WhatsApp Pay

Straks ook betalen via WhatsApp in Nederland en België?

WhatsApp Pay komt naar meer landen

WhatsApp is van plan om de betaaldienst WhatsApp Pay snel naar meer landen uit te rollen. Zijn Nederland en België binnenkort ook aan de beurt? Facebook CEO Mark Zuckerberg kondigde het aan na de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

WhatsApp Pay komt naar meer landen

WhatsApp-moederbedrijf Facebook is van plan om de betaalfunctie WhatsApp Pay in meer landen beschikbaar te stellen. Daarnaast komen er nieuwe functies om informatie privé te delen binnen groepen en verbeteringen voor stories, zo meldde Zuckerberg op zijn favoriete sociale platform. WhatsApp Pay is een betaaldienst die afgelopen zomer als test van start ging in India. Je kunt digitale betalingen naar familie en vrienden overmaken, vergelijkbaar met het verzenden van een foto, document of andere bijlage. De betaaldienst is vergelijkbaar met die in Facebook Messenger, die al sinds 2015 bestaat. Heb je je bankrekeningnummer gekoppeld met je mobiele telefoonnummer, dan kun je met berichten geld overmaken en ontvangen. Dit nummer moet uiteraard hetzelfde zijn. Binnen de app vind je in het instellingen-menu dan een nieuw onderdeel Payments. Mocht je die nog niet hebben, dan kan iemand anders die de betaalfunctie al geactiveerd heeft jou een bedrag sturen, waarna je WhatsApp Pay ook te zien krijgt in de app. Maar dan moet de functie uiteraard wel in jouw land beschikbaar zijn, maar daar wordt nu hard aan gewerkt.


Is WhatsApp Pay voor jou beschikbaar en heb je het geactiveerd, dan werkt het als volgt: je voegt eerst een nieuw account toe en moet daarbij de voorwaarden van WhatsApp Payments accepteren. Je moet vervolgens je telefoonnummer verifiëren met een sms-bericht. Er verschijnt vervolgens een lijst met bankrekeningen die aan je mobiele nummer zijn gekoppeld. Kies er eentje uit en bevestigd dat de bankpas is gekoppeld met jouw rekeningnummer. Daarna moet je nog een eenmalig wachtwoord invullen dat naar je mobiele nummer is gestuurd. Voor het accorderen van een transactie moet je een pincode invoeren. Zo werkt het althans in India, waar sinds de zomer van 2018 ongeveer een miljoen transacties per maand worden verwerkt. Hoewel WhatsApp Pay is bedoeld als peer-to-peer betaalsysteem tussen consumenten, blijken kleine bedrijven in India ook erg happig te zijn om via WhatsApp betalingen te doen.

WhatsApp Pay in meer landen

Verdere verbeteringen in WhatsApp liggen op het gebied van stories. WhatsApp heeft sinds februari 2017 een ‘stories’-functie. Dit is vergelijkbaar met Instagram Stories en verhalen op Snapchat. Je plaatst een foto of video in je WhatsApp-status en dit verdwijnt na 24 uur. Je vindt de Status-functie onderin de app, in de menubalk. Als je daarin een foto of video toevoegt zal deze binnen 24 uur weer verdwijnen. Je kunt je ‘story’ voorzien van emoticons, tekst en tekeningen, maar er zijn geen filters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2019, 12:38
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Diensten
Onderwerpen betalen, whatsapp
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.