WhatsApp bericht gelezen

Zo zie je wie jouw WhatsApp-groepsbericht heeft gelezen (en wie niet)

Check welke personen in een WhatsApp-groepsgesprek jouw bericht hebben gelezen en ontvangen. Met deze tip zie je ook welke groepsleden jouw bericht of foto nog niet hebben bekeken.

WhatsApp-groepen kunnen bestaan uit maar liefst 1024 deelnemers. Bij zo’n grote groep wordt het al snel onoverzichtelijk wie jouw bericht gelezen heeft. Gelukkig kun je per WhatsApp groepsbericht gemakkelijk zien wie het gelezen heeft. Dat geldt zelfs als deelnemers in de groep hun leesbewijzen uitgeschakeld hebben.

Vinkjes bij WhatsApp-berichten in een groepsgesprek

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de twee blauwe vinkjes in WhatsApp, die laten zien als de ontvanger je bericht gelezen heeft. In groepsgesprekken verschijnen ook vinkjes, zowel grijs als blauw. Twee grijze vinkjes in een WhatsApp-groep betekenen dat iedereen in de chat het bericht heeft ontvangen. Twee blauwe vinkjes in een WhatsApp-groep betekenen dat iedereen het bericht heeft gelezen. Hoewel je bij individuele chats de blauwe vinkjes in WhatsApp kunt uitschakelen, kan dat niet voor groepsgesprekken.

Bekijk ook

Blauwe vinkjes uitzetten in WhatsApp: zo doe je het

Wil je de blauwe vinkjes (leesbewijzen) in WhatsApp uitzetten? In deze tip lees je hoe je de blauwe vinkjes van WhatsApp op de iPhone uitschakelt. Hierdoor zien anderen niet meer dat je hun berichten gelezen hebt.

Hoe groter het groepsgesprek, hoe langer het dus kan duren voordat er twee blauwe vinkjes zichtbaar zijn. Maar gelukkig kun je in de tussentijd eenvoudig checken wie een bericht in een WhatsApp-groep gelezen hebben.

Checken wie een WhatsApp groepsbericht heeft gelezen

Zo ontdek je snel wie jouw berichtje heeft gelezen:

  1. Open WhatsApp en ga naar het groepsgesprek.
  2. Veeg één van je eigen berichten naar links. Het bericht licht op en de rest wordt grijs gemaakt.
  3. Je ziet nu precies wie het specifieke bericht alleen ontvangen en gelezen heeft. Het specifieke tijdstip staat per persoon aangegeven. Bij een verstuurde foto staat er Gezien door.
  4. Wil je weten wanneer iemand het bericht precies ontvangen heeft als diegene het ook al gelezen heeft? Tik dan op de naam onder het kopje Gelezen door.
WhatsApp groep: checken wie bericht gelezen en ontvangen heeft

Let op: het werkt alleen bij berichten die je zelf hebt verzonden. Wil je weten of een bericht van iemand anders is gelezen, dan zul je de verzender om de leesbewijzen moeten vragen. Wel kun je er vanuit gaan dat alle voorgaande berichten gelezen zijn als jouw eigen bericht ook gelezen is.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp