FaceTime op Apple TV

FaceTime op de Apple TV: zo kun je videobellen op je tv-scherm

De Apple TV heeft geen FaceTime-app, maar toch kun je via de Apple TV zorgen dat je gesprekspartner beeldvullend op het tv-scherm verschijnt. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

FaceTime op de Apple TV

Met FaceTime blijf je in contact met familie en vrienden. Gebruik je het vaker met de hele familie, dan is het wel zo leuk als iedereen via het tv-scherm kan kijken, in plaats van via een iPhone of iPad. Op de Apple TV vind je geen FaceTime-app, maar toch kun je het werkend krijgen dankzij AirPlay en de synchrone weergave. Je hebt nog wel aan beide kanten een iPhone en iPad nodig, want de camera in de tv kun je niet gebruiken.


Stap 1: Start AirPlay
Voordat je begint te bellen is het wel zo handig om alvast AirPlay te starten op je iPhone of iPad, zodat je het scherm op de televisie kunt zien. Dit kan eventueel ook later tijdens het gesprek.

  1. Zorg dat je mobiele apparaat en je Apple TV op hetzelfde draadloze netwerk zijn aangemeld. Ook moeten Wifi en Bluetooth beide ingeschakeld zijn.
  2. Open het Bedieningspaneel en tik op Synchrone weergave.
  3. Tik op de Apple TV waarop je het beeld wilt afspelen.
  4. Je ziet nu het scherm van je iPhone of iPad op de televisie.

AirPlay Mirroring (Synchrone weergave) gebruiken.

Stap 2: Start het FaceTime-gesprek
Je kunt nu beginnen met een FaceTime-gesprek. Dit doe je op de gebruikelijke manier, door de gewenste persoon te bellen. Zodra je verbonden bent zie je het gezicht van je gesprekspartner niet alleen op het iPhone- of iPad-scherm, maar ook op de televisie.

Zet nu je iPhone of iPad rechtop tegen een voorwerp op de salontafel of op de televisie. De frontcamera is dan op jou gericht. Als je met meerdere mensen bent is het niet erg dat de camera wat verder van je af staat, want zo kan de gesprekspartner alle aanwezigen in de kamer zien.

Aandachtspunten voor FaceTime op de Apple TV

Omdat FaceTime niet voor de Apple TV gemaakt is kun je tegen een paar praktische punten aanlopen. Zo moet je het toestel misschien een kwartslag draaien, zodat het beeld op het tv-scherm in landschapsmodus te zien is. Bij een sessie met meerdere personen kan het beeld vierkant worden weergegeven.

Je kunt ook je toestel draaien en wisselen naar de camera aan de achterkant, zodat de beeldkwaliteit beter is. Bovendien heb je dan geen twee schermen met bewegende mensen in beeld.

Ben je bang dat de iPhone of iPad omvalt, dan kun je daarvoor een dock of houder gebruiken. Sommige iPad-hoezen bieden je ook de mogelijkheid om de iPad op z’n kant te zetten. Het enige waar je op moet letten is dat de camera steeds op jou gericht blijft en dat er geen kamerplanten, kaarsen en prullaria zijn die het beeld blokkeren.

Een ander punt van aandacht is de audio. Hoor je het geluid dubbel binnenkomen via de tv en de speakers van de iPhone of iPad, dan kan dat storend zijn. Eventueel kun je de audio van de tv uit zetten of oordopjes in doen. In een rustige kamer moet de speaker van de iPhone voldoende zijn om een gesprek te kunnen voeren. De nieuwste iPads bieden speakers die zelfs bij het kijken van films een prima geluidservaring geven, dus dat moet lukken.

Meer FaceTime-tips
Meer tips over FaceTime vind je hier:

Je hebt voor deze tip niet eens de allernieuwste Apple TV nodig. Heb je nog geen Apple TV?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2020
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, facetime, televisie