Sonos-app redesign van 2024

Sonos kondigt geheel vernieuwde app aan: zo ziet hij eruit

Sonos gaat binnenkort een grote update voor haar app uitbrengen. Eerder lekte de nieuwe app al uit, maar nu is deze officieel aangekondigd.

Bij Sonos lekken geregeld nieuwe producten uit, zelfs met allerlei details zoals specs en schematische tekeningen. Zo weten we zelfs al welke nieuwe Sonos-producten we in 2024 kunnen verwachten, inclusief een geheel nieuwe hoofdtelefoon. En een paar weken geleden dook ook al de vernieuwde Sonos-app op. Vandaag heeft Sonos de vernieuwde app officieel uit de doeken gedaan. Deze vernieuwde app is een update van de huidige Sonos S2-app en is dus ook alleen geschikt voor mensen met speakers die op het S2-platform draaien. Gebruikers van de Sonos S1-app blijven die oudere app gebruiken. De vernieuwde Sonos-app wordt op 7 mei uitgebracht.

Nieuwe Sonos-app op komst: nieuwe indeling en design

De vernieuwde Sonos-app krijgt een geheel nieuwe indeling. Momenteel heeft de app onderaan nog een knoppenbalk voor je favorieten, instellingen, huidige muziek en meer, maar dat gaat verdwijnen. Er is nu één scherm, waarbij je tussen onderdelen kan wisselen door bovenaan op de titel te tikken. Daar vind je ook knoppen voor de instellingen en je account. Onderaan verschijnt automatisch de minispeler zodra je iets afspeelt op een Sonos-speaker in huis. Je ziet daar ook een zoekbalk. Je kunt deze omhoog swipen om direct al je muziek te bedienen.

Sonos app update met redesign van 2024: Your System startpagina

Een van de schermen in de vernieuwde app, is het Your System-scherm. Dit bestaat weer uit diverse onderdelen, zoals je onlangs afgespeelde muziek, je gekoppelde muziekdiensten en de Sonos-favorieten. Deze individuele onderdelen kun je zelf rangschikken. Dit nieuwe startscherm biedt alle content van al je geabonneerde muziekdiensten in één scherm. In totaal biedt dit startscherm content van meer dan honded streamingdiensten bij elkaar.

Met de zoekfunctie zoek je meteen naar muziek, artiesten, podcasts en luisterboeken in al je streamingdiensten die je aan de app toegevoegd hebt. Deze zoekbalk is altijd onderaan het startscherm zichtbaar.

Sonos app update met redesign van 2024: zoeken en instellingen

Vernieuwde webapp vervangt desktopapp

Tot slot is er nog nieuws over de desktopapp van Sonos. Voor macOS en Windows heeft Sonos momenteel nog de Sonos-desktopcontroller, maar die gaat verdwijnen. In plaats daarvan heeft Sonos een vernieuwde webapp. Deze is via elke gangbare browser te gebruiken op bijvoorbeeld Mac of pc en heeft nagenoeg dezelfde indeling als de vernieuwde iOS- en Android-app, maar dan met aan de rechterkant een paneel met je systeem. Om de webapp te kunnen gebruiken, moet je inloggen met je account en verbonden zijn met je wifi-netwerk.

Sonos webapp op een Mac

Zowel de vernieuwde app voor iOS en Android als de nieuwe Sonos-webapp voor desktop en laptop, verschijnen op 7 mei. Zodra de updates live staan, lees je dat weer op iCulture.

Bekijk ook

Deze Sonos-producten kunnen we in 2024 verwachten

Sonos gaat in 2024 heel wat nieuwe producten uitbrengen. Naast een hoofdtelefoon en nieuwe speakers staat er ook een mediabox voor de tv gepland. In dit artikel zetten we de geruchten op een rijtje.

Sonos onthult volledig vernieuwde Sonos-app; diensten, content en bediening op één aanpasbaar startscherm

De nieuwe app en het bijbehorende platform geven luisteraars volledige controle en een gepersonaliseerde ervaring die luisteren makkelijker, sneller én beter maakt.

