Vrouw in bed: muziek als wekker gebruiken

Gebruik Apple Music of Spotify als wekker: wakker worden met muziek

Wil je wakker worden met je favoriete muzieknummer? Dat kan: je kunt een van de nummers van Apple Music of Spotify instellen als wekkergeluid. Hoe dat werkt lees je in deze tip.

Muziek als wekker

Uit bed komen is al moeilijk genoeg, zeker als je de standaard wekkergeluiden van Apple gebruikt. Gelukkig maar dat je met Apple Music helemaal zelf kunt kiezen met welk nummer je ontwaakt. Instellen is gemakkelijk, zolang je deze stappen volgt. Heb je Spotify of wil je eigen muziek als wekkergeluid gebruiken? Geen probleem, we leggen ook uit hoe dit werkt.

Eigen muziek als wekker instellen

Ben je geen abonnee van Apple Music of Spotify, dan kun je net zo gemakkelijk muziek instellen als wekkergeluid. Je kiest daarbij een nummer uit je eigen muziekbibliotheek als wekker.

Zo werkt het instellen van muziek als wekker:

 1. Zoek een nummer en bewerk deze tot de gewenste lengte. Dit werkt op dezelfde manier als het maken van een beltoon.
 2. Voeg het nummer toe aan de Muziek-app op de Mac. Het verschijnt dan ook in de bibliotheek van de Muziek-app op de iPhone.
 3. Druk op het downloadwolkje om te zorgen dat het nummer offline beschikbaar is.

Muziek als wekkergeluid instellen

 1. Open de Klok-app.
 2. Maak een nieuw wekkeralarm aan.
 3. Tik op Geluid.
 4. Het gewenste nummer ‘Alan’ staat hier al in het lijstje. Is dat niet zo, tik dan op Kies een nummer en blader in je muziekbibliotheek naar het juiste nummer.

De wekker is nu ingesteld en je zult op de ingestelde tijd worden gewekt met je favoriete muziek.

Radiostation: iPhone als wekkerradio

Heb je een favoriet radiostation, dan kun je die ook als wekker gebruiken. Hiervoor gebruik je een shortcut via de persoonlijke automatiseringen in de Opdrachten-app.

Maak een taak die op een bepaald tijdstip, zeg 7:00 uur ’s morgens op elke werkdag, een radiostream start. Dit doe je via Apple Music, waarbij je bijvoorbeeld BNR Nieuwsradio instelt. Daarmee gebruik je je iPhone als wekkerradio.

Bekijk ook

Persoonlijke automatiseringen: krijg taken gedaan met Opdrachten-app

Met de de iPhone en iPad kun je veel dingen automatiseren. Dit doe je met de Opdrachten-app die standaard is geïnstalleerd. In deze gids helpen we je op weg met persoonlijke automatiseren met een paar voorbeelden. Wat zijn de mogelijkheden?

Apple Music als wekker instellen

Wil je een muzieknummer van Apple Music als wekkergeluid instellen, dan werkt het op een soortgelijke manier:

 1. Open de Klok-app.
 2. Maak een nieuw wekkeralarm aan.
 3. Tik op Geluid.
 4. Kies het nummer dat je wilt gebruiken of tik op Kies een nummer om door de muziekcollectie te bladeren.

Spotify als wekker instellen

Je kunt ook muziek van Spotify als wekker instellen, maar dat vereist wel een extra stap. Standaard is het namelijk niet mogelijk om muzieknummers van Spotify te gebruiken, maar met hoop van een andere app lukt het toch. Gebruik bijvoorbeeld Music Alarm Clock for Spotify of Alarmify for Spotify.

 
 

Music Alarm Clock vereist geen Spotify Premium-account en laat je elk Spotify-nummer als alarmtoon afspelen als de wekker gaat. Je moet de app hiervoor wel toegang geven tot je Spotify-account. Zo werkt het:

 1. Na het installeren van de app tik je op het hoofdscherm op het plusje.
 2. Stel een alarm in en kies de muziekdienst waarmee je wakker wilt worden.
 3. Je moet nu inloggen met je Spotify-gegevens.
 4. Kies daarna het gewenste nummer of de afspeellijst.
 5. Sla op.

Neem ook eens een kijkje bij onze andere artikelen over wekkers gebruiken en in slaap vallen:

Bekijk ook

De beste wekkerapps: wakker worden met je iPhone

Met een goede wekkerapp op je iPhone kom je 's ochtends gemakkelijker je bed uit. Slaapkoppen, doorslapers en mensen die moeite hebben met wakker worden: met deze wekkerapps gaat het lukken!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music