Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Pong op Apple Watch

Dit zijn de leukste spelletjes voor de Apple Watch

Speel een game op je pols
Wist je dat je ook spelletjes kunt spelen op je Apple Watch? Er zijn voor de Apple Watch meerdere games beschikbaar die leuk zijn voor tussendoor. In deze gids bespreken we meer dan 15 aanraders.

Apple Watch games

Games kun je spelen op je iPhone en iPad, maar wist je dat er ook games zijn die je helemaal op je Apple Watch kunt spelen? Al jarenlang zijn er allerlei korte en grappige spelletjes beschikbaar en als je een Apple Watch Series 7 hebt zijn sommige spelletjes nog makkelijker te spelen. In deze lijst bespreken we enkele leuke Apple Watch games die je zeker moet proberen!

Games op de Apple Watch

Hoewel de games hieronder allemaal speelbaar zijn op de Apple Watch, moet je meestal wel de bijbehorende iPhone-app downloaden om het spel te kunnen installeren. In de lijst hieronder vind je dan ook een combinatie van spellen die exclusief werken op de Apple Watch en spelletjes die je ook op de iPhone kunt spelen en waarbij de Apple Watch-game een verlengstuk daarvan is. Veel games bedien je via het scherm of met de Digital Crown.

Apple Watch games: Tetris, Trivia Crack en Un:safe.

Pong

Je kunt beargumenteren dat de Apple Watch eigenlijk niet geschikt is voor games. Maar er zijn ook spelletjes die zo simpel zijn, dat ze eigenlijk prima speelbaar zijn. Wij zouden dan kiezen voor Pong, de klassieker.

Simpeler kan niet en de game is ook nog gratis. Je speelt tegen de computer en probeert het balletje zo lang mogelijk in het spel te houden. Je draait hiervoor aan de Digital Crown, om het stokje te verplaatsen.

Hit The Island

Een variant op Pong: probeer het balletje in het spel te houden door de balkjes op een neer te bewegen. Maar wacht: de bal gaat steeds sneller en kloont zichzelf, terwijl het balkje kleiner wordt. Er zitten ook verborgen power-ups in om te ontdekken. Heb je een iPhone met Dynamic Island, dan is dit het balkje aan de overkant. Lees ook ons artikel over Hit The Island.

Elevate Brain Training

Ook voor kennisvragen en testjes is de Apple Watch erg geschikt. Elevate is een van de bekendste, maar is helaas niet goedkoop. Na de proefperiode van 14 dagen ben je er misschien wel weer klaar mee, want daarna kost het een paar tientjes per jaar. Betaal je toch al voor de iOS-versie, dan kun je deze er natuurlijk makkelijk bij pakken.

Je traint je hersenen met meer dan 30 spelletjes, gericht op geheugen, wiskunde, taalbegrip en meer. Het lijkt op een trivia-quiz, maar dan iets serieuzer.

Lifeline

Misschien ken je Lifeline wel: een spannende verhalengame waarin je het hoofdpersonage helpt te overleven door het maken van de juiste keuzes. Het is een soort interactief boek, waarin je door middel van tekst bepaalde keuzes maakt die van invloed zijn op het verloop van het verhaal. het enige wat je dus doet is de keuzeopties aan tikken in het verhaal, maar de consequenties kunnen groot zijn. De game is alleen in het Engels, maar door de opzet prima speelbaar op de Apple Watch. Biedt ook allerlei complicaties voor je wijzerplaat.

Snake.io

Wie kent Snake nou niet? Het bekende spelletje van de oude Nokia-telefoons is terug in een geavanceerde versie, onder andere voor de Apple Watch. Het is de bedoeling om een steeds langer wordende slang te worden. In deze versie neem je het ook op tegen andere slangen.

Huisdier

Deze game is een variant op de Tamagotchi. Ooit was er een versie van Tamagotchi op de Apple Watch, maar die is er helaas niet meer. Deze game komt er aardig in de buurt. Je adopteert een huisdier (hond of kat) waar je mee kan spelen, eten geven en blij maken via je Apple Watch. Het spelletje is helemaal offline te spelen en heeft een grappig cartoon stijltje.

Arcadia – Arcade Watch Games

Deze verzameling bevat maar liefst twintig verschillende klassieke games die speelbaar zijn op je iPhone, iPad, Apple TV én Apple Watch. Voor je het weet ontwijk je auto’s in FastRun, schiet ruimteschepen af in Galaxy Invaders en speel je met een flipperkast in CandyBall. Deze app is geschikt voor alle Apple Watch-modellen. En wil je het toch eens spelen op je iPhone, dan werkt de game zelfs met 120Hz ProMotion op de nieuwste Pro-modellen.

Nuggetz

Dit is een heel simpel spelletje, waarbij je kleuren moet aanwijzen. Je wordt daarbij op het verkeerde been gezet, omdat de kleur rood in het blauw wordt weergegeven. Je moet dus goed je koppie erbij houden en proberen om de naam van de kleur los te koppelen van de kleur die je op het scherm ziet.

Pocket Bandit

Toen de Apple Watch net verscheen waren we enthousiast over Break This Safe, een game waarbij je een kluis moest zien te kraken. Die game werkt niet meer zo goed, maar gelukkig is er een alternatief: Pocket Bandit. Daarbij draait het ook om het kraken van een kluis. Je bent een dief die goud, juwelen, een edelsteen of supergeheime documenten uit een kleuis moet stelen. Daarbij moet je in een race tegen de klok zien te achterhalen wat de cijfercombinatie van de kluis is. Als niet niet snel genoeg bent word je in de kraag gevat door de politie. Probeer je topscore te verbeteren en bereken hoeveel waarde je uit de kluis hebt gestolen. Je bedient deze game door aan de Digital Crown te draaien.

Star Duster

De Apple Watch staat natuurlijk helemaal niet bekend als een gamingplatform, maar Star Duster dat de smartwatch wel degelijk voor wat vermaak kan zorgen. Star Duster heeft een retro-uitstraling die geïnspireerd lijkt te zijn op de LCD-games uit de vroege jaren tachtig, zoals die van Tomy, Grandstand en Nintendo’s Game&Watch-serie.

Star Duster

In het spel bestuur je een ruimteschip en moet je ruimteafval verzamelen terwijl je obstakels en blokkerende muren vermijdt. Het spel begint rustig, maar al snel nemen de snelheid en het aantal objecten toe, wat zorgt voor een komische en chaotische gameplay. Met eenvoudige bediening en verslavende gameplay biedt Star Duster een leuke afleiding voor zowel oudere als jongere spelers.

Un:safe

Nog een kraak-de-kluis-game: in un:safe moet je aan de hand van trillingen voelen waar het ‘gat’ van de kluis zit. Je doet dit door aan de Digital Crown te draaien. Hoe verder je komt, hoe meer ringen erbij komen. In elk level heb je drie pogingen. Het is een simpel spelletje die af en toe best voor wat leuk tijdverdrijf kan zorgen, al is het maar heel kort.

Rules!

Hou je van breinbrekers, dan vind je Rules! zeker leuk om te spelen. In elke ronde komen weer nieuwe regels bij, zodat de activiteiten die je moet uitvoeren steeds ingewikkelder worden. Op een gegeven moment zijn er zoveel regels waarmee je rekening moet houden, dat je een foutje maakt en dan is het: Game Over! Het is jammer dat deze game nog maar weinig updates krijgt.

Tiny Armies

Stuur je leger erop uit, waarbij je bossen, bergen en meren tegenkomt als obstakels. In dit spelletje swipe je over het scherm om je leger te verplaatsen en gaat het erom zoveel mogelijk gebied van je vijand in handen te krijgen. In korte sessies kun je even met deze Apple Watch-game bezig gaan. Ook kun je in iMessage spelen tegen je vrienden of wildvreemden.

Trivia Crack

Quiz-spelletjes doen het altijd goed en Trivia Crack is een bekende game voor iPhone en iPad. Maar met de Apple Watch-versie kun je ook eenvoudig vragen beantwoorden op je horloge. Je draait aan het rad door erop te tikken, waarna de categorie bepaald wordt. De vraag komt daarna duidelijk in beeld die je vervolgens eenvoudig kunt beantwoorden door uit de antwoordmogelijkheden te kiezen. Je ziet in de Apple Watch-app al je actieve spellen waarin jij aan zet bent, maar je kunt ook rechtstreeks vanaf je horloge een nieuw spel starten. Trivia Crack op de Apple Watch is perfect om even kort in de trein te spelen, zonder dat je telkens je iPhone uit je zak moet halen. Er is een gratis en betaalde versie met advertenties, maar als je alleen op de Apple Watch wil spelen is de gratis versie voldoende.

Snappy Word

Snappy Word is een woordspelletje met een simpele interface, waarbij je steeds vier letters tegelijk te zien krijgt. Dus ook als je Engels niet zo heel best is moet het lukken om korte woordjes te leggen. Maak in 30 seconden zoveel mogelijk woordjes, totdat je een fout maakt. Je kunt ook kiezen voor een speelwijze met onbeperkte tijdslimiet. Met de bijbehorende iMessage-app speel je tegen je vrienden.

Brainess

Het eerder genoemde Elevate is vooral bedoeld als aanvulling op de bestaande iPhone-app, maar Brainess is speciaal gemaakt voor de Apple Watch. Het is een brain trainer, met allerlei uitdagingen waarbij je bijvoorbeeld het hoogste getal op het scherm moet aantikken. Er zitten ook spelletjes in die met wiskunde, geheugen en tellen te maken hebben. Allemaal kort en geschikt voor het kleine scherm.

Galaxia 4

Ken je Galaga nog? Galaga is de klassieke arcadegame waarin je mt een vliegtuigje insect-achtige wezens neer moet knallen. Galaxia 4 lijkt erg op Galaga en combineert dat met Space Invaders, ook een klassieker uit die tijd. Galaxia 4 speel je niet alleen op je iPhone, maar ook op je Apple Watch. De game is ook nog bijgewerkt voor de Apple Watch Series 4, dus hij maakt optimaal gebruik van het scherm.

Schaken Speel & Leer

Schaken op je Apple Watch? Ja hoor, kan. Deze Apple Watch-game toont een schaakbord met stukken en je kunt het ook nog echt spelen. Je kunt zelf de speelsterkte instellen. Met een Gold Lidmaatschap heb je meer puzzels, lessen en toernooien.

Pictoword

Pictoword is een game waarbij je samengestelde woorden moet raden aan de hand van plaatjes. Combineer de afbeeldingen en probeer een nieuw woord te vormen. Er is een Easy Mode voor tieners en voor mensen die nog niet zo handig zijn met het Engels. Je krijgt opdrachten op het gebied van film, tv en meer.

Meer leuke Apple Watch-apps ontdekken? Check dan ons algemene overzicht!

Bekijk ook

De beste Apple Watch-apps: deze raden we aan!

Heb je een Apple Watch gekregen (of gekocht) en zoek je leuke apps om er zoveel mogelijk uit te halen? Met deze aanraders van iCulture heb je de beste Apple Watch-apps in één moeite op je pols.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch