WhatsApp op iPad met startscherm.

Screenshots tonen WhatsApp op de iPad, vereist ander telefoonnummer

Ook iPad-versie van WhatsApp Web onderweg

Er zijn screenshots verschenen van de officiële WhatsApp-app op de iPad. Op de screenshots zien we een aangepast design, maar deze app is vooral bedoeld voor mensen die WhatsApp nog niet gebruiken. Er komt ook nog een tweede versie voor mensen die hun telefoonnummer al voor WhatsApp gebruiken.

Het is nu al mogelijk om WhatsApp op je iPad te gebruiken dankzij een omweg via WhatsApp Web, de browserversie van de chatapp. Gebruikers vragen echter al jaren om een échte tabletversie. Nadat eerder al duidelijk was dat WhatsApp werkt aan een iPad-versie zijn nu de eerste screenshots verschenen. Belangrijk om te weten is dat er mogelijk twee versies komen, zo ontdekte WABetaInfo.

Screenshots WhatsApp op de iPad

De screenshots tonen veel overeenkomsten met de iPhone-versie. Alle functies van WhatsApp zitten ook in deze iPad-versie, zo merkt WABetaInfo op. Dat betekent dat je er ook mee kan bellen en dat je de chatapp kan vergrendelen via Touch ID of Face ID. Het enige verschil is dat de Camera-knop in het menu ontbreekt. Verder kan je de app zowel horizontaal als verticaal houden, met een aangepaste interface.

WhatsApp op iPad met chat.

Om deze versie te kunnen gebruiken, moet je de app registreren met een ander telefoonnummer dan je op je iPhone gebruikt. Deze versie is dan ook vooral interessant voor mensen die geen (geschikte) smartphone hebben, maar wel een iPad in huis hebben. Zonder koppeling met de webversie kun je een WhatsApp-nummer maar op één toestel tegelijk activeren. Voor de meeste gebruikers is deze app dus iets minder interessant. Volgens WABetaInfo kun je de app zowel gebruiken op een iPad met als zonder 4G.

WhatsApp op iPad met instellingen.

Tweede versie via WhatsApp Web onderweg
Gebruik je WhatsApp al op de iPhone, dan moet je een andere versie gebruiken. Deze is gebaseerd op WhatsApp Web en legt zo de verbinding tussen je account op je iPhone en de tablet. WhatsApp Desktop werkt op dezelfde manier. Na het scannen van een code kun je zo chatten via een groter scherm. Waarschijnlijk werkt dat op de iPad dus net zo. De versie die via web werkt, wordt ook uitgebracht als een aparte app. Wanneer zowel de losse iPad-versie als deze op web-gebaseerde versie verschijnen, is nog niet bekend. In de volgende beta van WhatsApp wordt de eerste echte iPad-versie verwacht.

Tot die tijd moet je dus op de omslachtige manier gebruikmaken van WhatsApp op de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2019, 8:21
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.