Podimo Podcasts Nederland.

Betaalde podcastdienst Podimo vanaf nu in Nederland: deze podcasts zijn mee verhuisd

Nederland is weer een nieuwe streamingdienst rijker. Deze keer draait alles om podcasts en meer, met de betaalde audiodienst Podimo. Voor een vast bedrag per maand kun je daarmee naar podcasts en meer luisteren. Enkele bekende Nederlandse podcasts verhuizen daardoor van platform.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bij films, series en muziek zijn we inmiddels wel gewend aan abonnementsvormen, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt om onbeperkt te kunnen streamen. Maar bij podcasts is dat veel minder het geval. Met Apple Podcasts, Spotify en andere podcast-apps kun je gratis luisteren naar je favoriete podcast, hoewel Apple sinds vorig jaar wel betaalde opties biedt in de vorm van extra afleveringen of luisteren zonder advertenties. Maar een alles-in-één dienst was er nog niet echt. Vanaf vandaag is in Nederland Podimo live, een van oorsprong Deens bedrijf. Met Podimo luister je onbeperkt naar podcasts en kun je ook audioboeken luisteren.

Update september 2023: Abonnees van Odido kunnen via de provider gebruik maken van Podimo, als ze dit kiezen als extraatje bij hun abonnement.

Podimo in Nederland: betaalde podcastdienst met audioboeken

De komst van Podimo is het gevolg van de overname van een bekende podcastuitgever. Eerder dit jaar nam Podimo namelijk Dag & Nacht Media over, een uitgever van veel bekende Nederlandse podcasts. Een aantal van hen maakt nu de overstap naar Podimo, waardoor ze exclusief daar te beluisteren zijn. Bekende podcasts die via Podimo te beluisteren zijn, zijn:

  • Man man man, de podcast
  • Zelfspodcast
  • POM – Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen
  • Marc-Marie & Aaf vinden (nog eens) iets
  • Geuze & Gorgels Grabbelen
  • Alle geschiedenis ooit
  • Moordzaken
  • Moorden in het Noorden

Podimo Podcasts app.

Een aantal van deze podcasts maakt de complete overstap, waardoor nieuwe aflevering exclusief via Podimo te luisteren zijn. Man man man, de podcast maakt zelfs een comeback, nadat afgelopen december nog bekend werd dat de podcast zou stoppen omdat de makers het gevoel hadden dat alles wel besproken was. Naast podcasts vind je er dus ook audioboeken van bekende schrijvers. Klassiekers zoals Turks Fruit vind je ook als audioboek bij de dienst. Alle podcasts en audioboeken luister je via de bijbehorende Podimo-app. De app bevat ook zogenaamde video trailers, om je een betere in druk te geven van nieuwe podcasts.

Podimo prijzen en abonnementen

Podimo is er twee smaken: de Premium variant en de extra versie Podimo Premium Plus. Podimo Premium kost €4,99 per maand en laat je onbeperkt podcasts en tien uur aan audioboeken luisteren. Je kan ook wat besparen door €39,99 per jaar te betalen. Met Podimo Premium Plus kun je ook onbeperkt naar audioboeken luisteren. Podiumo Premium Plus kost €9,99 per maand of €79,99 per jaar. Als je je voor 31 mei aanmeldt, kun je negentig dagen gratis luisteren. Daarna is er een proefperiode van een maand. Aanmelden kan via de app of website, ook met Log in met Apple. Abonneren kan ook rechtstreeks via de Podimo-app, zodat je betaalt via de App Store.

Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Wist je dat er ook een iCulture Podcast is? Maandelijks bespreken we daarin de nieuwste ontwikkelingen rondom Apple en geven we onze mening over nieuwe producten, actuele onderwerpen en meer. De iCulture Podcast is gratis te beluisteren via Apple’s Podcasts-app, Spotify en nog veel meer.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.