WhatsApp iPhone

Zo kun je WhatsApp-chats exporteren (met foto’s en video)

In WhatsApp kun je gemakkelijk chatgesprekken archiveren en vervolgens exporteren als ZIP. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de mogelijkheden er van zijn.

In WhatsApp kun je heel gemakkelijk volledige chatgesprekken exporteren. Hierdoor kun je een gesprek, inclusief alle media die je erin verstuurd hebt, delen via allerlei populaire apps of met je Mac via AirDrop. In deze tip leggen we de mogelijkheden van deze WhatsApp-exporteerfunctie uit en laten we stap voor stap zien hoe het werkt.

WhatsApp iPhone
Als je boven een chat op de naam van een contact of groep klikt dan zie je in informatie-scherm onderin Exporteer chat staan. Dit maakt het mogelijk om een volledig gesprek te bundelen en vervolgens te exporteren als zip-bestand.

Deze kun je vervolgens bijvoorbeeld op je Mac uitpakken zodat je in een tekstbestand de volledige chatgeschiedenis terug kunt lezen. Alle afbeeldingen en filmpjes worden -als je dat wilt- opgenomen in deze zip, wat de exporteer-functie een handige manier maakt om in een klap meerdere foto’s tegelijk vanuit WhatsApp te verplaatsen.

WhatsApp-chats exporteren

Volg onderstaande stappen om een WhatsApp-chat te exporteren.

  1. Open het gesprek dat je wilt exporten in WhatsApp.
  2. Tik op de naam van de persoon in de balk bovenin beeld.
  3. Scroll in het instellingenscherm dat nu verschijnt naar beneden en kies Exporteer Chat.
  4. Je kunt nu kiezen of je media wel of niet bij wilt voegen. Hiermee kun je foto’s en video’s aan het archief toevoegen, maar dan wordt het bestand wel groter.
  5. Nadat WhatsApp de chat geëxporteerd heeft, verschijnt het deelmenu van iOS in beeld. Hier kun je de app kiezen waar je het bestand naar wilt versturen.
  6. Kies in dit overzicht voor AirDrop om het bestand naar je Mac te versturen.

De functie werkt voor alle chatgesprekken, dus ook voor groepen. Het is helaas niet mogelijk om meerdere gesprekken tegelijk te exporteren. Wel kun je een reservekopie van je hele WhatsApp-geschiedenis bewaren in iCloud.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp