Foto's uit een WhatsApp chat bekijken

Zo kun je alle mediabestanden in WhatsApp bekijken, opslaan en doorsturen

In deze tip lees je hoe je verzonden en ontvangen bestanden in WhatsApp terugvindt en opslaat. Zo hoef je niet eindeloos door je gesprekken te scrollen.

WhatsApp bijlagen: foto’s, video’s en audio

Via WhatsApp kun je niet alleen tekstberichten verzenden. Je kunt in chats ook foto’s, video’s, gifjes, audio-opnamen en andere bestanden delen. Deze kun je uiteraard openen vanuit een chatgesprek, maar hoe vind je gedeelde media en documenten later terug? En hoe kun je bijvoorbeeld meerdere foto’s tegelijk opslaan in WhatsApp?

Bekijk alle WhatsApp media in een chat

In ieder chatgesprek kun je snel een overzicht krijgen van alle gedeelde content. Zo hoef je niet oneindig door chats hoeft te scrollen om die ene leuke foto terug te vinden. Dit overzicht is eenvoudig te vinden. Het enige dat je hoeft te doen is een chat openen, op de naam van je chatpartner of de groep bovenaan het scherm te tikken en te kiezen voor Media, links en docs. Bovenin het scherm zijn tabbladen voor media (foto’s en video’s), links (koppelingen) en docs (documenten).

Verzonden en ontvangen media bekijken in WhatsApp

Afbeeldingen en video’s doorsturen in WhatsApp

Vanuit hier is het bovendien ook mogelijk om één van de bijlages door te sturen. Volg nu deze stappen:

  1. Kies rechtsboven voor Selecteer.
  2. Tik de bijlages aan die je wilt doorsturen.
  3. Tik linksonder op de deelknop en stuur via WhatsApp of een andere app.

Media verwijderen in WhatsApp

In de Media en Docs tabbladen kun je ook items verwijderen via het prullenbakje rechtsonder. Hiermee maak je ruimte vrij op je iPhone. Wil je echter alle gedeelde items uit een chat verwijderen, dan zijn daar snellere methodes voor. Zo kun je bijvoorbeeld een hele chat wissen of zelfs de hele app verwijderen. Bekijk ook eens onze tip over WhatsApp opruimen. De app heeft hier een handige functie voor.

Bekijk ook

WhatsApp opslagtool: zo kun je je opslagruimte vrijmaken

WhatsApp maakt het makkelijk om opslag vrij te maken door grote bestanden te verwijderen. Lees hier hoe je dat doet met de nieuwe opslagtool.

Ontvangen WhatsApp-bestanden altijd bewaren

WhatsApp heeft een optie om de media die je ontvangt standaard op te slaan in de Foto’s-app. Hierdoor wordt een foto en video automatisch toegevoegd aan je fotobibliotheek. Deze optie is te vinden bij Instellingen > Chats en heet Voeg toe aan filmrol. Let op dat dit dus extra opslag kost, want de foto wordt dan in WhatsApp én in je fotobibliotheek bewaard.

Heb je liever dat alleen alle media van een specifiek contact of uit een specifieke groep opgeslagen wordt, dan is dat ook mogelijk:

  1. Open hiervoor een chat, tik op de naam bovenin.
  2. Kies voor Voeg media toe aan filmrol.
  3. Je ziet nu drie opties waaruit je kunt kiezen: Standaard, Altijd of Nooit.
  4. De eerste optie komt overeen met de overkoepelende instelling in WhatsApp en met de andere twee opties kies je de gewenste instelling die altijd voor deze chat zal blijven gelden.

Media WhatsApp opslaan in filmrol

Meer tips over WhatsApp
Meer WhatsApp-tips vind je hier:

Informatie

Laatst bijgewerkt
augustus 2022
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp