Flitsmeister Dash in een ventilatierooster

Flitsmeister DASH: nieuw flitsapparaatje heeft een eigen mobiele internetverbinding

Na de Flitsmeister ONE en TWO is het nu de beurt aan de Flitsmeister DASH. Dit nieuwe apparaatje waarschuwt voor filtsers en meer en heeft nu ook een eigen internetverbinding. Wat zijn daarvan de voordelen?

De afgelopen jaren heeft Flitsmeister meer uitgebracht dan alleen de app en bijbehorende updates. In 2019 verscheen de allereerste Flitsmeister ONE, die in 2021 werd opgevolgd door de Flitsmeister TWO. Vandaag kondigt Flitsmeister, na wekenlang teasen, een derde product aan. Niet met de naam Flitsmeister THREE, want het is de Flitsmeister DASH geworden. Dit apparaatje borduurt voort op de voorgaande twee flitsapparaatjes, maar gooit daar nog wel zijn eigen sausje overheen. Het meest opmerkelijke is dat het apparaatje niet meer verbonden hoeft te zijn met je telefoon, omdat hij een eigen internetverbinding via eSIM heeft.

Flitsmeister DASH: nieuw apparaatje waarschuwt voor van alles

Flitsmeister zegt meer dan 1,5 jaar bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van dit nieuwe apparaatje. Waar de vorige twee nog gebaseerd waren op de overeenkomstige apparaatjes van het Deense merk Saphe, is deze nieuwe variant door Flitsmeister zelf gemaakt. Flitsmeister noemt het zelf ‘je beste vriend voor onderweg’, omdat hij je waarschuwt voor flitsers, files en andere gevaren. Hij heeft een rond touchscreen waar met gekleurde iconen alle bekende meldingen van Flitsmeister in beeld gebracht worden. Ook zie je op het display je huidige en de maximale snelheid en kun je met de knoppen zelf meldingen doen.

Flitsmeister Dash: melding maken

Tot zover weinig verschil met de voorgaande Flitsmeister-apparaatjes. Het meest opmerkelijke is dat de Flitsmeister DASH onafhankelijk van je iPhone of Android-toestel werkt. De flits- en filemelder heeft namelijk een eigen internetverbinding dankzij de ingebouwde eSIM. Het voordeel is dat deze altijd aan staat en dat je dus geen telefoon nodig hebt. De databundel die erbij zit is onbeperkt en werkt ook in Europa.

Omdat hij een eigen eSIM heeft, moet je daar wel voor betalen. Een Flitsmeister DASH-abonnement kost €9,99 per maand en dit komt nog bovenop de aanschafkosten van €149,99. Dat is aanzienlijk duurder dan de ONE en TWO, die voor respectievelijk €59,- en €69,- te koop zijn.

Flitsmeister Dash in een ventilatierooster

Flitsmeister DASH-abonnement

Voor die €9,99 per maand krijg je gelukkig wel wat meer dan alleen de onbeperkte databundel. Zodra een gebruiker de Flitsmeister DASH koppelt aan het account, wordt een eventueel Flitsmeister PRO-abonnement stopgezet. Dit wordt dan overgezet naar het DASH-abonnement, waarin ook alle voordelen van Flitsmeister PRO zitten. Daar zitten dan ook ritregistratie en (binnenkort) de transactiekosten voor parkeren bij.

Flitsmeister PRO kost normaal gesproken €1,99 per maand en voor ritregistratie betaal je in dat geval nog €4,99 per maand extra, in totaal dus zo’n €7,-. Bij de Flitsmeister DASH voor €9,99 per maand zit dat er dus bij in. Daardoor kan het het overwegen waard zijn als je nu al betaalt voor alle extra diensten van Flitsmeister.

Achterkant van Flitsmeister Dash

Bij elk exemplaar krijg je een houder voor in een ventilatierooster, een houder voor op het dashboard, usb-c-adapter, laadkabel en 12v-oplader. Er zit ook een beschermhoes bij waarmee je hem kan opbergen in je dashboardkastje. De Flitsmeister DASH is vanaf nu te pre-orderen bij Flitsmeister zelf. Vanaf juli hoopt Flitsmeister de eerste exemplaren te leveren.

Bekijk ook

Review: Flitsmeister TWO, nu met kleurenscherm

Met Flitsmeister TWO blijf je op de hoogte van files en gevaarlijke situaties, dankzij een apparaatje op je dashboard. Wij hebben de Flitsmeister TWO getest.

Flitsmeister onthult de Flitsmeister DASH

Een gloednieuw rond ontwerp dat in elk dashboard past, met knoppen aan de zijkant, een touchscreen en een eigen internetverbinding. Het brengt een geheel nieuwe dimensie van het gebruik van Flitsmeister in de auto. De Flitsmeister DASH. Altijd aan, zonder telefoon.

Na een ontwikkelperiode van meer dan 1,5 jaar vol met schetsen, designs, prototypes en vooral veel enthousiasme, is het moment nu eindelijk hier. We onthullen met grote trots ons nieuwste product: de Flitsmeister DASH. Dit is niet zomaar een product, maar je beste vriend voor onderweg. Dit revolutionaire, ronde device voor in de auto brengt de waarschuwingen van Flitsmeister naar je toe op een geheel nieuwe manier: beter en duidelijker dan ooit. Je bent altijd voorbereid op wat er onderweg kan gebeuren, zonder dat je een telefoon nodig hebt.

Grote investering en stap voor Flitsmeister

“We zijn enorm trots op de introductie van de Flitsmeister DASH op de Europese markt. Deze investering zorgt ervoor dat we een grote sprong nemen in het verhogen van de verkeersveiligheid en het zelfvertrouwen van automobilisten. Onze missie is om de rit van elke automobilist leuker, veiliger en goedkoper te maken. De Flitsmeister DASH is volledig gebaseerd op en ontwikkeld voor deze missie. Automobilisten kunnen focussen op het rijden en worden altijd duidelijk gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties of flitsers. Hiervoor is de telefoon niet meer nodig. – Jorn de Vries van Flitsmeister.

Product details

Maak kennis met de Flitsmeister DASH, die altijd aan staat en zonder telefoon werkt. De DASH is uitgerust met geluid en opvallende kleuren om audiovisuele waarschuwingen te geven voor snelheidscontroles, gevaren of snelheidslimieten. Bij de aanschaf van de DASH ontvang je een duurzame verpakking met de Flitsmeister DASH, een dashboardhouder met verschillende houders om het device te monteren op het dashboard of een ventilatiehouder. Verder bevat de verpakking de volgende accessoires: ventilatierooster houder, dashboard houder, USB-C adapter, dashboardhouder voetjes, laadkabel en 12v oplader.

Dan nog de technische details van het product:

  • Display: capactive multi-touch
  • Audio: speaker 2W
  • Sensors: GPS, Proximity, Light
  • Verbinding: eSim
  • Hoogte: 92,6 mm
  • Breedte: 95,6 mm
  • Diepte: 20,1 mm
  • Gewicht 123 gr
  • Opladen: draadloos magneet via de houder
  • Laadkabel: USB-C (en USB-A adapter)

Tot slot ervaar je de ultieme versie van Flitsmeister met het DASH-abonnement waarmee je profiteert van onbeperkte 4G-verbinding via een simkaart, automatische ritregistratie dankzij de koppeling en binnenkort ook alle transactiekosten voor parkeren. Bestel de Flitsmeister DASH hier. www.flitsmeister.nl/dash

Reacties: 9 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.