eigen Agenda-app van Apple kun je afspraken bekijken en wissen, maar met Fantastical is er veel meer mogelijk. Zo kun je nieuwe afspraken maken en herinneringen instellen. Dit werkt samen met de Herinneringen-app van Apple zelf. Bekijk al je herinneringen en vink taken af die je al gedaan hebt.

Things voor taken

Met Things kun je taken beheren op de Apple Watch. Op het hoofdscherm zie je de taken van de dag, die je kunt afvinken als je er klaar mee bent. Je kunt ook op elke taak tikken om meer details te zien of om een taak door te schuiven naar de volgende dag. Een cirkeltje laat per dag zien hoeveel taken je af hebt. Ook kun je met de Apple Watch-app gemakkelijk extra taken toevoegen.

Just Press Record voor opnames

Wil je snel iets opnemen, zonder dat je je iPhone tevoorschijn wilt pakken? Dan moet je Just Press Record hebben. Open de app, druk op de grote rode knop met de microfoon en de opname begint. Je kunt bladeren door recente opnames of een nieuwe starten. De iPhone hoeft niet in de buurt te zijn. Als je klaar bent kun je je opnames alsnog naar de iPhone sturen. Ook kun je alles syncen met iCloud, zodat je niets kwijtraakt.

AutoSleep voor slapen

Met AutoSleep kun je in de gaten houden hoe goed je slaapt. De app meet automatisch je slaapgedrag, zonder dat je iets hoeft te doen. Na afloop zie je hoe lang je hebt geslapen en wat de slaapkwaliteit was. Op de iPhone ontvang je een notificatie met de resultaten van de voorgaande nacht, met gedetailleerde stats zoals je gemiddelde hartslag. AutoSleep kan op twee manieren worden gebruikt. Als je het horloge ‘s nachts draagt kan de app metingen doen. Zo niet, dan bepaalt de app op basis van het moment dat je de Watch weer om je pols doet, hoe lang je hebt geslapen. Je beschikt dan wel over wat minder stats.

Chirp voor Twitter

Twitter was al vroeg beschikbaar op de Apple Watch, maar werd net als Instagram na verloop van tijd verwijderd. Gelukkig is er sindsdien Chirp voor Twitter, gemaakt door de externe ontwikkelaar Will Bishop. Deze aanpasbare Twitter-app is bedoeld om door je tijdlijn te kunnen bladeren. Er is ook enige mate van interactie mogelijk en je kunt niet alleen lezen, maar ook reageren op DM’s. Zonder dat je je iPhone tevoorschijn hoeft te pakken.

Lens voor Instagram

Instagram is niet meer op de Apple Watch beschikbaar, maar misschien is dat maar goed ook. De app was traag en beschikte nauwelijks over functies. Wil je toch Instagram op de Apple Watch kijken, dan is Lens een goed alternatief. Je vindt veel functies uit de iPhone-app, kunt Stores bekijken en zelfs reacties achterlaten. Bekijk ons artikel over Lens voor Instagram om meer te weten te komen.

Shazam voor muziek

“Welke liedje is dit?” Als je deze vraag regelmatig aan jezelf stelt, is het tijd voor de Shazam-app. Shazam is tegenwoordig onderdeel van Apple. Je kunt het op de iPhone gebruiken via Siri, maar het werkt ook op de Apple Watch met de speciale app. De Apple Watch-app gebruikt de speaker in het horloge om te luisteren. Is het nummer gevonden, dan kun je 30 seconden luisteren naar het nummer. Je krijgt natuurlijk ook de naam van de artiest en het nummer te zien, want daar was het allemaal om begonnen. Eventueel kun je zelfs songteksten bekijken.

Overcast voor podcasts

Voor mensen die podcasts willen luisteren op hun Apple Watch is Overcast een aanrader. Je kunt bekijken welke episodes van je favoriete podcasts beschikbaar zijn en ze afspelen. Op het scherm van de Apple Watch zie je knoppen voor afspelen, vooruit spoelen, achteruit spoelen, je afspeellijst bekijken en meer. Verder kun je episodes aanbevelen. Met Overcast kun je ook gedownloade podcast-afleveringen met je Apple Watch synchroniseren. Zo kun je je iPhone thuislaten als je bijvoorbeeld gaat sporten. Het overzetten van afleveringen duurt wel vrij lang, maar dat heeft te maken met de beperkingen die Apple stelt. Ook heb je draadloze oordopjes zoals AirPods nodig om te kunnen luisteren, al kan het ook via de speaker van de Apple Watch.

