Trivia Crack op Apple Watch.

Dit zijn de leukste spelletjes voor de Apple Watch

Apple Watch-games van Komrad tot Runeblade

Wist je dat je ook spelletjes kunt spelen op je Apple Watch? Er zijn voor de Apple Watch meerdere games beschikbaar die leuk zijn voor tussendoor. In deze gids bespreken we acht aanraders.

Apple Watch games

Games kun je spelen op je iPhone en iPad, maar wist je dat er ook games zijn die je helemaal op je Apple Watch kunt spelen? Zeker sinds het scherm van de Apple Watch Series 4 een stuk groter is geworden en apps sinds 2018 verplicht ‘native’ moeten zijn, is het steeds leuker geworden. In deze lijst bespreken we enkele leuke Apple Watch games die je zeker moet proberen!

Games op de Apple Watch

Hoewel de games hieronder allemaal speelbaar zijn op de Apple Watch, moet je wel de bijbehorende iPhone-app downloaden om het spel te kunnen installeren. In de lijst hieronder vind je dan ook een combinatie van spellen die exclusief werken op de Apple Watch en spelletjes die je ook op de iPhone kunt spelen en waarbij de Apple Watch-game een verlengstuk daarvan is. Veel games bedien je via het scherm of met de Digital Crown.

Pocket Bandit

Toen de Apple Watch net verscheen waren we enthousiast over Break This Safe, een game waarbij je een kluis moest zien te kraken. Die game werkt niet meer zo goed, maar gelukkig is er een alternatief: Pocket Bandit. Daarbij draait het ook om het kraken van een kluis. Je bent een dief die goud, juwelen, een edelsteen of supergeheime documenten uit een kleuis moet stelen. Daarbij moet je in een race tegen de klok zien te achterhalen wat de cijfercombinatie van de kluis is. Als niet niet snel genoeg bent word je in de kraag gevat door de politie. Probeer je topscore te verbeteren en bereken hoeveel waarde je uit de kluis hebt gestolen. Je bedient deze game door aan de Digital Crown te draaien.

Pokémon Go

Pokémon Go is niet een spel dat je uitsluitend op de Apple Watch speelt, maar de bijbehorende Apple Watch-app is wel een handig hulpje als je fan bent van deze game. Je krijgt notificaties als er een Pokémon in de buurt is, kunt eieren uitbroeden door de app te gebruiken en items ophalen bij Pokéstops. Zonder dat je je iPhone tevoorschijn hoeft te pakken. Wil je de volledige game spelen, dan zul je je iPhone moeten gebruiken maar deze Watch-game maakt het wel een stuk mobieler. In onze gids over Pokémon Go op de Apple Watch vind je alle mogelijkheden.

Pokémon Go Plus Pokémon vangen op Apple Watch

Rules!

Hou je van breinbrekers, dan vind je Rules! zeker leuk om te spelen. In elke ronde komen weer nieuwe regels bij, zodat de activiteiten die je moet uitvoeren steeds ingewikkelder worden. Op een gegeven moment zijn er zoveel regels waarmee je rekening moet houden, dat je een foutje maakt en dan is het: Game Over!

Runeblade

Runeblade is ideaal voor fans van RPG’s. Versla de ene vijand na de andere en verdien daarmee punten die je kunt gebruiken om je runes te versterken en om een vloek uit te spreken, waardoor je langer kunt aanvallen en meer schade toebrengt. Er komen grappige, rare vijanden voorbij. Deze game kun je ook op de iPhone spelen, maar wil je even een kort momentje een spelletje doen, dan is de Apple Watch-game perfect.

Tiny Armies

Stuur je leger erop uit, waarbij je bossen, bergen en meren tegenkomt als obstakels. In dit spelletje swipe je over het scherm om je leger te verplaatsen en gaat het erom zoveel mogelijk gebied van je vijand in handen te krijgen. In korte sessies kun je even met deze Apple Watch-game bezig gaan. Ook kun je in iMessage spelen tegen je vrienden of wildvreemden.

