WhatsApp vergrendeld met gezichtsherkenning.

WhatsApp beveiligen op 3 manieren: zo doe je dat

Touch ID en Face ID, tweestapsverificatie en meer

Je kan in een paar eenvoudige stappen WhatsApp beveiligen, zodat je zo veilig mogelijk kan chatten. Dit kan bijvoorbeeld met tweestapsverificatie en met Touch ID en Face ID. In deze tip lees je alles over WhatsApp beveiliging.

WhatsApp beveiligen

In WhatsApp bespreek je van alles en nog wat met allerlei contacten. Ook belangrijke zaken worden vaak via WhatsApp gedeeld. Door WhatsApp te beveiligen zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar jouw chats kan lezen. Zo kun je WhatsApp beveiligen op drie manieren.

#1 WhatsApp beveiligen met Touch ID of Face ID

De beveiliging van WhatsApp met Touch ID of Face ID zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar de chatapp kan openen als je iPhone ontgrendeld is. Met deze functie moet je jezelf eerst identificeren voordat je WhatsApp kan openen en alle instellingen kan bewerken, je chats kan lezen en meer. Je stelt dit als volgt in:

  1. Open WhatsApp.
  2. Ga naar Instellingen > Account > Privacy.
  3. Tik op de optie Schermvergrendeling.
  4. Zet de schakelaar bij Vraag om gezichtsherkenning/Vraag om Touch-ID.
  5. Daaronder kies je wanneer hierom gevraagd moet worden. Je kan kiezen tussen Onmiddellijk, Na 1 minuut, Na 15 minuten en Na 1 uur.

WhatsApp beveiligen met Face ID gezichtsherkenning.

Op toestellen met een thuisknop gebruik je de Touch ID-vingerafdrukscanner. Heeft jouw iPhone geen thuisknop, dan gebruik je de Face ID-gezichtsherkenning.

Meldingen van nieuwe berichten blijven gewoon binnenkomen en zijn ook zichtbaar, zelfs als WhatsApp vergrendeld is. De voorvertoning van WhatsApp in de appkiezer is niet zichtbaar is als je deze functie gebruikt.

Hou er wel rekening mee dat je met deze functie ook mensen toegang geeft tot WhatsApp die hun vinger of gezicht op jouw toestel geregistreerd hebben. Als het scannen van je vinger of gezicht niet lukt, vraagt WhatsApp om de toegangscode van je iPhone. Weet iemand anders deze code, dan kan hij of zij ook jouw chats bekijken.

#2 WhatsApp beveiligen met tweestapsverificatie
WhatsApp ondersteunt ook tweestapsverificatie. Dit wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat iemand niet zomaar jouw WhatsApp-account kan verifiëren door je simkaart te stelen. Met tweestapsverificatie moet je namelijk altijd je eigen gekozen pincode invoeren voordat je WhatsApp in kan stellen. Je kan je e-mailaccount toevoegen als backup voor het geval je je pincode vergeten bent. Doe je dat niet, dan vraagt WhatsApp je geregeld om je pincode in te voeren, zodat je deze niet vergeet. Meer over het instellen van WhatsApp tweestapsverificatie lees je in ons artikel.

#3 Beveiligingsmeldingen WhatsApp instellen

De privacy van WhatsApp is geregeld via end-to-end-encryptie. Dat betekent dat al je chats versleuteld zijn van verzender tot ontvanger. Hierdoor kan het bericht alleen gelezen worden op het toestel van de verzender of de ontvanger en dat het dus niet onderschept kan worden via bijvoorbeeld de servers.

Voor end-to-end-encryptie heeft elk contact een eigen beveiligingscode. Hiermee kan je controleren of de beveiliging tussen jouw en je contacten nog goed is. Je checkt dit als volgt:

  1. Ga naar WhatsApp en kies een chat.
  2. Tik op de naam en kies voor Encryptie.
  3. Laat de code scannen door het chatcontact. Je kan ook de cijferreeks eronder vergelijken.

Beveiligingscodes in WhatsApp.

Je kan ook meldingen instellen in het geval de beveiligingscode wijzigt. Dit verandert bijvoorbeeld als iemand WhatsApp opnieuw installeert. Dit doe je via WhatsApp > Instellingen > Account > Beveiliging. Zet hier de schakelaar bij Toon beveiligingsmeldingen aan.

In ons andere artikel lees je meer over hoe WhatsApp om gaat met je privacy.

Wil je meer WhatsApp-tips? Check dan ons overzicht met de beste tips voor WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp