WhatsApp op de iPad via web.

Zo gebruik je WhatsApp op de iPad

Wil je vanaf de iPad graag whatsappen met je vrienden? In dit artikel leggen we uit hoe je WhatsApp Web op de iPad kunt gebruiken.

WhatsApp iPad downloaden

Helaas is WhatsApp voor iPad nog niet te downloaden als losse app. Toch zijn er twee manieren om WhatsApp op de iPad te gebruiken, namelijk door gebruik te maken van de webversie van WhatsApp en via apps van derden. Deze tip legt uit hoe je dat doet.

Optie 1. Webversie van WhatsApp op de iPad gebruiken

De iOS-versie van WhatsApp is officieel alleen voor de iPhone beschikbaar, omdat je account is gekoppeld aan een telefoonnummer. De app installeren op de iPad gaat dus niet zomaar. Gelukkig is het dankzij WhatsApp Web tóch mogelijk om de chatdienst op een iPad te gebruiken.

  1. Open Safari op de iPad.
  2. Ga naar de webpagina van WhatsApp via deze link. Zorg ervoor dat je deze link opent in Safari op de iPad. Je wordt automatisch doorverwezen naar WhatsApp’s algemene webpagina.

WhatsApp website op op een iPad.

  1. Tik op het Deel-icoon (vierkantje met het pijltje omhoog).
  2. Kies in de onderste rij icoontjes Vraag om desktopsite.
  3. Pak je iPhone erbij en open WhatsApp.

WhatsApp Web op de iPad met code.

  1. Ga in WhatsApp naar Instellingen > WhatsApp Web/Desktop.
  2. Richt de iPhone-camera op het iPad-scherm en scan de getoonde QR-code.

WhatsApp Web op de iPad met chat.

Eén ding om rekening mee te houden: de iPad wordt niet officieel ondersteund door WhatsApp Web. Hoewel je via deze truc WhatsApp-gesprekken kunt voeren, werkt de interface niet altijd optimaal. Je moet vaak meerdere malen tappen om iets gedaan te krijgen, chats worden raar weggedrukt als je het toetsenbord opent en scrollen gaat niet echt optimaal. Maar het werkt wel: wij kunnen bij onze tests gewoon berichten lezen en ontvangen vanaf de iPad.

WhatsApp voor iPad vereist wel iPhone

whatsapp-webversie-2Door bovenstaande stappen te volgen, kun je WhatsApp op de iPad gebruiken. Maar: dit kan alleen als je ook een iPhone of een andere smartphone in huis hebt. De telefoon is het apparaat waarop je WhatsApp standaard gebruikt. Deze stuurt in feite de chats door naar de iPad. Heb je alleen een iPad en geen geschikte telefoon met WhatsApp-ondersteuning? Dan kun je bovenstaande stappen helaas niet volgen om WhatsApp op de iPad werkend te krijgen.

WhatsApp Web werkt momenteel alleen op de volgende mobiele platformen:

  • iPhone
  • Android
  • Windows Phone

Optie 2: Gebruik een app van externe partij

Een andere manier om WhatsApp werkend te krijgen op de iPad, is om gebruik te maken van een app, gemaakt door een externe partij. Nadeel van deze oplossing is dat deze apps net zo snel weer verdwijnen en in feite gebruik maken van de webversie van WhatsApp. Vaak gaat het ook om betaalde apps, waarvan de gebruikerservaring minder goed is. Je krijgt bijvoorbeeld veel reclamebanners te zien.

Omdat het aanbod snel wisselt en apps snel weer verdwijnen zullen we hier geen specifieke apps adviseren.

Je kunt in de App Store op je iPad zoeken naar WhatsApp om te zien welke apps van externe partijen er zijn. Kijk daarbij goed naar de reviews en houdt er rekening mee dat de app op ieder moment zou kunnen stoppen met werken.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
Device iPad

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp