Met deze reisapps voor de Apple Watch ga je zonder zorgen op reis

De Apple Watch is ook op reis een prima hulpmiddel. Zowel tijdens je reis als aan het begin van je vakantie kan de Apple Watch goed van pas komen. Met deze reisapps voor de Apple Watch maak je je reis makkelijker.

De beste reisapps voor Apple Watch

Als je met je iPhone op vakantie gaat, dan zijn er ongetwijfeld heel veel apps die je tijdens je reis gebruikt. Als je een Apple Watch om je pols hebt, kun je je iPhone steeds vaker in je broekzak laten zitten. Met deze reisapps voor de Apple Watch heb je altijd al je informatie binnen handbereik, check je interessante plekken in de buurt en kun je makkelijker communiceren met de lokale bevolking.

Schiphol-app
Met de onofficiële Schiphol-app heb je je vlieggegevens altijd bij de hand. De app biedt uitgebreide en up-to-date informatie over je vliegtijden, gate, bagageband en nog veel meer. Je ziet ook met wat voor type vliegtuig je gaat en met pushberichten blijf je op de hoogte als er iets aan je vlucht veranderd. Met de gratis versie kun je twee vluchten per maand volgen. Wil je onbeperkt vluchten volgen, dan betaal je eenmalig €3,49. Als je het nog persoonlijker wil maken, dan kan dat met de in-app aankoop voor notificatie-instellingen. Het enige nadeel is, is dat de app niet geoptimaliseerd is voor de Apple Watch Series 4.

Onofficiële Schiphol-app op Apple Watch.

App in the Air
Als je iets meer informatie zoekt dan bovenstaande Schiphol-app, dan is App in the Air meer de moeite waard. Met de app check je alles wat je wil weten over je vlucht. per stap zie je precies hoeveel tijd je nog hebt, zoals het boarden en tot het moment dat het vliegtuig de lucht in gaat. Er is zelfs een mooie 3D-weergave van de wereldbol te zien, waarop je kan zien hoe het vliegtuig vliegt. Er is zelfs een paklijst met allerlei handige tips die je niet moet vergeten als je op vakantie gaat. De app heeft ook handige complicaties, zodat je direct vanaf je wijzerplaat kan zien bij welke gate je moet zijn.

App in the Air op Apple Watch.

NS & NS International
Ga je niet met het vliegtuig, maar met de trein? Zowel de NS-app als de NS International-app hebben een Apple Watch-versie. De standaard NS-app op de Apple Watch toont je niet alleen de tijden op je vaste traject, maar helpt je ook navigeren van A naar B. Als je een reis eenmaal op je iPhone gestart hebt, weet je via je Apple Watch precies wanneer de trein komt en of er vertraging is. De app heeft ook goede complicaties.

NS en NS International op Apple Watch.

Ga je met de trein de grens over, dan moet je de NS International-app hebben. Met de Apple Watch-app heb je je boekingen altijd bij de hand. Je ziet op welk spoor je moet zijn, hoe laat de trein vertrekt en wat het weer is op je eindbestemming. Ook de internationale app heeft complicaties, al zijn deze niet zo uitgebreid als bij de gewone NS-app.

Wallet
Standaard is elke Apple Watch voorzien van de Wallet-app. Deze app is niet alleen de plek voor al je klantenkaarten en je pinpassen van Apple Pay, maar ook voor vliegtickets en losse treinkaartjes. Vanuit de NS-app kun je losse kaartjes op je Apple Watch zetten, hoewel het scannen bij de poortjes soms niet altijd goed gaat. Bij veel vliegtuigmaatschappijen kun je ook je vliegtickets aan Wallet toevoegen. Door je ticket op je horloge te zetten, hoef je niet te hannesen met geprinte tickets of je telefoon bij het boarden. In de meeste gevallen kun je zonder problemen je ticket vanaf je pols laten scannen, zodat je je handen vrijhoudt voor al je bagage. Dat reist een stuk makkelijker.

Sygic Travel reisplanner
Je kent Sygic waarschijnlijk wel van de offline navigatie-apps. Sygic heeft ook een complete reisplanner. Met de app voeg je locaties die je wil bezoeken toe aan je reis. Je kan niet alleen zoeken naar interessante plekken, maar ook naar rondleidingen, hotels en veel meer. Door ze toe te voegen aan je reis, heb je alle informatie binnen handbereik op je Apple Watch. Je ziet dan bijvoorbeeld ook hoe lang het lopen is naar de eerstvolgende bezienswaardigheid. Je kan ook zoeken naar interessante plekken om je heen, bijvoorbeeld winkels en musea. Wil je geen aparte app downloaden, dan kan je ook de soortgelijke Dichtbij-functie in Apple Kaarten gebruiken.

Sygic Travel reisplanner op Apple Watch.

Foursquare City Guide
Vergelijkbaar met Sygic Travel biedt Foursquare City Guide je een overzicht aan interessante locaties in de buurt. Je kan zoeken op categorie, bijvoorbeeld ontbijt, lunch of diner en vervolgens filter je op bijvoorbeeld prijs of waardering. Ook op de Apple Watch zoek je op deze manier locaties op. Je kan ook al je bladwijzers bekijken die je via de iPhone-versie opgeslagen hebt. Je checkt op deze manier bijvoorbeeld openingstijden of de route naar je volgende bestemming.

Foursquare City Guide op Apple Watch.

Magic Earth
Ben je op vakantie en wil je een rondje gaan rijden? Dan is Magic Earth een goede keuze. Deze allround gratis offline navigatie-app werkt ook op de Apple Watch. Je krijgt daar op je pols alle instructies voor afslagen. Dit komt vooral van pas als je op vakantie geen houder bij je hebt om je iPhone in te zetten. Zo krijg je toch duidelijke instructies, zonder dat je je iPhone erbij hoeft te pakken. Je kan ook vanaf de Apple Watch kiezen om te reizen via het OV, fiets of als voetganger. Je bekijkt je favorieten of bladert door je historie, om snel vanaf je Apple Watch een reis te starten.

Magic Earth op Apple Watch.

iTranslate Converse
Als je het hebt over reisapps op de Apple Watch, mag een vertaalapp niet ontbreken. Eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, kun je dankzij iTranslate Converse een stuk makkelijker communiceren als je de taal niet machtig bent. iTranslate Converse is vooral bedoeld voor korte conversaties. Je praat in je eigen taal richting je Apple Watch en tikt op het scherm. Vervolgens wordt jouw gesproken tekst hardop uitgesproken in een door jou gekozen taal. Zo kan de buitenlandse gesprekspartner dus verstaan wat jij zegt. Je kiest gewoon twee talen en de app herkent zelf welke tekst in welke taal uitgesproken wordt. In totaal kan je kiezen uit bijna 40 talen, dus je kan bijna overal met de app terecht.

iTranslate Converse op Apple Watch.

Overige reisapps voor Apple Watch
Er zijn nog veel meer reisapps voor de Apple Watch die van pas kunnen komen:

  • TripIt: Travel Planner (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 12.0+) - Bekijk je eerstvolgende reizen, je tijdlijn en nog veel meer.
  • Polarsteps (gratis, iPhone/ Watch, iOS 10.0+) - Deze app houdt bij waar je geweest bent.
  • Microsoft Translator (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 10.0+) - Vertaalapp van Microsoft.
  • Elk Travel Currency Converter (gratis, iPhone/ Watch + IAP, iOS 11.0+) - Eenheden omrekenen voor als je buiten Europa reist.

Check ook onze gids over je iPhone of iPad op vakantie, waarin je leest welke apps er allemaal van pas komen tijdens je reis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, reizen
Device Apple Watch