Trivia Crack

Quiz-spelletjes doen het altijd goed en Trivia Crack is een bekende game voor iPhone en iPad. Maar met de Apple Watch-versie kun je ook eenvoudig vragen beantwoorden op je horloge. Je draait aan het rad door erop te tikken, waarna de categorie bepaald wordt. De vraag komt daarna duidelijk in beeld die je vervolgens eenvoudig kunt beantwoorden door uit de antwoordmogelijkheden te kiezen. Je ziet in de Apple Watch-app al je actieve spellen waarin jij aan zet bent, maar je kunt ook rechtstreeks vanaf je horloge een nieuw spel starten. Trivia Crack op de Apple Watch is perfect om even kort in de trein te spelen, zonder dat je telkens je iPhone uit je zak moet halen. Er is een gratis en betaalde versie met advertenties, maar als je alleen op de Apple Watch wil spelen is de gratis versie voldoende.

Trivia Crack op de Apple Watch.

Snappy Word

Snappy Word is een woordspelletje met een simpele interface, waarbij je steeds vier letters tegelijk te zien krijgt. Dus ook als je Engels niet zo heel best is moet het lukken om korte woordjes te leggen. Maak in 30 seconden zoveel mogelijk woordjes, totdat je een fout maakt. Je kunt ook kiezen voor een speelwijze met onbeperkte tijdslimiet. Met de bijbehorende iMessage-app speel je tegen je vrienden.

Field Day

Fans van boerderijspelletjes gaan aan de slag met Field Day. Je koop lappen grond met de munten die je hebt verdiend door groente en fruit te verkopen. Ook verbouw je gewassen en daarbij ontgrendel je nieuwe gewassen en dieren. De bediening met de Digital Crown is erg goed gelukt: je draait op en neer om je bestellingen te zien of om te kijken welke missies de postbode nu weer heeft gebracht. Die missies moet je overigens op je iPhone uitvoeren.

Komrad

Komrad is een interactieve game, waarbij je gaat chatten met een intelligente (virtuele) agent van de Sovjet Unie uit 1985. Deze AI is al 30 jaar getraind, maar denkt nog steeds dat de Koude Oorlog in volle gang is. Er kan dan ook elk moment een nucleaire oorlog uitbarsten. Een spelletje waarbij je te maken krijgt met mysterieuze gebeurtenissen en raadselachtige plotwendingen. Pas echter op wat je doet, want voor het het weet heb je de wereld vernietigd.

Tamagotchi Classic

Ken je Tamagotchi nog van vroeger? Het kleine virtuele huisdier zat verstopt in een klein plastic stukje speelgoed. Je moest hem eten geven en ermee spelen, zodat hij blij was en in leven bleef. In Tamagotchi Classic is dat niet anders, behalve dat je het spel ook kunt spelen op je Apple Watch. Als de Tamagotchi je nodig heeft, krijg je vanzelf een melding op je horloge. Je kunt vervolgens zijn status bekijken, maar ook eten geven of naar de toilet sturen. Tamagotchi Classic is niet een spel dat je urenlang achter elkaar speelt, maar is wel leuk om zo af en toe eens op te starten en is daardoor perfect geschikt voor de Apple Watch.

Tamagotchi Classic op de Apple Watch.

Galaxia 4

Ken je Galaga nog? Galaga is de klassieke arcadegame waarin je mt een vliegtuigje insect-achtige wezens neer moet knallen. Galaxia 4 lijkt erg op Galaga en combineert dat met Space Invaders, ook een klassieker uit die tijd. Galaxia 4 speel je niet alleen op je iPhone, maar ook op je Apple Watch. De game is ook nog bijgewerkt voor de Apple Watch Series 4, dus hij maakt optimaal gebruik van het scherm.

Mini Watch Games 24-in-1

Als je het echt niet meer weet, kun je altijd deze app proberen. Zoals de naam al zegt bestaat het spel uit 24 kleine spelletjes. Zo kan je rennen met een mannetje terwijl je obstakels ontwijkt, bouw je een zo hoog mogelijke toren, race je over een circuit en speel je een potje tennis. Allemaal in miniatuurformaat natuurlijk, zodat je het altijd op je Apple Watch kan spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, games
Device Apple Watch
Software watchOS