A Tiny Game of Pong speel je op de Apple Watch met de Digital Crown.

Dit zijn de leukste spelletjes voor de Apple Watch

Wist je dat je ook spelletjes kunt spelen op je Apple Watch? Er zijn voor de Apple Watch meerdere games beschikbaar die leuk zijn voor tussendoor. In deze gids bespreken we acht aanraders.

Games kun je spelen op je iPhone en iPad, maar wist je dat er ook games zijn die je helemaal op je Apple Watch kunt spelen? Hoewel het scherm maar klein is, zijn er toch wel wat leuke games te vinden die verrassend goed speelbaar zijn op de Apple Watch. In deze lijst bespreken we de acht leukste spelletjes, zoals LifeLine, Tamagotchi Classic en Break this Safe.

A Tiny Game of Pong speel je op de Apple Watch met de Digital Crown.

Games op de Apple Watch

Hoewel de games hieronder allemaal speelbaar zijn op de Apple Watch, moet je wel de bijbehorende iPhone-app downloaden om het spel te kunnen installeren. In de lijst hieronder vind je dan ook een combinatie van spellen die exclusief werken op de Apple Watch en spelletjes die aangepast zijn voor het horloge. We maken dan ook een onderscheid tussen deze twee soorten: de eerste vier games zijn exclusief voor de Apple Watch, terwijl de andere aangepaste versies zijn. Veel games maken gebruik van speciale functies van de Apple Watch, zoals de Digital Crown.

Break this Safe

Dit spelletje maakt gebruik van de Digital Crown en de Taptic Engine van de Apple Watch. Het spelletje is doodeenvoudig: je draait aan de Digital Crown om de kluis te kraken. Je hebt daarbij slechts dertig seconden de kluis open te maken. Door aan de Digital Crown te draaien, draai je ook het slot van de kluis. Door te letten op de tikjes van de Taptic Engine, weet je wanneer je warm zit. Je zult dus goed op de tikjes moeten letten om de kluis open te breken. Het spelletje is doodeenvoudig, maar speelt perfect op de Apple Watch en is geinig om even snel tussendoor te spelen. Het is jammer dat het spel geen ranglijsten heeft zodat je je score met vrienden kan vergelijken, maar desalniettemin een geinig spelletje.

Break This Safe op de Apple Watch.

Cosmos Rings

Cosmos Rings is een heuse RPG voor de Apple Watch. In het spel, dat gemaakt is door de maker van Final Fantasy, vecht je tegen monsters en de tijd. Je personage valt automatisch aan, maar sterkere aanvallen moet je zelf activeren via de knop rechtsonder. Tijd speelt in het spel een belangrijke rol, want vijanden kunnen ook tijd van je afpakken zodat je ze niet kunt verslaan. Door aan de Digital Crown te draaien, kun je ook teruggaan in de tijd en een nieuwe poging wagen. Je kunt zelf aanvallen selecteren sterker maken door vijanden te verslaan. Het spel heeft een unieke grafische uitstraling en is alleen speelbaar op de Apple Watch.

A Tiny Game of Pong

Ken je Pong nog, het simpele spelletje waarin je een bal heen en weer moet kaatsen? Pong is ook te spelen op de Apple Watch en A Tiny Game of Pong voert dit perfect uit. Oorspornkelijk werd Pong gespeeld met speciale knoppen waar je aan moest draaien en in deze Apple Watch game werkt dit net zo met de Digital Crown. Je neemt het op tegen de computer en probeert een zo hoog mogelijke score te behalen. De game werkt ook met Game Center, waardoor je de scores kunt zien in ranglijsten. Naast de Arcade-stand, moet je in de Classic-mode als eerste drie punten scoren. Het spelletje is gratis, maar voor €0,99 kun je de klassieke stand en verschillende kleuren vrijspelen.

A Tiny Game of Pong op de Apple Watch.

Birdie

Deze Flappy Bird-kloon speel je helemaal op de Apple Watch. Maar in plaats van dat je als een gek op het scherm moet tikken om het vogeltje in de lucht te houden, draai je aan de Digital Crown om hem tussen de buizen door te laten vliegen. Het werkt daardoor net even anders, maar is bijna net zo verslavend. Het spelletje bevat in totaal vier moeilijkheidsgraden, van Easy tot Crazy. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe smaller de openingen zijn waar je tussendoor moet vliegen. Je moet daardoor erg secuur en snel reageren, wat nog wel eens tot frustraties kan leiden. Het draait daarbij om het behalen van de hoogst mogelijke score, maar deze wordt niet direct vergeleken in ranglijsten.

Birdie op de Apple Watch.

Trivia Crack

Quiz-spelletjes doen het altijd goed en Trivia Crack is een bekende game voor iPhone en iPad. Maar met de Apple Watch-versie kun je ook eenvoudig vragen beantwoorden op je horloge. Je draait aan het rad door erop te tikken, waarna de categorie bepaald wordt. De vraag komt daarna duidelijk in beeld die je vervolgens eenvoudig kunt beantwoorden door uit de antwoordmogelijkheden te kiezen. Je ziet in de Apple Watch-app al je actieve spellen waarin jij aan zet bent, maar je kunt ook rechtstreeks vanaf je horloge een nieuw spel starten. Trivia Crack op de Apple Watch is perfect om even kort in de trein te spelen, zonder dat je telkens je iPhone uit je zak moet halen. Er is een gratis en betaalde versie met advertenties, maar als je alleen op de Apple Watch wil spelen is de gratis versie voldoende.

Trivia Crack op de Apple Watch.

LifeLine

De LifeLine-reeks is een bekende serie op iOS en is door de opzet ook prima te spelen op de Apple Watch. In het spel moet je een gestrande astronaut redden. Hij weet niet waar hij beland is, maar vertelt jou door middel van tekst meer over zijn situatie. Hij stelt daarbij ook vragen, waardoor jouw antwoorden invloed hebben op het verhaal. Maak je de verkeerde keuzes, dan is de kans groot dat je nooit meer wat zult horen van de astronaut. Met pushberichten word je op de hoogte gehouden van de vorderingen van de astronaut, dus je weet altijd wanneer hij jouw hulp weer nodig heeft. De LifeLine-serie kent inmiddels zes games, maar het origineel is een mooie stap om mee te beginnen.

LifeLine op de Apple Watch.

Tamagotchi Classic

Ken je Tamagotchi nog van vroeger? Het kleine virtuele huisdier zat verstopt in een klein plastic stukje speelgoed. Je moest hem eten geven en ermee spelen, zodat hij blij was en in leven bleef. In Tamagotchi Classic is dat niet anders, behalve dat je het spel ook kunt spelen op je Apple Watch. Als de Tamagotchi je nodig heeft, krijg je vanzelf een melding op je horloge. Je kunt vervolgens zijn status bekijken, maar ook eten geven of naar de toilet sturen. Tamagotchi Classic is niet een spel dat je urenlang achter elkaar speelt, maar is wel leuk om zo af en toe eens op te starten en is daardoor perfect geschikt voor de Apple Watch.

Tamagotchi Classic op de Apple Watch.

BoxPop

BoxPop is een puzzelspelletje dat prima te spelen is op je Apple Watch. In deze game is het de bedoeling om de blokjes weg te spelen, maar je mag alleen L-vormige bewegingen maken. Maak je een verkeerde zet, dan moet je de puzzel opnieuw proberen te behalen. BoxPop is simpel maar wel een tikkeltje verslavend. Het spel maakt op de Apple Watch geen gebruik van speciale functies, maar is daardoor niet minder goed speelbaar. Leuk voor tussendoor en voor de momenten dat je even niks te doen hebt.

BoxPop op de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, games