FaceTime Audio telefoongesprek

FaceTime Audio op de Mac: zo werkt het

Met FaceTime Audio op de Mac kun je bellen met andere Mac- en iOS-gebruikers. In deze tip lees je hoe FaceTime Audio op de Mac werkt.

Sinds iOS 8 is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren op de Mac, dankzij de functie Continuity. Maar er bestaat ook nog een andere mogelijkheid om te bellen met de Mac: door het starten van een FaceTime Audio-gesprek. Hiermee kun je bellen tussen Mac en iOS, zonder dat het belminuten kost. In deze tip leggen we uit wat FaceTime Audio is en hoe het precies werkt.

Wat is FaceTime Audio?

FaceTime Audio geeft je de mogelijkheid om te bellen via FaceTime, maar dan videobeelden. De functie werd door Apple voor het eerst in iOS 7 geïntroduceerd en heeft ook zijn weg gevonden naar de Mac. Videobellen (met beeld dus) via FaceTime was al langer mogelijk voor Mac-gebruikers.

FaceTime Audio

Zo werkt FaceTime Audio op de Mac

FaceTime Audio is mogelijk sinds OS X Mavericks. Je kunt een audiogesprek op drie manieren starten:

  • Open de Contacten-applicatie, kies een contactpersoon uit en klik vervolgens bij het kopje FaceTime op Audio om een gesprek op te zetten.
  • Vanuit de Berichten-applicatie kun je met de Telefoon-knop (telefoonhoorn) een gesprek opzetten.
  • Vanuit de losse FaceTime-applicatie kies je in het rechtermenu een contactpersoon die je wilt bellen en vervolgens klik je op de knop FaceTime-audio.

Gek genoeg is de FaceTime Audio-functie gekoppeld aan de camera. Als het scherm van je Mac gesloten is, werkt ook FaceTime Audio niet omdat dan de camera niet geactiveerd kan worden. Tenzij je bijvoorbeeld een Apple Cinema Display met ingebouwde camera hebt aangesloten.

FaceTime Audio telefoongesprek

FaceTime Audio op iPhone en iPad

Met een iPhone, iPad of iPod touch kon je al langer FaceTime Audio-gesprekken voeren. Dankzij de ondersteuning voor de Mac kan dat nu dus ook met Mac-gebruikers. Op dezelfde manier als je een gewoon FaceTime-gesprek opzet. Mac-gebruikers zien bij binnenkomende gesprekken een melding in het scherm verschijnen zoals te zien is in de afbeelding hierboven. Tijdens het gesprek wordt de status van het gesprek in de rechter bovenhoek getoond.

In onze uitgebreide tip lees je hoe je FaceTime op iPhone en iPad kunt instellen.

Lees ook onze FaceTime uitleg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorieën Basisfuncties, Telefoonfuncties
Onderwerpen bellen, facetime