Spark voor e-mail

Spark is een e-mailapp voor op je Apple Watch, die ook op de iPhone te gebruiken is. Spark zorgt dat het overzichtelijk blijft op het kleine scherm en probeert je zo goed mogelijk email te laten lezen op het kleine scherm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het slim sorteren van mail, zodat je snel ziet of een bericht persoonlijk is of een algemene nieuwsbrief betreft. Met grote knoppen zie je als er een relevant bericht binnen komt. Je kunt elk mailbericht openen en lezen en vervolgens besluiten wat je ermee wilt doen: antwoorden, snoozen, archiveren of wissen. Ook kun je je hele e-mailbox bekijken, ook je archief.

Carrot Fit voor sporten

Carrot Fit is de app die je beledigt terwijl je aan het sporten bent. Deze app schreeuwt naar je en noemt je een zoutzak en dergelijke. Met de ‘7 Minutes in Hell’-workouts werk je aan je conditie met oefeningen die in hoge intensiteit worden uitgevoerd. Je tikt op de rode startknop om te beginnen en Carrot Fit zal je gaan beledigen, intimideren en bedreigen totdat je toegeeft. Je kunt zelf instellen hoe lang een oefening moet duren. Lukt het om een workout uit te voeren, dan verdien je daarmee leuke beloningen en upgrades binnen de app.

1Password voor wachtwoorden

1Password is de meest gebruikte wachtwoorden-app onder iCulture-lezers. Met de app kun je op de Apple Watch eenmalige inlogsleutels bekijken voor tweestapsverificatie. Vanaf 1Password 8 heb je bijna alle functies van je 1Password-account tot je beschikking, ook als je iPhone niet in de buurt is of wanneer je geen internetverbinding hebt. Er zitten ook complicaties voor de wijzerplaat bij, zodat je snel toegang hebt tot je wachtwoorden en andere nuttige info. Zo kun je tijdens het reizen een boekingscode snel onder handbereik hebben. En moet je voor het inloggen op een bepaald account altijd een tweefactor-code hebben, dan kun je dit ook op je wijzerplaat zetten voor snelle toegang. Je kunt ook custom fields bekijken, zoals notities die uit meerdere regels bestaan. Daarbij wordt ook opmaak in Markdown ondersteund. En je hoeft niet al je wachtwoorden mee te nemen, want je kunt op de iPhone aangeven welke je beveiligd wilt synchroniseren met je Apple Watch.

WaterMinder voor water drinken

Met WaterMinder houd je in de gaten of je wel genoeg drinkt. Met de app kun je gemakkelijk vastleggen wanneer je iets gedronken hebt. Op basis van je andere gezondheidsdata em activiteiten kijkt WaterMinder hoeveel vocht je dagelijks nodig hebt. De app heeft knoppen voor verschillende groottes van glazen en flesjes. Je kunt ook zelf instellen hoe groot jouw waterglas of -flesje is.

HomeRun voor HomeKit

HomeRun is een handige app als je HomeKit-accessoires in huis hebt. Met HomeRun start je namelijk met één tik je favoriete scènes. Met de Apple Watch-app koppel je de complicaties aan specifieke scènes, dus je hebt veel vrijheid om de app te gebruiken zoals je dat zelf wil. Hij is daarmee een stuk handiger dan de complicaties van de Woning-app, die je slechts naar de desbetreffende app brengen.

Citymapper voor openbaar vervoer

Voorheen was Citymapper alleen in de Randstad te gebruiken, maar tegenwoordig werkt het in heel Nederland. Citymapper is niet zomaar onze favoriete OV-app. De slimme Apple Watch-ondersteuning bevestigt deze positie alleen maar meer. Door Citymapper als complicatie in te stellen kun je op ieder moment zien waar je moet zijn om naar huis of werk te gaan. Als je de navigatie gestart hebt kun je op de grotere complicatie direct zien wat de volgende stap in je route is. ‘Walk to Amsterdam Centraal’ verandert in het perron waar je moet zijn zodra je op het station arriveert.

