Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Screenshots tonen WhatsApp op de iPad, vereist ander telefoonnummer

Ook iPad-versie van WhatsApp Web onderweg
Er zijn screenshots verschenen van de officiële WhatsApp-app op de iPad. Op de screenshots zien we een aangepast design, maar deze app is vooral bedoeld voor mensen die WhatsApp nog niet gebruiken. Er komt ook nog een tweede versie voor mensen die hun telefoonnummer al voor WhatsApp gebruiken.

Het is nu al mogelijk om WhatsApp op je iPad te gebruiken dankzij een omweg via WhatsApp Web, de browserversie van de chatapp. Gebruikers vragen echter al jaren om een échte tabletversie. Nadat eerder al duidelijk was dat WhatsApp werkt aan een iPad-versie zijn nu de eerste screenshots verschenen. Belangrijk om te weten is dat er mogelijk twee versies komen, zo ontdekte WABetaInfo.

Screenshots WhatsApp op de iPad

De screenshots tonen veel overeenkomsten met de iPhone-versie. Alle functies van WhatsApp zitten ook in deze iPad-versie, zo merkt WABetaInfo op. Dat betekent dat je er ook mee kan bellen en dat je de chatapp kan vergrendelen via Touch ID of Face ID. Het enige verschil is dat de Camera-knop in het menu ontbreekt. Verder kan je de app zowel horizontaal als verticaal houden, met een aangepaste interface.

WhatsApp op iPad met chat.

Om deze versie te kunnen gebruiken, moet je de app registreren met een ander telefoonnummer dan je op je iPhone gebruikt. Deze versie is dan ook vooral interessant voor mensen die geen (geschikte) smartphone hebben, maar wel een iPad in huis hebben. Zonder koppeling met de webversie kun je een WhatsApp-nummer maar op één toestel tegelijk activeren. Voor de meeste gebruikers is deze app dus iets minder interessant. Volgens WABetaInfo kun je de app zowel gebruiken op een iPad met als zonder 4G.

WhatsApp op iPad met instellingen.

Tweede versie via WhatsApp Web onderweg
Gebruik je WhatsApp al op de iPhone, dan moet je een andere versie gebruiken. Deze is gebaseerd op WhatsApp Web en legt zo de verbinding tussen je account op je iPhone en de tablet. WhatsApp Desktop werkt op dezelfde manier. Na het scannen van een code kun je zo chatten via een groter scherm. Waarschijnlijk werkt dat op de iPad dus net zo. De versie die via web werkt, wordt ook uitgebracht als een aparte app. Wanneer zowel de losse iPad-versie als deze op web-gebaseerde versie verschijnen, is nog niet bekend. In de volgende beta van WhatsApp wordt de eerste echte iPad-versie verwacht.

Tot die tijd moet je dus op de omslachtige manier gebruikmaken van WhatsApp op de iPad.

Bekijk ook

Zo gebruik je WhatsApp nu al op de iPad (met oplossing voor Safari-probleem)

Wil je vanaf de iPad graag WhatsAppen met je vrienden en familie? In dit artikel leggen we uit hoe je WhatsApp op de iPad kunt gebruiken.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.