Santa Barbara, Californië, VS —23 april 2024 — Sonos (Nasdaq: SONO) onthult vandaag een zeer uitgebreide app-vernieuwing. Luisteraars profiteren hiermee van een ongekende streamingervaring. Ze kunnen nu hun favoriete playlists, stations en albums vanaf ruim 100 streamingdiensten op één aanpasbaar startscherm organiseren. Met één swipe omhoog biedt het startscherm toegang tot de bediening van het hele Sonos-systeem. Daardoor behoort van tabblad naar tabblad springen tot het verleden. Als pionier in geluidsbeleving – en met de focus op het creëren van een betere manier van luisteren – heeft Sonos de app bewust vernieuwd met een modern softwareplatform. Zo krijgen gebruikers een makkelijkere, snellere en betere ervaring die nieuwe innovaties beter ondersteunt. De vernieuwde app ondersteunt alle bestaande S2-producten, en zal op 7 mei 2024 wereldwijd beschikbaar zijn via een software-update voor de S2-app en via een volledig nieuwe webapp.

“Twintig jaar geleden hebben we de wereld kennis laten maken met multi-room-muziek, en we zijn bijzonder trots dat meer dan 15 miljoen huishoudens inmiddels genieten van geluid zoals het is bedoeld. Aangezien we altijd gefocust zijn op innovatie en luisteren naar de feedback van onze klanten, vinden we dat de tijd is gekomen om onze app-beleving te vernieuwen”, legt Patrick Spence, CEO van Sonos, uit. “Na uitgebreide ontwikkeling en grondige tests hebben we er alle vertrouwen in dat deze vernieuwde app sneller, makkelijker én beter is. Dat legt de lat wederom hoger voor de luisterbeleving thuis, en het biedt ons de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe categorieën en ervaringen.”

“Het streaminglandschap van nu is nogal gefragmenteerd. Persoonlijke muziekbibliotheken zijn verspreid over meerdere platformen door de opkomst van exclusieve content, selecties gemaakt door algoritmes of gewoon de wens om niet op meerdere plekken dezelfde playlist te moeten aanmaken”, vertelt Maxime Bouvat-Merlin, Chief Product Officer bij Sonos. Als enige audiomerk met een open platform dat uitgebreide keuzeopties heeft, richt Sonos zich op het creëren van één plek waar luisteraars al hun favoriete audio kunnen streamen. Precies zoals ze dat willen. De vernieuwde app biedt de meest gestroomlijnde streamingbeleving door een hele wereld aan content niet alleen samen te brengen in één app, maar zelfs op één startscherm.”

100+ streamingdiensten, één startscherm

De vernieuwde Sonos-app zet een natuurlijke luisterbeleving op de eerste plaats. Zo krijgen favorieten alle aandacht die ze verdienen en zijn er meer mogelijkheden om de streamingbeleving naar je hand te zetten.

  • Sneller in de muziek (en uit de app): Tikken van tabblad naar tabblad is niet meer nodig: het nieuwe startscherm plaatst al je favoriete content en bedieningsfuncties bij elkaar op dezelfde plek. Vind snel wat je recent hebt afgespeeld, blader door bibliotheken en aanbevelingen van favoriete diensten, en vul je huis met de muziek en alle geluiden waar je van houdt.
  •  Aanpassen en selecteren: Geniet van ongekende keuzemogelijkheden door je startschermprecies zo in te richten dat het weergeeft hoe jij luistert. Zet rijen van je favoriete content en dienstenvast, verplaats, bewerk, of deel ze in zoals jij het hebben wilt.
  • Doorzoek elke streamingbibliotheek: Zoek in één keer een artiest, nummer, podcast ofluisterboek in al je favoriete streamingdiensten via een gebruiksvriendelijke zoekbalk die altijd op jestartscherm staat.
  • Verbeterde systeembediening: Waar je ook bent in de app, op ieder moment kun je omhoogswipen vanaf de onderkant van je startscherm om je hele systeem te bedienen, toegang te krijgen tot een visueel overzicht van wat er speelt op elk product, speakers snel groeperen en het perfecte volume kiezen.

Via een splinternieuwe webapp – die toegankelijk is via elke moderne internetbrowser- kunnen luisteraars hun systeem net zo naadloos bedienen als met de mobiele app. De webapp vervangt de bestaande Sonos-desktopcontroller en zal net als de vernieuwde mobiele app beschikbaar zijn op 7 mei 2024.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 23 april, 15:02: Dit artikel is bijgewerkt met de aankondiging van de vernieuwde Sonos-app. Het eerdere geruchtenartikel is hiervoor herschreven.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 7 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.