Luna voor Reddit

Op zoek naar een Reddit-app voor je Apple Watch? Probeer dan eens Luna! Deze gratis app zit prima in elkaar en laat je snel door fora scrollen en comments lezen. In onze test laadt de app de informatie op fora vrij snel en werkt de app soepel. Je kunt op dit moment zoeken naar fora door te dicteren en je kiest dan meteen of je de trending posts wil zien of de nieuwe posts.
Luna for Reddit op Apple Watch

Momenteel barst de app niet van de features, maar de ontwikkelaar belooft wel dat dat gaat veranderen. Zo kun je binnenkort ook upvoten, video’s kijken en profielen bekijken. Over andere functies wordt nu nog niks bekend gemaakt, maar er komt meer aan. De app wordt daarmee al vrij compleet voor op je Apple Watch. Luna is gratis en bevat geen in-app aankopen of advertenties.

Meer goede Apple Watch-apps

We hebben nog meer aanraders als het om Apple Watch-apps gaat.

Deze categorieën Apple Watch-apps bespreken we:

Apple Watch-apps: reizen en vervoer

Dit vinden wij de beste Apple Watch-apps voor reizen:

 • NS (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Officiële NS-app met live reisfunctie. Check ook de vertrektijden van je vaste traject en opgeslagen reizen.
 • Polarsteps - Travel Tracker (Gratis, iPhone, iOS 15.0+) - Bekijk in deze reisdagboek-app snel je profielinformatie: hoeveel landen heb je al bezocht, hoeveel trips heb je gemaakt?
 • Schiphol - Realtime vluchtinformatie (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 8.0+) - In deze niet-officiële app vind je de vluchten die je volgt en de verwachte aankomst- en vertrektijden, met gatenummer.
 • Uber - Vraag een rit aan (Gratis, iPhone/iPad, iOS 16.2+) - Kijk wanneer je taxi eraan komt.
 • Air France - Book a flight (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 16.0+) - Laat vertrektijd en meer van je aanstaande vlucht zien.
 • Van der Valk, ValkExclusief (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 13.0+) - De enige Nederlandse hotelketen met een Apple Watch-app. Inchecken bij hotels en restaurants van de Van der Valk-keten.

Bekijk ook

Met deze reisapps voor de Apple Watch ga je zonder zorgen op reis

De Apple Watch is ook op reis een prima hulpmiddel. Zowel tijdens je reis als aan het begin van je vakantie kan de Apple Watch goed van pas komen. Met deze reisapps voor de Apple Watch maak je je reis makkelijker.


Apple Watch-apps: nieuws

Dit vinden wij de beste Apple Watch-apps voor nieuws en media:

 • NOS (Gratis, iPhone/iPad/Watch/TV, iOS 14.0+) - Korte nieuwsberichten lezen, zodat je in één keer bij bent. Verder lezen van artikelen doe je op de iPhone.
 • De Telegraaf (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Een van de weinige Nederlandse kranten met Apple Watch-app. Toont nieuwskoppen en laat je artikelen opslaan.
 • CNN: Breaking US & World News (Gratis, iPhone/iPad/TV, iOS 16.0+) - Wereldnieuws op je pols. Ook als widget op je wijzerplaat.
 • The Wall Street Journal. (Gratis + IAP, iPhone/iPad/TV, iOS 15.0+) - De Wall Street Journal in miniformaat. Het laatste nieuws per categorie.
 • Flipboard: The Social Magazine (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.7+) - Stel je eigen nieuwsbronnen samen en bekijk ze op je Watch.
 • Apple Watch-apps-apps: vermaak

 • PathĂ© Nederland (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 12.1+) - Kaartjes scannen, tickets bekijken en zien hoe lang de film nog duurt.
 • Shazam (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Ontdek welk liedje er speelt met de Apple Watch.
 • TuneIn Radio: Music & Sports (€9,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Radio luisteren met deze Apple Watch-app.
 • Halide Mark II - Pro Camera (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 16.0+) - Maak foto’s vanaf je pols met deze uitstekende Nederlandse foto-app.
 • ProCamera RAW & HDR Camera App (€17,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.1+) - Allerlei pro-functies voor het maken van mooie foto’s met je iPhone, zoals een timer.
 • Camera Plus: Frame The Moments (€2,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 9.3+) - Een van de beste camera-apps, met live preview.
 • Tik Watch (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - TikTok op de Apple Watch. Je kan profielen bekijken, video’s zoeken op basis van hashtags en nieuwe video’s ontdekken via de Explore-tab.
 • DouWatch (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 13.0+) - Deze TikTok-app voor de Apple Watch heeft iets minder goede reviewss.

Bekijk ook

Dit zijn de leukste spelletjes voor de Apple Watch

Wist je dat je ook spelletjes kunt spelen op je Apple Watch? Er zijn voor de Apple Watch meerdere games beschikbaar die leuk zijn voor tussendoor. In deze gids bespreken we meer dan 15 aanraders.

