Deze 5 functies komen binnenkort naar WhatsApp

· Benjamin Kuijten

WhatsApp status met Info.
WhatsApp is de laatste tijd behoorlijk aan verandering onderhevig. Een aantal weken geleden werd de nieuwe WhatsApp Status-functie uitgebracht, waarmee je net zoals in Snapchat zelf verdwijnende foto’s en video’s kunt delen. De oude status op basis van tekst moest daarbij verdwijnen, maar die komt in een toekomstige versie gelukkig weer terug. Er zijn echter nog meer functies die binnenkort toegevoegd gaan worden aan WhatsApp. Denk aan de ondersteuning voor rijke notificaties en de mogelijkheid om een bericht in te trekken.

Nieuwe functies in WhatsApp

WhatsApp test met betaversies op zowel iOS, Android als Windows Phone allerlei aankomende functies. Zo nu en dan lekken deze functies uit, waardoor je een goed beeld kunt krijgen wat er allemaal aan zit te komen. De afgelopen tijd hebben we vaak geschreven over aankomende nieuwe functies, maar er zijn ook een aantal kleinere toevoegingen die nog niet uitgelicht zijn. In deze round-up bespreken we de belangrijkste nieuwe functies die er binnenkort aan zitten te komen.

BEKIJK OOK
WhatsApp Status geeft je de mogelijkheid om je status door te geven met foto's, video's en gifs. Deze statusberichten verdwijnen automatisch na 24 uur. Hoe werkt WhatsApp Status, hoe maak je er zelf één en hoe verwijder je ze? Je leest er alles over in dit artikel.
197

#1 Oudere WhatsApp status binnenkort terug

De nieuwe WhatsApp Status werd niet door iedereen met open armen ontvangen, mede doordat de oude statusfunctie daardoor is komen te vervallen. Een aantal weken geleden meldden we al dat de oude statusfunctie terugkomt, toen nog onder de naam Tagline. Tijdens de afgelopen betaversies heeft WhatsApp verschillende namen voor deze functie geprobeerd, waaronder ‘About’ en ‘Info’. De exacte naam is dus nog niet bekend, maar WhatsApp heeft wel al bevestigd dat de oude statusfunctie op veler verzoek binnenkort terugkomt. Vanaf volgende week zouden Android-gebruikers weer met tekst een status door kunnen geven, terwijl iOS-gebruikers dit binnenkort weer kunnen doen.

WhatsApp status info.

BEKIJK OOK
24-2 · WhatsApp brengt de oude status-functie terug. In de nieuwe ontwikkelaarsversie zit een functie verborgen met de naam Tagline. Hiermee kun je in tekstvorm je eigen status doorgeven.
33 13

#2 Rijke notificaties in WhatsApp

Rijke notificatie in WhatsApp.Sinds iOS 10 kunnen apps gebruikmaken van rijke notificaties. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen rechtstreeks op een melding kunt reageren, maar bijvoorbeeld ook een afbeelding of meer inhoud van een melding kan bekijken. WhatsApp werkt op dit moment wel al met interactieve meldingen, zodat je op een pushbericht kunt reageren, maar binnenkort wordt dit uitgebreid met de nieuwe rijke notificaties. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een afbeelding die iemand naar je stuurt, direct bekijken vanuit de melding. Dit heeft als voordeel dat je erop kunt reageren, zonder dat je WhatsApp zelf hoeft te openen. In onderstaande afbeeldingen van de betaversie (afkomstig van @WABetaInfo) is te zien hoe de rijke notificatie er in de praktijk uit komt te zien.

BEKIJK OOK
De iPhone en iPad bieden ondersteuning voor rijke notificaties. Dit zijn pushberichten die meer informatie laten zien en je meer acties laten uitvoeren, zonder dat je je huidige app af hoeft te sluiten. Ook vanaf het toegangsscherm kun je deze meldingen gebruiken.
18

#3 Berichten intrekken

Als je wel eens spijt hebt van een WhatsApp-bericht dat je verstuurd hebt, dan is er goed nieuws. In december spraken we al over de komst van een nieuwe functie waardoor je een verstuurd bericht kunt intrekken. De functie is nog steeds niet aanwezig in de publieke versie van WhatsApp, maar wordt nog wel druk getest. Een exacte planning is dus nog onduidelijk, maar de functie zit er binnenkort in ieder geval wel aan te komen.

BEKIJK OOK
14-12-2016 · Heb je per ongeluk iets verkeerds gestuurd via WhatsApp? Dan krijg je binnenkort wellicht de mogelijkheid om dit bericht in te trekken. Een nieuwe beta van WhatsApp heeft namelijk een optie om berichten te verwijderen uit je chats en die van de ontvanger.
617

#4 Live locatie delen in groepen

In iMessage en de Zoek mijn Vrienden-app kun je voor langere tijd je locatie delen met een contact. Dit is handig, want daardoor kun je elkaar makkelijker vinden als je bijvoorbeeld ergens afgesproken hebt. Ook WhatsApp krijgt zo’n soortgelijke functie, maar dan in groepsgesprekken. In een vroege testversie was het mogelijk om je locatie te delen voor 1, 2 of 5 minuten, of voor onbepaalde tijd. Welke opties WhatsApp je uiteindelijk aan gaat bieden, blijft nog even gissen. De functie lijkt in ieder geval goed van pas te komen als je met een grote groep op een specifieke locatie wil afspreken.

BEKIJK OOK
31-1 · WhatsApp werkt aan Live Location, een functie waarmee je je locatie voor een bepaalde tijd kunt delen met gebruikers in een groepsgesprek. De functie lijkt daardoor veel op Zoek mijn Vrienden.
16 13

#5 Vastzetten van chats

Telegram heeft het al, maar binnenkort komt het ook naar WhatsApp. In de nieuwste testversie van WhatsApp voor Android zit een functie om chats vast te zetten. Dit heeft als voordeel dat de chat die vastgezet is, altijd bovenaan staat in je chatoverzicht. Zelfs als er recentere berichten zijn, zal een vastgezet gesprek bovenaan blijven staan. Dit kan vooral van pas komen voor gesprekken die belangrijk zijn of waar je jezelf nog aan wil helpen herinneren. De functie zit nu dus al verstopt in de meest recente Android-beta, maar de optie maakt binnenkort ook wel zijn opwachting in de iOS-beta. Gezien deze functie pas net toegevoegd is, duurt het waarschijnlijk nog wel een tijd voordat de publieke versie van WhatsApp deze functie krijgt.

WhatsApp chat vastzetten.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Benjamin maakt sinds september 2015 deel uit van de iCulture-redactie. Zijn nieuwste aanwinst is zijn 9,7-inch iPad Pro, maar hij is ook erg blij met zijn CarPlay-radio en AirPods. Naast Apple is Benjamin ook een liefhebber van Nintendo-games.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!