WhatsApp groep met alleen beheerder.

Zo kun je WhatsApp-chats exporteren (met foto’s en video)

In WhatsApp kun je gemakkelijk chatgesprekken exporteren als ZIP, zodat je het gesprek kan bewaren op je computer. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de mogelijkheden er van zijn.

Vind je het zonde om WhatsApp gesprekken te verwijderen, omdat je ze dan nooit meer terug kan vinden? De exporteerfunctie van WhatsApp is dan voor jou dé uitkomst, want het gesprek blijft dan gewoon bewaard op je computer. Hoe moet je een WhatsApp-chat exporteren en wat zijn de opties?

WhatsApp-chats exporteren

Volg onderstaande stappen om een WhatsApp-chat te exporteren.

  1. Open het gesprek dat je wilt exporten in WhatsApp.
  2. Tik op de naam van de persoon in de balk bovenin beeld.
  3. Scroll in het scherm dat nu verschijnt naar beneden en kies Exporteer Chat.
  4. Je kunt nu kiezen of je media wel of niet bij wilt voegen. Hiermee kun je foto’s en video’s aan het archief toevoegen, maar dan wordt het bestand wel groter. Kies voor Voeg media bij of Zonder media.
  5. Nadat WhatsApp de chat geëxporteerd heeft, verschijnt het deelmenu van iOS in beeld. Hier kun je de app kiezen waar je het bestand naar wilt versturen. Dat kan bijvoorbeeld via e-mail, door het bestand naar jezelf te sturen.
  6. Kies in dit overzicht voor AirDrop om het bestand naar je Mac te versturen.

WhatsApp chats exporteren.

De gehele chat wordt, al dan niet inclusief foto’s en video’s, verstuurd als zip-bestand. De functie werkt voor alle chatgesprekken, dus ook voor groepen. Het is helaas niet mogelijk om meerdere gesprekken tegelijk te exporteren. Wel kun je een reservekopie van je hele WhatsApp-geschiedenis bewaren in iCloud.

Waarom zou ik WhatsApp-chats exporteren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je WhatsApp-chats wil exporteren. In de loop der jaren heb je misschien wel heel veel gesprekken gevoerd, ook met mensen die je niet meer spreekt. Gesprekken kunnen behoorlijk wat ruimte innemen, vooral als er heel veel foto’s, video’s en andere mediabestanden gedeeld zijn. Als je de chat niet meer dagelijks nodig hebt, maar nog wel wil bewaren om informatie in op te zoeken, komt de exporteerfunctie goed van pas. Je bewaart het gesprek dan veilig op je computer, zodat je er altijd bij kan. Je bespaart hiermee opslagruimte. Je kan zelf de WhatsApp statistieken zoals opslag bekijken, waarin weergegeven wordt hoeveel ruimte elk gesprek inneemt.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp