WhatsApp op beginscherm.

Officieel: WhatsApp maakt overzetten van chats en meer van Android naar iOS mogelijk

WhatsApp heeft de vernieuwde migratiefunctie voor het overzetten van je chats tussen iOS en Android officieel aangekondigd. Eerder was het al mogelijk om van iOS naar Android over te stappen, maar nu kan dat ook als je andersom wil overstappen. Je raakt dan je WhatsApp-gegevens niet kwijt als je over gaat van Android naar iPhone.

Als je wil overstappen van Android naar iPhone en je je WhatsApp-gesprekken niet kwijt wilde, was lange tijd de enige manier om je WhatsApp-chats te exporteren. Met de nieuwe functie, die vandaag officieel is aangekondigd door Mark Zuckerberg, is dat niet meer nodig. Je kan met de nieuwste betaversie van WhatsApp op Android eenvoudig al je WhatsApp-chats overzetten naar een nieuwe iPhone. Je gebruikt daar de standaard Move to iOS-app voor.

WhatsApp migratietool nu ook van Android naar iOS

Al sinds augustus vorig jaar is het mogelijk om je WhatsApp-gesprekken over te zetten van iOS naar Android: in eerste instantie alleen voor de nieuwste Samsung Galaxy-toestellen, maar later ook voor bijvoorbeeld de Google Pixel. Er waren wel al hints dat de functie ook de andere kant op zou werken, dus van Android naar iOS. Het heeft even geduurd, maar nu is dit beschikbaar voor gebruikers. Je hebt er vooralsnog wel de nieuwste beta van WhatsApp voor Android voor nodig, maar het zal niet lang meer duren voordat het voor alle Android-gebruikers beschikbaar is.

WhatsApp chats overzetten van Android naar iOS.

De functie werkt iets anders dan het overzetten van chats van iOS naar Android. Waar je in dat geval nog een bekabelde verbinding moest leggen en je het overzetten start vanuit WhatsApp, gebruik je voor het overzetten van Android naar iOS de Move to iOS-app. Dit is een Android-app van Apple waarmee je gegevens zoals je contacten, sms’jes en andere data kan overzetten. Op de (nieuwe) iPhone heb je alleen maar iOS 15.5 of nieuwer nodig. Om het proces te starten open je op het Android-toestel de Move to iOS-app, waarna je de stappen volgt. Zorg ervoor dat zowel het Android-toestel als de iPhone op hetzelfde netwerk zijn aangesloten en kies tijdens het instellen van de iPhone voor Zet over vanaf Android.

WhatsApp chat migratie naar Android.
Eerder kon je al chats overzetten van iOS naar Android, maar straks dus ook andersom

Nadat alle gegevens overgezet zijn, hoef je alleen maar WhatsApp op het nieuwe toestel te installeren. Daarna registreer je je met hetzelfde telefoonnummer en wordt het importeren van de overgezette gegevens gestart. Alle data van WhatsApp wordt daarbij overgezet: je chats, foto’s, video’s, afbeeldingen en andere media worden stuk voor stuk geimporteerd. Je raakt dan dus geen gegevens meer kwijt.

Het niet kunnen overzetten van WhatsApp-gesprekken was voor veel Android-gebruikers een struikelblok bij het overstappen naar een iPhone. Ken jij iemand die dankzij de nieuwe functie nu eindelijk eens de overstap maakt van Android naar iPhone?

Bekijk ook

Overstappen van Android naar iPhone: zo werkt het stap voor stap

Wil je overstappen van Android naar de iPhone? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je foto's, adressen, bestanden en andere belangrijke informatie van Android naar iPhone overzet.

De nieuwe migratie-tool is één van de vele nieuwe functies waar WhatsApp aan werkt en binnenkort beschikbaar komen. Andere nieuwe functies zijn de WhatsApp Communities, waarmee groepen gebundeld kunnen worden. Onlangs is WhatsApp ook al begonnen met het uitrollen van grotere groepsgesprekken, tot 512 gebruikers in totaal.

Bekijk ook

Deze 14 nieuwe functies heeft WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp krijgt er de komende tijd allerlei handige functies bij. Het gaat om belangrijke toevoegingen en kleine aanpassingen, die de app net wat makkelijker in het gebruik maakt. Wij zetten veertien aankomende WhatsApp functies op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 11 augustus: Artikel bijgewerkt na officiële aankondiging.
  • 2021 - 27 juli: Opnieuw bewijs opgedoken voor deze aankomende functie. Het artikel is hierdoor aangepast en opnieuw gepubliceerd.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.