Facebook en WhatsApp

One chat to rule them all: ‘Facebook wil WhatsApp, Messenger en Instagram Chat samenvoegen’

Volgens bronnen is Facebook van plan om chats van WhatsApp, Instagram én Facebook Messenger te combineren. Hierdoor kan je als WhatsApp gebruiker dus chatten met een contact op Facebook Messenger.

WhatsApp, Instagram én Facebook Messenger zijn allemaal in handen van Facebook. Met alle drie de apps kun je chatgesprekken voeren, maar deze staan nu nog helemaal los van elkaar. Volgens The New York Times is Facebook van plan om daar verandering in te brengen.

‘WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger chats gecombineerd’

Door de chats te combineren, krijgt Facebook meer controle over alle chats die verstuurd worden via de verschillende apps. Dat zou dus betekenen dat je via Facebook ook WhatsApp-berichten kan versturen en via Instagram contact kan zoeken via een gebruiker op Facebook Messenger. Momenteel werken Facebook Messenger en Instagram al samen, want je kan de accounts aan elkaar koppelen. Hierdoor synchroniseer je je Instagram-contacten met Messenger. WhatsApp staat echter nog volledig op zichzelf, hoewel er wel statistieken uitgewisseld worden tussen WhatsApp en Facebook.

WhatsApp is van deze chatapps momenteel de enige waarbij standaard alle berichten via end-to-end-encryptie versleuteld zijn. Volgens de bron betekent dit dat ook de twee andere chatapps end-to-end-encryptie krijgen. Hierdoor heeft Facebook geen inzage in de inhoud van je berichten. Het zou in Facebook wel meer inzage geven in statistieken van haar gebruikers. Facebook zou volgens de bronnen opnieuw moeten kijken hoe de basisfuncties van de drie apps werken om ze te kunnen combineren.

Facebook heeft nog niet gereageerd op het gerucht, maar geeft wel aan dat ze ‘de beste chatapps willen bieden die er zijn’. Ze bevestigen dat ze ook andere chatapps dan WhatsApp willen versterken met end-to-end-encryptie. Sinds de overname van WhatsApp door Facebook is er onder gebruikers veel onrust over wat dit betekent voor de privacy. Er is een schakelaar om te voorkomen dat WhatsApp data deelt met Facebook, maar dit kan je alleen in de eerste paar weken van een WhatsApp-account uitschakelen.

De bezorgdheid rondom je privacy lijkt zeker niet ongegrond. Eerder vertrok WhatsApp-oprichter Jan Koum al bij Facebook vanwege een privacyruzie. Vanwege het grote datalek een jaar geleden riep de andere WhatsApp-oprichter Brian Acton op tot #DeleteFacebook.

Twijfel je nu al of je WhatsApp nog langer wil gaan gebruiken? Check dan ons overzicht van veilige chatapps voor iPhone, waarbij je verzekerd bent dat Facebook niet weet met wie je praat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2019, 15:52
Bron Bron The New York Times
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram, whatsapp
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.