Digital Crown op de Apple Watch Series 4.

Zo meet je je hartslag sneller en nauwkeuriger op de Apple Watch Series 4

Met je vinger en de Digital Crown

De Apple Watch meet jouw hartslag en slaat dit op in de Gezondheid-app. Met de Hartslag-app en de Apple Watch Series 4 kun je sneller en nauwkeuriger je hartslag meten. Je doet dit via de Digital Crown. Wij laten je zien hoe dit werkt.

De Apple Watch hartslagmeter is een optische hartslagsensor die werkt volgens fotoplethysmografie. Het groene licht van de sensor wordt geabsorbeerd en aan de hand daarvan bepaalt de Apple Watch hoeveel bloed er door je pols vloeit. De Apple Watch Series 4 kan ook op een andere manier je hartslag meten, namelijk via elektroden. Dit zorgt voor een nauwkeurigere en snellere meting.

Hartslag nauwkeuriger en sneller meten met Apple Watch Series 4

De elektroden op de achterkant van de Apple Watch Series 4 worden onder andere gebruikt bij de ECG-app. Vanaf watchOS 5.1.2 maakt ook de Hartslag-app op de Apple Watch Series 4 gebruik van de elektroden. De elektroden sturen elektrische signalen naar je hart en door je vinger op de Digital Crown te plaatsen, vorm je een gesloten circuit tussen je hart en je armen.

Hierdoor zijn de metingen van je hartslag nauwkeuriger. Bovendien maakt de Watch dan niet elke vijf seconden een meting (zoals normaal gesproken bij de Hartslag-app), maar elke één seconde. Deze snellere en nauwkeurigere meting maak je als volgt:

  1. Open de Hartslag-app op de Apple Watch Series 4.
  2. Tik op Huidige als dit scherm niet verschijnt.
  3. De Hartslag-app meet nu je hartslag via de optische hartslagsensor. Leg nu je vinger op de Digital Crown.
  4. Je zult merken dat de meting nauwkeuriger wordt en je hartslag veel vaker bijgewerkt wordt met de nieuwe metingen.

Hartslag meten op Apple Watch Series 4.

Op deze manier kun je ook gebruikmaken van de nieuwe sensoren in de Apple Watch Series 4. Deze snellere en nauwkeurigere manier van hartslag meten werkt dus op elke Apple Watch Series 4, ook die in Nederland en België verkocht worden.

Tipgever: @Undertaxxx25

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch series 4, hartslag
Device Apple Watch Series 4