WhatsApp optimaliseren.

Werkt WhatsApp nog op mijn (oudere) iPhone?

Gebruik je nog een oudere iPhone om via WhatsApp in contact te blijven met vrienden of familie? In dit artikel lees je welke iOS-versies en toestellen nog worden ondersteund.

WhatsApp op oudere toestellen

WhatsApp is een veelgebruikte app om in contact te blijven met anderen. Vrijwel iedereen heeft WhatsApp, zelfs mensen die voorheen niets met smartphones te maken wilden hebben en het hebben van het nieuwste toestel niet zo belangrijk vinden. Het is echter goed om te weten dat WhatsApp op een gegeven moment stopt met de ondersteuning van oudere iOS-versies, waardoor het op oudere toestellen niet altijd meer mogelijk is om WhatsApp te blijven gebruiken. In dit artikel lees je welk toestel en elke iOS-versie je minimaal nodig hebt.

WhatsApp: deze iOS-versie heb je nodig

Dit is de actuele status:

Dit betekent dat toestellen die nog op oudere versies draaien zullen moeten updaten naar iOS 10. Dit betekent vooral grote veranderingen voor de iPhone 4s, want die is niet meer te updaten en blijft steken op iOS 9. Dit betekent dat mensen met een iPhone 4s niet meer kunnen whatsappen.

Deze iPhones zijn geschikt voor WhatsApp

In feite betekent het dat de volgende toestellen geschikt zijn voor WhatsApp:

Wat afvalt zijn de iPhone 4s en eerdere modellen zoals de iPhone 3GS. Deze toestellen zijn al meer dan tien jaar oud en krijgen al jarenlang geen updates van Apple meer. In ons iOS versie-overzicht zie je welke toestellen naar welke iOS-versie te updaten zijn.

Wat kun je doen?
Ken je iemand waarbij WhatsApp opeens niet meer werkt, dan zijn er een paar oplossingen. Mogelijk is het toestel nog wel te updaten naar een nieuwere iOS-versie. Zo werd de iPhone 6 oorspronkelijk geleverd met iOS 8. Is de eigenaar van het toestel ‘vergeten’ om in de loop der jaren het toestel te updaten, dan draait het nog steeds op iOS 8 terwijl je nog gewoon iOS 12 erop kunt zetten.

Lukt het niet om te updaten, dan heb je te maken met een toestel van 10 jaar oud en is het wellicht eens een idee om naar een nieuwer model uit te kijken. Met een iPhone 8 of nieuwer kun je weer een tijdje vooruit. Heb je een oudere iPhone die nog wel geschikt is en die je nog een tijdje wilt blijven gebruiken, dan kan de iPhone-batterij vervangen een zinvolle investering zijn. De meeste toestellen doen het qua performance nog wel goed, maar de batterij is het onderdeel dat in de loop van de jaren de meeste slijtage veroorzaakt.

Zoek je een nieuwe iPhone, dan helpen we je met onderstaand artikel op weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2021
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp