Belkin iPhone-houder voor Mac

Gebruik de iPhone als camera voor je Mac: Desk View

Zo werkt Continuïteitscamera
Met de functie continuiteïtscamera (Continuity Camera) gebruik je de iPhone als camera voor je Mac. Je kunt dit gebruiken voor het maken van foto's, maar vanaf iOS 16 is het ook mogelijk om de iPhone als webcam voor je Mac te gebruiken. Anderen kunnen met de functie Desk View zelfs meekijken op tafel.

Continuïteitscamera en Desk View: iPhone als Mac-camera

Met de komst van iOS 16 krijgt Continuïteitscamera er een paar handige functies bij. Zo kun je je iPhone als webcam voor je Mac te gebruiken, zodat je geen software van derden meer nodig hebt. Ook kun je iemand met Desk View laten meekijken op de tafel voor je. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om de iPhone te gebruiken om foto’s te maken die meteen worden doorgestuurd naar de Mac. Alle mogelijkheden bespreken we hier!


Zoals de naam al zegt is de functie een onderdeel van Continuity (Continuïteit), waaronder ook Handoff, de automatische Apple Watch ontgrendeling en het universeel klembord onder vallen. Meer over Continuïteit lees je in ons overzicht.

iPhone als webcam voor je Mac

Vanaf iOS 16 kun je je iPhone als webcam voor je Mac gebruiken. Geeft Apple daarmee toe dat de webcam in de MacBooks eigenlijk niet zo heel goed is? In feite wel, maar tegelijk is het een functie om blij mee te zijn omdat je handige functies bij krijgt zonder dat je een nieuwe MacBook of een losse webcam hoeft aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt is een houdertje waarmee je je iPhone aan je Mac kunt hangen. Apple werkt hiervoor samen met Belkin, maar er zullen ongetwijfeld ook third party-houders van andere merken worden uitgebracht.

iPhone als Mac webcam

Om de iPhone als webcam voor je Mac te gebruiken heb je minimaal een iPhone XR nodig. Je hoeft niets aan te sluiten of in te pluggen, want het werkt draadloos. Het enige wat je hoeft te doen is de iPhone dichtbij je Mac te brengen. De iPhone schakelt dan automatisch over naar cameraweergave en stuurt het beeld door naar de Mac.

Daarbij profiter je van twee extra functies, waar je een iPhone 11 of nieuwer voor nodig hebt:

 • Center Stage: dit zorgt ervoor dat je altijd in beeld bent, ook als je beweegt of als er meer mensen in beeld komen.
 • Studiolicht en portretmodus: met dit lichteffect wordt je gezicht opgelicht en wordt de achtergrond onscherp gemaakt zodat alle aandacht op jou is gericht en niet op de berg wasgoed op de achtergrond.

We hebben een aparte tip over het gebruik van je iPhone als webcam voor de Mac, voor als je nog niet beschikt over iOS 16.

Bekijk ook

Zo gebruik je je iPhone als webcam voor je Mac of een andere computer

Je kunt een (oude) iPhone gebruiken als webcam voor je Mac of Windows PC. Hiervoor heb je een speciale app nodig, genaamd EpocCam. In deze tip lees je hoe het werkt en welke opties je tot je beschikking hebt.

Desk View: laat anderen meekijken op tafel

Met Desk View kun je gemakkelijker samenwerken. Door dit in te schakelen toont de supergroothoeklens wat er op tafel gebeurt, zodat je bijvoorbeeld notities op een stuk papier of je LEGO-bouwproject kunt laten zien. Ook hiervoor heb je een iPhone 11 of nieuwer nodig.

Desk View met camera

Foto maken met je iPhone

Je kent het misschien wel: je zit net lekker te werken in een document, notitie of mail op je Mac, maar je hebt even snel een foto nodig. Normaal gesproken maak je de foto dan met je iPhone en stuur je deze door via AirDrop of je mailt hem naar jezelf.

Dankzij de Continuïteitscamera (Continuity Camera) hoeft dat niet meer. Daarmee kun je in een paar klikken een foto invoegen die je met je iPhone of iPad gemaakt hebt. Dit werkt ook voor documentscans, bijvoorbeeld van een factuur of een bonnetje. Je hoeft het dan niet meer handmatig te versturen of met jezelf te delen.

Continuiteitscamera in Mojave

Als voorbeeld noemen we het maken voor een foto in de Berichten-app:

 1. Open het gewenste gesprek in iMessage.
 2. Klik in het menu op Archief > Importeer vanaf iPhone > Maak foto. Je kunt hier ook aangeven dat je een document wilt scannen.
 3. Op je iPhone of iPad wordt meteen de camera of de documentscanner geopend, afhankelijk van de gekozen optie.
 4. Maak de foto’s of de scans en tik op Gebruik foto of Bewaar.

iPhone als camera voor de Mac

De foto of scan verschijnt nu automatisch op je Mac. Je hoeft dus niet meer handmatig foto’s te versturen. Het is helaas niet mogelijk om een foto uit je fotobibliotheek te kiezen. Je kan dus alleen de camera van je iPhone gebruiken en niet de al eerder gemaakte foto’s. Daarvoor kun je het beste de Foto’s-app op de Mac gebruiken.

Deze functie werkt in ieder geval in de volgende standaard-apps, maar ook apps van derden kunnen er gebruik van maken als de ontwikkelaar ondersteuning inbouwt:

 • Berichten
 • Finder
 • Keynote
 • Mail
 • Notities
 • Numbers
 • Pages
 • Teksteditor

Om deze functie te gebruiken heb je het volgende nodig:

Zorg er ook voor dat beide apparaten ingelogd zijn met hetzelfde iCloud-account en dat zowel Wi-Fi als Bluetooth aan staan voor alle apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!