WhatsApp Community's op Android.

WhatsApp start met nieuwe Community-functie (en nog drie andere nieuwe groepsfuncties)

WhatsApp is begonnen met de uitrol van de de nieuwe Community's-functie. De functie was eerder al aangekondigd en komt de komende maanden voor iedereen beschikbaar. Bovendien laat WhatsApp weten welke eerder gelekte functies binnenkort beschikbaar komen.

WhatsApp Community’s en meer uitgerold

Afgelopen april kondigde WhatsApp de nieuwe Community-functie al aan. De functie werd beloofd voor later dit jaar en vanaf nu is het zover. In een nieuwe blogpost laat WhatsApp weten dat de functie de komende maanden uitgerold wordt. Zoals al eerder bekend was, worden met de Community’s groepsgesprekken samengebracht onder één overkoepelend onderdeel. Denk dan aan WhatsApp-groepen van schoolklassen of sportteams, die onder een Community voor de gehele school of vereniging bij elkaar gezet worden. Hierdoor kan een bericht naar meerdere groepen verstuurd worden, die allemaal binnen de Community vallen. Vanuit de functie is het ook mogelijk om nieuwe groepen aan te maken. Beheerders van een Community krijgen ook bepaalde rechten en extra mogelijkheden. Denk dan aan een speciaal aankondigingsbericht voor alle groepen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Je kan voor allerlei grote groepen een community aanmaken. Bijvoorbeeld een community voor de gehele wijk, waar individuele openbare groepen een kleiner onderdeel van zijn. De Comminity-knop verschijnt op de iPhone onderaan in de knoppenbalk, op de plek van de camera. Je kan daar een nieuwe community starten of bestaande groepen aan een community toevoegen. Eenmaal in de Community-tap, zie je een overzicht van alle groepsgesprekken die daartoe behoren. Vanuit daar kun je eenvoudig tussen groepsgesprekken wisselen en beheerders kunnen een enkel bericht naar alle groepen binnen de community sturen.

WhatsApp Community details

Na het aanmaken van zo’n community kun je, net als in groepen, een naam en omschrijving meegeven. Je kunt dan meteen nieuwe groepen aanmaken of bestaande linken, maar er wordt ook een Announcement-groep aangemaakt. Dit is een aparte chat waar alleen beheerders in kunnen chatten. Dit dient dus als een soort plek voor uitsluitend aankondigingen die met de community of groepen te maken hebben. Berichten in deze groep worden automatisch doorgestuurd naar alle andere gelinkte groepen.

Meer nieuwe functies: polls en meer

Maar WhatsApp kondigt vandaag nog meer aan. Het gaat om eerder uitgelekte functies die de komende maanden voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar komen. In het kort zijn het deze drie nieuwe functies:

  • Polls in chats
  • Videobellen met 32 personen
  • Grotere groepen met maximaal 1024 deelnemers

WhatsApp groepsfuncties en polls

Eerder lekte al de komst van WhatsApp-polls uit. Daarmee kan je bijvoorbeeld stemmen over een activiteit die je als groep wil doen. Het moet het nemen van groepsbeslissingen makkelijker maken. En met videogesprekken tot 32 personen, is dit aantal nu gelijk in FaceTime-groepsgesprekken. Tot slot zal de nieuwe grotere groepsgrootte vooral handig zijn voor grotere organisaties en gesprekken voor bijvoorbeeld buurten. Momenteel is het maximaal aantal deelnemers nog 512, maar dat wordt de komende maanden dus uitgebreid tot 1024 deelnemers.

Bekijk ook

WhatsApp-groepen: alles over het aanmaken, wijzigen en meer van groepsgesprekken

Met WhatsApp groepen blijf je in contact met meerdere mensen tegelijk. De groepen in WhatsApp hebben allerlei handige instellingen, waarmee je bijvoorbeeld de beheerders kan instellen, een groepsomschrijving toe kan voegen en meer. In deze tip lees je hoe je een WhatsApp groep maakt en de instellingen aanpast.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 03 november: Artikel bijgewerkt na aankondiging van de uitrol van WhatsApp Community's en andere groepsfuncties.
  • 2022 - 14 april: WhatsApp Community's zijn nu officieel aangekondigd. Ook andere nieuwe functies zijn nu officieel onthuld.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.