Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.

Zo krijg je een waarschuwing van je Apple Watch bij verhoogde hartslag

Je Apple Watch kan je een waarschuwing geven als je hartslag ineens boven een bepaald niveau komt, zonder dat je je daarvoor ingespannen hebt. In deze tip lees je hoe je zo'n hartslagwaarschuwing instelt.

De Apple Watch bevat een hartslagmeter. Deze meter checkt elke paar minuten je hartslag, maar kan ook een waarschuwing geven als je hartslag plotseling heel hoog is. In deze tip lees je hoe je deze waarschuwing in kunt stellen.

Een hoge hartslag gemeten op een Apple Watch.

Hartslag waarschuwing via Apple Watch

De Apple Watch bevat allerlei sensoren, waaronder de hartslagsensor zodat je calorieverbranding nauwkeuriger berekend wordt. Alle gegevens vind je terug in de Gezondheid-app op je iPhone, maar ook op je Apple Watch zelf vind je in de Hartslag-app enkele nuttige informatie.

Hartslagmeting op Apple Watch 3

Bij lichamelijke inspanning is je hartslag al snel een stuk hoger dan wanneer je ontspannen op de bank zit. Maar wat nou als je hartslag ineens, zonder reden, een stuk hoger wordt? De Apple Watch kan je dan een waarschuwing geven. Deze functie is beschikbaar vanaf watchOS 4 en je moet hem zelf instellen:

  1. Open op de gekoppelde iPhone de Watch-app.
  2. Ga naar Berichtgeving > Hartslag.
  3. De optie Verhoogde hartslag staat standaard uitgeschakeld. Tik hierop om hem in te schakelen.
  4. Vervolgens kies je een drempelwaarde van 100 tot 150 slagen per minuut.

Apple Watch hartslag waarschuwing.

Heb je een drempelwaarde van 120 SPM ingesteld, dan stuurt de Apple Watch een melding als je hartslag hoger is dan 120 slagen per minuut, terwijl je tien minuten niet lijkt te bewegen. De melding komt dus niet in beeld als je actief aan het sporten bent, maar verschijnt alleen als je hartslag ineens hoger is zonder aanwijsbare reden, zoals een intensieve workout.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, hartslag, hartslagmeter
Software watchOS 4