FaceTime

FaceTimegesprek voeren op iPhone, iPad en Mac

Met FaceTime kun je gratis videobellen en audiogesprekken voeren. Op de iPhone was het dankzij FaceTime het eerst mogelijk om gratis videogesprekken te voeren met andere FaceTime-gebruikers. Inmiddels is FaceTime ook op de iPad, iPod touch en Mac te gebruiken. Deze tip legt uit hoe je een FaceTime gesprek voert op iPhone en iPad. FaceTime-gesprek […]

Met FaceTime kun je gratis videobellen en audiogesprekken voeren. Op de iPhone was het dankzij FaceTime het eerst mogelijk om gratis videogesprekken te voeren met andere FaceTime-gebruikers. Inmiddels is FaceTime ook op de iPad, iPod touch en Mac te gebruiken. Deze tip legt uit hoe je een FaceTime gesprek voert op iPhone en iPad.

FaceTime-gesprek starten – methode 1

FaceTimeOp de iPad, iPhone en iPod touch vind je een aparte FaceTime-app waarmee je gesprekken kunt starten. Open de app, kies de gewenste gesprekspersoon en het gesprek kan beginnen. Op de Mac kun je een aparte FaceTime-app installeren, die €0,89 kost. Je kunt bellen tussen iOS-apparaten en Macs onderling. De FaceTime-gesprekken hebben een beeldkwaliteit tot 720p en zijn dus haarscherp, mits je een snelle internetverbinding hebt.

FaceTime-gesprek starten – methode 2

facetime_gesprek_starten_methode_1-3Om een FaceTime-gesprek via de Contactenapp te starten doe je het volgende:

  1. Ga naar de Telefoon-app op de iPhone (of ander iOS-apparaat).
  2. Ga naar het tabblad Contacten.
  3. Blader naar de persoon die je wilt bellen.
  4. Op de adresboekpagina van de betreffende persoon vind je een FaceTime-knop. Ontbreekt de knop? Dan is deze persoon niet via FaceTime bereikbaar.
  5. Zodra je op de FaceTime-knop drukt wordt de verbinding tot stand gebracht.

FaceTime-gesprek starten – methode 3

facetime_gesprek_starten_iphone_2Je kunt ook op een andere manier een FaceTime-gesprek starten, namelijk via de Berichtenapp:

  1. Open de Berichten-app op de iPhone of ander iOS-apparaat.
  2. Open de conversatie met de persoon die je wilt bellen.
  3. Blader omhoog. Helemaal bovenin het scherm zie je een knop om de persoon via FaceTime te bellen.
  4. Druk op deze knop en de verbinding wordt tot stand gebracht.

Wisselen tussen FaceTime en normaal telefoongesprek

Tijdens het bellen met de normale telefoonapp kun je op elk moment overschakelen naar een FaceTime-gesprek. Dit doe je door op de FaceTime-knop te drukken. Deze knop is zichtbaar in de telefooninterface.

telefoongesprek facetime overschakelen

FaceTime gesprek starten vanaf je Mac

Voor het voeren van FaceTime-gesprekken vanaf de Mac heb je een aparte app nodig, die je voor €0,89 kunt downloaden uit de Mac App Store. Om FaceTime te kunnen gebruiken heb je een Apple-ID en een mailadres nodig. FaceTime werkt op de Mac nauw samen met de apps Contacten en Adresboek. Wil je iemand bellen, dan klik je op het telefoonnummer of het e-mailadres van de persoon die je wilt bellen. Bij de gesprekspartner verschijnt een melding op het scherm. Als de gesprekspartner die aanneemt begint het videogesprek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de FaceTime-camera die op elke recente iMac en MacBook aanwezig is. De FaceTime-gesprekken voer je in HD-kwaliteit tot 720p. De breedbeeldverhouding 16:9 wordt ook ondersteund, zodat een groep met meerdere personen in beeld past.

facetime_mac

Contact leggen via FaceTime

Als je iemand via FaceTime wilt bellen en je bent nog geen FaceTime-vrienden, dan raadt Apple aan om eerst te proberen om een FaceTime-verbinding te leggen via het mobiele nummer van de persoon die je wilt bellen. Als deze persoon een e-mailadres heeft geregistreerd heeft voor FaceTime, kun je die ook gebruiken. Bij het bellen naar een gebruiker met iPad, iPad mini of Mac heb je het e-mailadres nodig, dat aan FaceTime is gekoppeld. De meeste mensen gebruiken hun mac.com of icloud.com emailadres voor gebruik van Facetime.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2013
Categorie Internet