Apple Watch-apps: productiviteit

Dit vinden we de beste productiviteitsapps op de Apple Watch:

 • Easy Calendar (€1,99 + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 13.0+) - Handige app om je weekagenda te bekijken. Toont komende afspraken, met minikaartje van de locatie.
 • Week Calendar - Slimme Planner (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 13.0+) - Toont afspraken van vandaag, met kaartje, waarbij je ook notities kunt toevoegen. Je kunt zelfs afspraken verschuiven.
 • MijnKassabon (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 11.0+) - Je klantenkaarten op je pols.
 • Microsoft PowerPoint (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 16.0+) - PowerPoint-presentaties bedienen vanaf je Apple Watch.
 • Evernote - Notes Organizer (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 13.2+) - Recent gemaakte notities checken.
 • Paprika Receptenmanager 3 (€5,99, iPhone/iPad/Watch, iOS 12.0+) - Boodschappenlijstjes maken en afvinken voor de recepten die je wilt maken.
 • Todoist: to-do lijst & planner (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Je leven organiseren met deze Watch-app.
 • Drafts (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Teksten inspreken en notities bekijken en beheren op je Watch.
 • iTranslate Vertalen (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Makkelijk teksten vertalen.
 • Microsoft Translator (Gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Liever de vertaalmachine van Microsoft? Dat kan ook.
 • MultiTimer: Multiple timers (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Eigenlijk onmisbaar op de Apple Watch: een app mer meerdere timers.

Dit zijn de beste apps voor smart home:

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Makkelijk je Hue-lampen bedienen.
 • SamMote - TĂ©lĂ©commande pour TV Samsung (Gratis + IAP, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Afstandsbediening voor je Samsung-tv.
 • Hue Essentials (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 14.0+) - Overzichtelijke app voor Hue, waarmee je scènes activeert en de helderheid van je lampen aanpast.
 • Hue for Watch (€1,99, iPhone/Watch, iOS 13.2+) - Nog een app voor Hue, van een ontwikkelaar van de NS-app. Individuele lampen of complete scènes bedienen en je kan ook in één keer alles uitschakelen.
 • HomeWizard Link (Gratis, iPhone/Watch, iOS 12.0+) - Bedienen van je smart home-apparaten.
 • IFTTT - computers & workflow (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Je slimme huis en andere zaken automatiseren met taken.
 • Bekijk ook

  De beste Apple Watch-apps voor het bedienen van je huis

  In de App Store vind je heel veel apps voor je Apple Watch die allerlei accessoires in huis kunnen bedienen. Denk aan je Philips Hue-lampen, thermostaten of beveiligingscamera's. In dit artikel zetten we enkele van deze apps op een rijtje.

  Apple Watch-apps: weerbericht

  Dit vinden we de beste weerapps op de Apple Watch:

 • Buienradar - weer (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Toont regenverwachting en temperatuur op de Apple Watch.
 • Buienalarm (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 14.0+) - De Apple Watch-versie van Buienalarm laat in een oogopslag zien of het gaat regenen.
 • Weerbericht Nederland (Gratis + IAP, iPhone/iPad/TV, iOS 16.0+) - Toont weersverwachting van de komende dagen, met omschrijving en waarschuwingen.
 • CARROT Weer: Neerslag & Radar (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 15.0+) - De brute weerapp op je Apple Watch.
 • Het Weer in Nederland - Weer (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 13.0+) - Een weer-app die het weer en de KNMI-radar op jouw locatie toont.
 • Ad Astra - Sterrenatlas (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 8.0+) - Van dezelfde ontwikkelaar als bovenstaande app, een astronomische weerkalender voor de Apple Watch. Helaas sinds 2016 niet meer bijgewerkt.
 • Sky Guide (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Vision Pro, iOS 15.0+) - Toont maan, sterren, zonactiviteit en over hoeveel minuten de ISS over komt vliegen.

Apple Watch-apps: financieel

Dit vinden we de beste Apple Watch-apps voor diensten:

 • bunq for Watch (Gratis, Watch, watchOS 6.1+) - Complete native en losstaande Watch-app van bunq. Bekijk een overzicht van je rekeningen met saldo, wissel je rekeningen voor je passen en bekijk de CVC-codes. Heeft ook een complicatie met saldo-informatie.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Bekijk snel op de Apple Watch je posities en portfolio, sluit een positie en ontvang notificaties als er belangrijke ontwikkelingen zijn in de aandelenwereld.

Apple Watch-apps: informatief

Dit vinden we de beste Apple Watch-apps voor informatie en educatie:

 • Receptenmaker (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Heeft een ingebouwde kookwekker om de recepten te kunnen maken.
 • TjilpOMatic - Vogelgezang ID (€3,99, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Neem vogelgezang op en ontdek welke vogel het is.
 • Kenteken Check (Gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Spreek het kenteken in en de app toont alle informatie, zoals gewicht en APK-vervaldatum.
 • Afvalwijzer (Gratis, iPhone/iPad/Watch, iOS 11.0+) - Bekijk de ophaaldagen voor afval in jouw gemeente.
 • Deliveries: a package tracker (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 14.0+) - Kijk waar je pakketje zich bevindt.
 • Tile - Find lost keys & phone (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 16.0+) - Check of spullen in de buurt zijn. Hiervoor heb je een accessoire nodig: de Tile-hanger.
 • DataMan - Data Usage Widget (€0,99 + IAP, iPhone/Watch, iOS 16.6+) - Is je databundel bijna op? Deze app laat met kleurtjes zien of het groen (goed) of oranje (bijna op) is.
 • Calcbot 2 (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Rekenmachine op je pols.

Apple Watch-apps: sport en gezondheid

Dit vinden we de beste Apple Watch-apps voor sport:

 • adidas Running - Sporttracker (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 15.0+) - Voorheen Runtastic. Workouts starten en stoppen, je scherm blokkeren en tijden zien. Ook kun je de muziek bedienen.
 • Forza Football: Live uitslagen (Gratis + IAP, iPhone/iPad/Watch, iOS 15.0+) - Een van de beste voetbal-apps. Toont goals met foto van de doelpuntenmaker, plus nog allerlei wedstrijdstatistieken.
 • Afdaling - Ski & Snowboard (€1,99, iPhone/Watch, iOS 12.0+) - Snelheid meten tijdens het skiën of snowboarden. Lees ook onze lijst met Apple Watch-apps voor sport en gezondheid.
 • ASICS Runkeeper: Hardloop App (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 16.0+) - Hardlooptijden registreren en onderweg alle stats bekijken, zoals hartslagzone.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Fitness- en slaaptracker met oefeningen.
 • Nike Run Club: hardloopcoach (Gratis, iPhone/Watch, iOS 16.0+) - Bekijk je stats tijdens en na het hardlopen.
 • Strava: hardlopen en fietsen (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 15.0+) - Sportactiviteiten vastleggen op je Watch.
 • Volo - Kitesurf & Wingfoil (Gratis + IAP, iPhone/Watch, iOS 17.0+) - Doe je regelmatig aan kitesurfen? Dan moet je deze app hebben van de Nederlandse ontwikkelaar Hidde van der Ploeg. De app is geoptimaliseerd voor de Apple Watch Ultra.

Bekijk ook

De beste sportapps voor de Apple Watch: fitness, krachtsport en meer

De Apple Watch is ideaal om mee te sporten. Dit zijn de beste sport- en fitness-apps voor de Apple Watch waarmee zowel lichaam als geest fitter worden!

Dit vinden wij de beste Apple Watch-apps voor gezondheid:

Bekijk ook

Slaap meten met je Apple Watch: dit zijn de beste apps

Slaap meten met je Apple Watch: het kan zonder een app te downloaden, maar de apps in dit overzicht zijn veel uitgebreider. Zo krijg je inzicht in de kwaliteit van je nachtrust, waaronder hoe diep je in slaap was.


Apps installeren op je Apple Watch

Om de apps te installeren op je Apple Watch, start je de speciale Apple Watch-app op de iPhone. Als je op het tabblad Mijn Watch omlaag bladert zie je alle apps die al zijn aangepast voor de Apple Watch. Tik op de gewenste app en zet de schakelaar om. Vrijwel meteen zie je het icoontje op de Apple Watch verschijnen. Je kunt ook via de optie Appindeling de apps anders rangschikken.

Je kunt ook naar de speciale App Store op de Apple Watch zelf gaan.

Bekijk ook

Apple Watch-apps installeren en verwijderen

Apps installeren op de Apple Watch gaat net even anders dan je gewend bent. In deze tip leggen we uit hoe je apps er automatisch op laat verschijnen, en hoe je ze ook weer verwijdert en wat je kan doen als het installeren vastloopt.

Onze applijsten voor de Apple Watch

Bekijk ook deze lijsten met andere leuke Apple Watch-apps:

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch