WhatsApp tweestapsverificatie instellen.

Zo beveilig je je WhatsApp-account met tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie in WhatsApp werkt net even anders dan bij veel andere apps. Je maakt als extra beveiligingsstap juist een pincode aan, in plaats van met eenmalige codes te werken.

Heel veel apps en diensten bieden tegenwoordig de mogelijkheid om je account te beschermen met tweestapsverificatie. Hierdoor heb je, naast een wachtwoord, een eenmalige code nodig om in te loggen. Deze krijg je bijvoorbeeld toegestuurd via SMS of wordt gegenereerd door een speciale app. Ook WhatsApp biedt tweestapsverificatie aan om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot je account. Dat werkt alleen net even anders dan bij veel andere apps.

WhatsApp tweestapsverificatie instellen.

Je WhatsApp-account is gekoppeld aan je telefoonnummer en daarom heeft de app bij de start besloten om niet met een wachtwoord te werken, maar met een eenmalige code die je krijgt toegestuurd via SMS. Maak je een account aan dan ontvang je een code, die vul je in en je account is aangemaakt. Zet je WhatsApp op een nieuwe telefoon, dan ontvang je een nieuwe code via SMS om te bevestigen dat jij het bent.

Eigenlijk gebruikt WhatsApp dus altijd de tweede verificatiestap die andere apps gebruiken en slaat het de eerste app over. Door de koppeling aan je telefoonnummer klinkt dat vrij veilig, maar er zijn verhalen bekend van mensen waarbij hackers hebben ingebroken in hun WhatsApp-account via zogenaamde spoofing-technieken. Daarbij werden de SMS-berichten met bevestigingscodes onderschept.

Tweestapsverificatie in WhatsApp op iOS

Om dat te voorkomen heeft WhatsApp tweestapsverificatie toegevoegd. Als je deze optie aanzet, stel je een eigen zescijferige pincode in. Voortaan moet je je bij WhatsApp aanmelden met deze toegangscode én de eenmalige bevestigingscode die je via SMS ontvangt.

WhatsApp tweestapsverificatie aanzetten

Wil je tweestapsverificatie aanzetten? Dat werkt als volgt:

  1. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen.
  2. Klik op Schakel in.
  3. Je moet nu je eigen zescijferige pincode bedenken en invoeren en deze vervolgens herhalen.
  4. Voor de zekerheid vraagt WhatsApp om je e-mailadres om je pincode te kunnen resetten. Deze stap kun je eventueel overslaan.
  5. Vervolgens wordt tweestapsverificatie ingeschakeld.

WhatsApp verificatie in twee stappen

Je kunt binnen de Instellingen verificatie in twee stappen altijd weer uitschakelen op een later moment. Hiervoor klik je op Schakel uit. Met Wijzig PIN kun je de pincode wijzigen. Voor beide opties hoef je de oude pincode niet in te voeren. Ook kun je het opgegeven e-mailadres wijzigen of überhaupt een e-mailadres toevoegen.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerpen tweestapsverificatie, whatsapp
Device iPhone
Software iOS

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp