WhatsApp op beginscherm.

Officieel: WhatsApp maakt overzetten van chats tussen iOS en Android mogelijk

Maar nog wel met haken en ogen

WhatsApp heeft de migratiefunctie voor het overzetten van je chats tussen iOS en Android officieel aangekondigd. Maar vooralsnog werkt het alleen als je naar Android overstapt.

Update 11 augustus 2021: Tijdens het Samasung Galaxy Unpacked-event heeft WhatsApp de functie voor het migreren van chats tussen Android en iOS officieel aangekondigd. Maar vooralsnog werkt de functie alleen met de nieuwe Z Fold 3- en Z Flip 3-toestellen van Samsung. Het is dan ook alleen mogelijk om je chats, foto’s, video’s en spraakberichten over te zetten van iOS náár Android en nog niet andersom. Vanwege de end-to-end-encryptie moet je hiervoor een Lightning-naar-usb-c-kabel gebruiken.

WhatsApp chat migratie naar Android.

WhatsApp zegt dat de functie in de toekomst ook naar andere Android-toestellen komt en dat het ook later ook mogelijk is om chats van Android over te zetten naar iOS. Vooralsnog lijkt het er dus op dat de functie vooral bedoeld is om iPhone-gebruikers over te halen naar de nieuwste Samsung-modellen.

Update 27 juli 2021: Er is opnieuw bewijs gevonden dat het binnenkort mogelijk is om chats over te zetten van in ieder geval iOS naar Android. De nieuwste versie van de standaard Data Transfer Tool van Android heeft voorbereidingen getroffen voor het over kunnen zetten van WhatsApp-chats van iPhone naar Android. In de code zijn tekstuele aanwijzingen gevonden naar de migratie-tool. Zo wordt er gesproken over “Transfer WhatsApp chats” en de instelling “Settings > Chats > Move Chats to Android”. Tijdens het proces moet de iPhone ontgrendeld blijven en WhatsApp open zijn.

Deze functie is bedoeld voor het migreren van chats van iOS naar Android. Eerder dook er al een video op waarop dit in actie te zien is. Het is nog onduidelijk hoe het overzetten van Android naar iOS werkt. Mogelijk komt hiervoor een speciale instelling in WhatsApp.

De nieuwe migratie-tool is één van de vele nieuwe functies waar WhatsApp aan werkt en binnenkort beschikbaar komen.

Oorspronkelijk artikel 6 april 2021
Het overzetten van je WhatsApp-gesprekken van Android naar iOS of andersom, is om een aantal redenen nog niet mogelijk. Je gesprekken zijn momenteel gebonden aan één toestel en de backup van je gesprekken wordt opgeslagen op iCloud en Google Drive (voor respectievelijk iOS en Android). Je kan al je chats daarom niet zo makkelijk van het ene besturingssysteem naar het andere overzetten. Daar komt gelukkig verandering in, zo blijkt uit een betaversie.

‘WhatsApp werkt aan overzetten chats tussen iOS en Android’

Het nieuws is ontdekt door WABetaInfo, de website die regelmatig vroegtijdig nieuwe functies van WhatsApp ontdekt. De functie maakt onderdeel van de ondersteuning voor meerdere apparaten. WhatsApp werkt hier al jaren aan, maar om dit mogelijk te maken moeten je chats ook gemakkelijk over te zetten zijn. Je kan dan bijvoorbeeld een Android-toestel linken aan het account als je een iPhone gebruikt. In een screenshot is te zien dat WhatsApp aan de functie werkt.

WhatsApp chat migratie tussen Android en iOS.

Dankzij de functie kun je je chats overzetten van Android naar iOS. Ook andersom is mogelijk, zodra de functie voor iedereen beschikbaar is. Het gaat om het overzetten van je complete chatgeschiedenis. Hoe de functie precies gaat werken, is nog niet duidelijk. Het is ook niet bekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt. Zoals gezegd maakt het ook onderdeel uit van het gebruik van WhatsApp op meerdere apparaten, waar al twee jaar aanwijzingen naar zijn. Je kan straks WhatsApp op vier toestellen tegelijk gebruiken. Eerder was er ook al een aanwijzing dat je op den duur je chats kan synchroniseren tussen iOS en Android.

Als je wil overstappen van Android naar iPhone, is momenteel de enige manier om je WhatsApp-chats te exporteren zodat je ze niet kwijtraakt. Er zijn wel tools die beweren je gesprekken over te zetten, maar dat is veelal tegen de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp in.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 11 augustus: Artikel bijgewerkt na officiële aankondiging.
  • 2021 - 27 juli: Opnieuw bewijs opgedoken voor deze aankomende functie. Het artikel is hierdoor aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.