De beste Apple Watch-bandjes voor warme zomerdagen

Onze favoriete materialen en kleuren
Welke Apple Watch-bandjes zijn geschikt voor de zomer? Bijvoorbeeld bij warm weer of bij een dagje strand? Dit zijn onze favoriete bandjes voor de zomer met bijpassende kleuren en prettige materialen.

Op warme zomerse dagen kan een horloge al snel irritatie opwekken. Je kunt hem natuurlijk af doen, maar je wil het liefste ook niet zonder Apple Watch lopen en daardoor je streak van je Activiteit-ringen doorbreken. Met een passend Apple Watch-bandje voor warme zomers kun je toch comfortabel je Apple Watch blijven dragen. Alles wat je wil weten over de beste Apple Watch-bandjes bij warm weer.

Materialen Apple Watch-bandjes voor de zomer

Bandjes voor de Apple Watch zijn er in allerlei materialen en modellen. Maar sommige bandjes kunnen bij warm weer gaan irriteren. Dit zijn onze favorieten qua materialen voor Apple Watch-bandjes in de zomer:

  1. Geweven sportbandje (nylon)
  2. Normale sportbandje (fluorelastomeer)
  3. Geweven klassieke nylon bandje
  4. Roestvrij staal

Is je bandje vies geworden? Dan hebben we ook een artikel hoe je je Apple Watch-bandje kunt schoonmaken.

Bekijk ook

Zo kun je Apple Watch-bandjes schoonmaken en wassen

Is je Apple Watch-bandje vies geworden, dan kun je deze reinigen en misschien zelfs wassen in de wasmachine. Hieronder bespreken we je hoe het schoonmaken van de bandjes het beste kunt aanpakken, afhankelijk van het materiaal.

#1 Geweven sportbandje van nylon

Onze favoriet voor warme zomerse dagen is het geweven sportbandje van nylon. De stof is licht qua gewicht en ademt ook goed, waardoor je minder last hebt van een zweterige pols. Het grote voordeel van dit bandje is bovendien dat je deze gemakkelijker iets strakker of losser kan doen. Omdat er geen voorgeperforeerde gaatjes zijn, kan je hem makkelijk iets losser doen als je pols door warm weer iets dikker geworden is. Dit bandje geeft ons daardoor het meeste comfort. Bovendien is hij beschikbaar in een groot aantal kleuren.

Bekijk de geweven sportbandjes bij Apple

Sportbandjes lentekleuren 2022

#2 Normale sportbandje van fluorelastomeer

Een andere favoriet is het normale sportbandje van fluorelastomeer, een soort siliconen. Hoewel dit bij echt hete dagen wel wat plakkerig kan worden, is het bandje gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is deze ook licht qua gewicht en daardoor prettiger bij warm weer. Wil je nog meer comfort, dan kun je ook kiezen voor de variant van Nike. Het voordeel van het Nike-sportbandje is dat er gaatjes in zitten, waardoor deze luchtiger is. Ook kun je hem daardoor makkelijker afstellen. Pas wel op dat je met dit bandje niet te lang in de zon blijft zitten, want anders blijven de gaatjes op je huid achter.

Bekijk bij Apple:

#3 Geweven nylon bandjes

De bandjes van geweven nylon behoren helaas niet meer tot het assortiment van Apple, waardoor ze wat lastiger verkrijgbaar zijn. De bandjes zijn zacht en ademend, maar hou er wel rekening mee dat deze bij veel transpiratie wat smoezelig worden. Toch vinden we dit bandje best prettig, al heeft het niet onze absolute voorkeur.

Bekijk de geweven nylon bandjes bij Amac

Apple Watch lentebandjes 2017

#4 Roestvrij staal

Roestvrij staal is een andere optie die je in de zomer kan overwegen. Wij geven dan wel de voorkeur aan het Milanese bandje, omdat deze flexibeler is dan de schakelarmband. Het Milanese bandje laat ook wat lucht door dankzij alle kleine gaatjes. Een nadeel is wel dat deze bandjes wat aan de zware kant zijn en daardoor wat sneller kunnen irriteren.

Bekijk het roestvrij stalen Milanese bandje bij Apple

Apple-Watch-steel-case-milanese-loop

Minst geschikt: leer

De bandjes van leer vinden we zonder twijfel het minst geschikt. Leer gaat snel zweten en wordt plakkerig en kan ook lelijk verkleuren als je erg veel transpireert. Dit geldt voor zowel het klassieke leren bandje (niet meer bij Apple verkrijgbaar) als de bandjes met moderne gesp en het rupsband-achtige model. Wil je toch graag leer dragen, dan is laatstgenoemde wel de beste keuze omdat je deze veel exacter af kan stellen op je polsdikte.

Ook niet zo geschikt: solobandje

Apple heeft ook nog het gewone solobandje in het assortiment, gemaakt van siliconenrubber. Op het eerste gezicht lijkt dit bandje erg op Apple’s gewone sportbandje, maar er zit wel degelijk verschil in materiaal. En het grootste nadeel is dat dit bandje niet in grootte verstelbaar is. Als je pols door warm weer wat dikker geworden is, zit dit bandje aanzienlijk minder lekker. Ook vinden we dat dit bandje wat zweterig kan worden, helemaal als deze net te strak zit.

Wil je toch graag een solobandje dragen op een hete zomerdag, dan raden we het gevlochten solobandje aan. Een nadeel is dat deze wel een stuk duurder is (€99,- en alleen bij Apple). Maar dit bandje rekt veel beter mee en ademt veel meer door het gebruik van gerecycled polyestergaren. Het schoonmaken gaat wat lastiger, dus hou daar rekening mee als je veel zweet.

Beste kleuren voor de zomer

Apple brengt bijna ieder jaar in juni een nieuwe reeks Apple Watch-bandjes uit in verschillende kleuren. Voor de zomer zijn de fel- en lichtgekleurde bandjes dan ook favoriet. Kleuren als zachtgroen, lichtblauw, of subtiel oranje of roze doen het daarom altijd goed. Bovendien neemt een lichte kleur ook minder warmte op. Een zwart bandje houdt veel meer warmte vast dan een wit bandje.

Apple Watch sportbandjes: kleuren voor zomer 2020.

Voor de zomer vinden we de Apple Watch Pride-bandjes ook erg geschikt. Ze zijn kleurrijk, vrolijk en ook van materialen die geschikt zijn voor de zomer. Bovendien is er ieder jaar in de zomer de Pride-week, dus je slaat dan twee vliegen in één klap.

Bekijk ook

Apple Watch Pride-horlogebandjes van 2016 tot nu

Apple brengt sinds 2016 speciale Pride-horlogebandjes uit. Elk jaar kwam er een ander design en voor liefhebbers is het leuk om ze allemaal te verzamelen. Toon je ware kleuren met deze Apple Watch Pride-horlogebandjes in regenboogkleuren!

Bekijk deze zomerse kleuren van Apple Watch-bandjes:

Natuurlijk misstaan ook donkergekleurde bandjes niet in de zomer. Kies er dus vooral eentje die past bij je outfit. Tip: je kan ook delen van bandjes met elkaar combineren, bijvoorbeeld bij het sportbandje. Zo kies je aan de bovenkant bijvoorbeeld zachtgeel en aan de onderkant lichtblauw.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

Apple Watch bandjes voor het strand

Als je in de zomer (of in het warme voorjaar) een dag naar het strand gaat, kun je je Apple Watch natuurlijk thuislaten. Maar als je ermee wil zwemmen of bij wil houden hoeveel calorieën je verbrand hebt met een potje strandvolleybal, wil je je Apple Watch natuurlijk het liefste om houden. Het sportbandje vinden we daarvoor zonder twijfel het beste geschikt. Doordat dit bandje eenvoudig schoon te maken is, ziet hij er na een dagje strand weer gewoon als nieuw uit. Zandkorrels blijven niet achter in het bandje, wat bijvoorbeeld wel gebeurt bij het geweven sportbandje. Bovendien kun je zonder twijfelen het water in duiken (mits je een Apple Watch Series 2 of nieuwer hebt). Je zou ook het normale solobandje kunnen overwegen, maar het siliconenrubber is wat plakkeriger en daardoor is zand lastiger weg te spoelen.

Sportbandje voorjaar 2019

Zwemmen met de Apple Watch
Over zwemmen gesproken: er zijn allerlei mogelijkheden om te zwemmen met je Apple Watch. Je kan een workout starten om je baantjes in het zwembad bij te houden, maar je kan ook vrij in open water zwemmen. Liever zonder workout? Dan zet je gewoon alleen je waterslot aan. Maar voordat je een duik neemt, is het verstandig om even naar je pols te kijken welk bandje je draagt.

Het sportbandje (inclusief de Nike-versie met gaatjes) is het beste geschikt, omdat het materiaal nauwelijks aangetast wordt door het water en het zout als je de zee in duikt. Het geweven sportbandje van nylon is ook geschikt om mee te zwemmen, maar heeft wel veel meer tijd nodig om te drogen. Gebruik dus bij voorkeur het sportbandje van fluorelastomeer. Het leren en roestvrij stalen bandje zijn absoluut niet geschikt om mee te zwemmen.

Lees meer over zwemmen met de Apple Watch in onze tip.

Bekijk ook

Zwemmen met de Apple Watch: dit is er nieuw in watchOS 11

Je kan zwemmen met de Apple Watch, zodat je niet alleen het aantal baantjes maar ook je verbruikte calorieën kan bijhouden. Alles over het zwemmen en zwemtrainingen met je Apple Watch lees je in deze tip!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch