Geruchten over Apple Watch Series 3

Spaarstand van de Apple Watch gebruiken: zo doe je dat

Met de spaarstand zorg je dat de Apple Watch langer meegaat. In deze tip lees je hoe de spaarstand kunt in- en uitschakelen.

De Apple Watch houdt het met gemak een dag vol op een acculading. Maar als je er meerdere dagen mee wilt doen, zal het krap worden. Op die momenten is het verstandig om de Spaarstand te activeren zodat de Apple Watch nauwelijks of geen energie gebruikt. Deze tip laat zien hoe je deze energiebesparende modus gebruikt.

Nieuwe energiebesparende modus in watchOS 9?

Er zijn geruchten dat Apple de spaarstand in de Apple Watch wil verbeteren in watchOS 9. Hierover zijn nog geen officiële aankondigingen gedaan en het zit ook nog niet in de watchOS 9 beta. Nu is het nog zo dat je in de energiebesparende modus niet zoveel kunt doen, behalve het tijdstip raadplegen. Mogelijk zou Apple plannen hebben om dit uit te breiden met meer informatie, zodat je Apple Watch wat beter bruikbaar blijft.

Apple Watch spaarstand, wat is het?

Voordat je de Spaarstand activeert, is het belangrijk om te weten wat deze modus allemaal uitschakelt. Daar kunnen we kort over zijn: de Apple Watch laat in de spaarstand alleen de tijd zien in groene, digitale cijfers. Alle andere functies worden uitgeschakeld, zodat je dus geen notificaties meer ontvangt en ook je dagelijkse activiteitencirkels niet meer vult. Je Apple Watch verandert hierdoor dus feitelijk in een klassiek digitaal horloge. Je kan geen apps gebruiken, geen wijzerplaten bekijken of screenshots maken en ook niet meer betalen met Apple Pay.

Tijdens het gebruik van de spaarstand moet je op de knop aan de zijkant drukken om de tijd weer te geven. Het touchscreen zal niet reageren en ook het optillen van je pols is niet genoeg. De verbinding met de iPhone is ook verbroken.

Apple Watch Spaarstand inschakelen: drie manieren

Er zijn verschillende manieren om deze energiezuinige modus in te schakelen, die we hieronder zullen bespreken.

#1 Spaarstand via het Bedieningspaneel

De meest gangbare manier is via het Bedieningspaneel op de Apple Watch:

  1. Activeer het scherm van je Apple Watch.
  2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Bedieningspaneel te openen.
  3. Tik op het batterijpercentage.
  4. Verschuif de schakelaar voor de Spaarstand.

Spaarstand Apple Watch

#2 Spaarstand via de wijzerplaat

Een andere manier om handmatig de Spaarstand te activeren is via de wijzerplaat. Je moet dan wel het batterijpercentage als complicatie op de wijzerplaat hebben gezet, zoals in onderstaande afbeelding (complicatie middenonder). Je vindt de complicatie bij het toevoegen onder de R van het kopje Regelaars.

#3 Automatische spaarstand als de batterij leeg raakt

De Apple Watch kan ook zelf voorstellen om het wat zuiniger aan te doen. Zodra je batterijpercentage onder de tien procent duikt, zul je meldingen ontvangen waarin je gemakkelijk de Spaarstand kunt activeren. Duikt hij onder de 1%, dan wordt automatisch de spaarstand ingeschakeld.

Apple Watch Spaarstand uitschakelen

Als je de Apple Watch in spaarstand hebt gezet, is het wat omslachtiger om deze weer uit spaarstand te halen. In feite moet je de Apple Watch opnieuw opstarten.

Houd hiervoor de zijknop ingedrukt, totdat het Apple-logo verschijnt. Je Apple Watch moet wel voldoende batterijlading hebben om de normale modus weer te activeren.

Nog meer tips om je Apple Watch-accu te sparen? Hieronder vind je een flinke hoeveelheid weetjes en handigheidjes:

Bekijk ook

Verbeter je Apple Watch batterijduur met deze 37 tips

Wil je het maximale uit de Apple Watch batterijduur halen, check dan deze 37 tips. Er zijn talloze manieren om de batterij te sparen en minder energie te verbruiken op je Apple Watch. Probeer ze allemaal en verleng de batterijduur van je Apple Watch!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!