WhatsApp op de iPad via web.

Zo gebruik je WhatsApp nu al op de iPad (met oplossing voor Safari-probleem)

Wil je vanaf de iPad graag WhatsAppen met je vrienden en familie? In dit artikel leggen we uit hoe je WhatsApp op de iPad kunt gebruiken.

WhatsApp op de iPad gebruiken

WhatsApp staat op menig iPhone en Android-smartphone geïnstalleerd, maar soms wil je ook vanaf de grotere iPad berichtjes kunnen sturen. Er zijn meerdere manieren om WhatsApp op de iPad te gebruiken. Er wordt ook gewerkt aan een aparte iPad-versie van de chatapp, maar totdat het zover is kun je nu al WhatsAppen op de iPad via de browser. Hoe zit het precies en wat zijn de mogelijkheden van WhatsApp op de iPad?

Krijg je een melding dat je Safari moet bijwerken om WhatsApp op de iPad te blijven gebruiken? Je kunt dit probleem oplossen door bij de website van WhatsApp Web te kiezen voor Vraag om mobiele website. Daarna kun je inloggen door de QR-code te scannen. De complete stappen zijn hieronder in ons stappenplan uitgelegd. Als alternatief kun je ook een andere browser proberen, zoals Google Chrome.

WhatsApp iPad downloaden

Het goede nieuws is dat WhatsApp al sinds 2017 werkt aan een iPad-versie. Het slechte nieuws is dat de app nog steeds niet beschikbaar is. In een beta zijn wel een hints opgedoken naar de iPad-app en in een interview hebben de makers gezegd dat ze de iPad graag willen ondersteunen. Dit was lange tijd niet mogelijk, vanwege de manier hoe het systeem van WhatsApp was opgebouwd. WhatsApp is namelijk gekoppeld aan je telefoonnummer, waardoor je het maar op één apparaat tegelijkertijd kan gebruiken. Maar sinds november 2021 is dat niet meer zo. Je kan WhatsApp op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken, waaronder dus ook de iPad.

Bekijk ook

Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten en telefoons (nu ook iPhones) tegelijkertijd

Je kan WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. In deze tip lees je hoe je met extra apparaten kunt inloggen op je WhatsApp-account, waarbij het kan gaan om meerdere smartphones, tablets en desktopcomputers.

Helaas is WhatsApp dus nog niet te downloaden als officiële losse tablet-app. Toch zijn er twee manieren om WhatsApp op de iPad te gebruiken, namelijk door gebruik te maken van de webversie van WhatsApp en via apps van derden.

Optie 1. Webversie van WhatsApp op de iPad gebruiken

De iOS-versie van WhatsApp is officieel alleen voor de iPhone beschikbaar. De app installeren op de iPad gaat dus niet zomaar. Gelukkig is het dankzij WhatsApp Web tóch mogelijk om de chatdienst op een iPad te gebruiken.

 1. Open Safari op de iPad.
 2. Ga naar de webpagina van WhatsApp via deze link. Zorg ervoor dat je deze link opent in Safari op de iPad. Je kan het beste deze tip lezen op de iPad om meteen de juiste pagina te krijgen.
 3. Mogelijk krijg je een waarschuwing dat ‘WhatsApp werkt in Safari 11+’ en dat je eerst Safari moet bijwerken. Gelukkig is dat niet nodig. Om dit op te lossen, tik je op de aA-knop in de adresbalk en kies je voor Vraag om mobiele website. Je krijgt nu het scherm zoals in onderstaand screenshot. Lukt dit niet? Download dan Google Chrome uit de App Store en probeer het via die browser. Daar kun je meteen de link openen en de verdere stappen volgen.

WhatsApp Web op de iPad met code.

 1. Pak je iPhone erbij en open WhatsApp.
 2. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Gekoppelde apparaten.
 3. Richt de iPhone-camera op het iPad-scherm en scan de getoonde QR-code.
 4. Je bent nu ingelogd op WhatsApp op de iPad.

WhatsApp Web op de iPad met chat.

Eén ding om rekening mee te houden: de iPad wordt niet officieel ondersteund. Hoewel je via deze truc WhatsApp-gesprekken kunt voeren, werkt de interface niet altijd optimaal. Je moet vaak meerdere malen tappen om iets gedaan te krijgen, chats worden raar weggedrukt als je het toetsenbord opent en scrollen gaat niet echt optimaal. Helaas kun je geen meldingen ontvangen van WhatsApp op de iPad. Maar het is beter dan niets: wij kunnen bij onze tests gewoon berichten lezen en ontvangen vanaf de iPad.

Bekijk ook

WhatsApp Web voor iPhone: dit moet je weten

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp, zodat je ook vanaf een computer berichtjes naar vrienden kan sturen. In deze gids leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is met WhatsApp Web en hoe je het met de iPhone gebruikt.

Wil je het jezelf makkelijker maken? Door de WhatsApp-webpagina toe te voegen als icoontje op je beginscherm, heb je bijna een soort app van WhatsApp op je iPad. Je hoeft dan alleen op het icoontje te tikken om naar de webversie te gaan. Dat doe je zo:

 1. Open de WhatsApp Web-interface op je iPad via de stappen hierboven.
 2. Tik op de knop van het deelmenu (te herkennen aan het vierkantje met het pijltje omhoog).
 3. Kies onderaan voor Zet op beginscherm.
 4. Kies eventueel een herkenbare naam. Standaard staat hier al WhatsApp ingevuld. Tik dan op Voeg toe.

WhatsApp voor iPad vereist wel iPhone

Door bovenstaande stappen te volgen, kun je WhatsApp op de iPad gebruiken. Maar: dit kan alleen als je ook een iPhone of een andere smartphone hebt. Voorheen stuurde de smartphone in feite alle berichten door naar de iPad, waardoor de smartphone ook altijd online moest zijn. Dat is sinds november 2021 niet meer nodig. Hoewel je voor het instellen wel een smartphone nodig hebt, werkt de webversie daarna geheel zelfstandig. Je kunt je iPhone dus uitzetten of blijven WhasAppen op de iPad als je telefoon leeg is. Heb je alleen een iPad en geen geschikte telefoon met WhatsApp-ondersteuning? Dan kun je bovenstaande stappen helaas niet volgen om WhatsApp op de iPad werkend te krijgen.

Optie 2: Gebruik een app van externe partij

Een andere manier om WhatsApp werkend te krijgen op de iPad, is om gebruik te maken van een app die gemaakt is door een externe partij. Nadeel van deze oplossing is dat deze apps net zo snel weer verdwijnen en in feite gebruik maken van de webversie van WhatsApp. Soms gaat het ook om betaalde apps, waarvan de gebruikerservaring minder goed is. Je krijgt bijvoorbeeld veel reclamebanners te zien, hoewel je die soms kunt afkopen. We hebben deze app zelf niet geprobeerd.

Je kunt in de App Store op je iPad zoeken naar WhatsApp om te zien welke apps van externe partijen er nog meer zijn. Kijk daarbij goed naar de reviews en houdt er rekening mee dat de app op ieder moment zou kunnen stoppen met werken.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2022
Onderwerp
Categorie
Apps
Device
iPad

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp