Workout starten vanuit een melding.

Zo werken de workout-herinneringen in watchOS 5

Workout vergeten te starten? Geen probleem!

Vanaf watchOS 5 helpt je Apple Watch je herinneren om een workout te starten of juist te stoppen. Bij welke sporten werkt dit en hoe schakel je het in of uit? In deze tip lees je het.

Workout herinneringen

Je kent het misschien wel: je bent actief aan het sporten met je Apple Watch, maar komt er halverwege achter dat je vergeten was om een workout te starten in de Workout-app. Andersom kan ook, dat je vergeten bent je workout te stoppen, waardoor de meting onnauwkeuriger kan zijn omdat je al een aantal minuten op een stoel zit. Dankzij de nieuwe workout-herinneringen, helpt de Apple Watch je met het starten en stoppen van een workout. Je Apple Watch-workout start dan automatisch.

Hoe kan ik de workout automatisch starten op de Apple Watch?

De workout-herinneringen op de Apple Watch helpen je met het automatisch starten en stoppen van een workout als je dat vergeten bent. Met drie tikjes op je pols voel je duidelijk de herinnering om de training te starten of stoppen. Dit gebeurt zodra je ongeveer 10 minuten actief bent geweest.

Workout automatisch starten en stoppen: herinnering

Als je een training start via zo’n herinnering, tellen de minuten die je voor het starten getraind hebt, gewoon mee.

Automatische workouts gelden voor deze sporten

Om deze herinneringen te krijgen, moet je minimaal watchOS 5 hebben. Deze functie herkent echter niet alle type workouts die je met de Workout-app kan doen. Het gaat om de volgende trainingen die vanuit een herinnering gestart kunnen worden:

  • Buiten/binnen hardlopen
  • Buiten/binnen wandelen
  • Binnen fietsen
  • Roeien
  • Zwemmen (zwembad en open water)

Workout starten vanuit een melding.

Na het tikken op de melding start dus meteen de juiste workout. In de melding zie je welke workout het is, maar je kan ook een andere workout starten. De herinnering om een workout te stoppen geldt voor alle type trainingen, dus ook voor de trainingen die hierboven niet vermeld staan. De enige uitzondering is de training ‘Andere’.

Hoe kan ik deze workout-herinneringen op de Apple Watch instellen?

Standaard staan de herinneringen voor de workouts ingeschakeld. Zit je op watchOS 5 of nieuwer maar krijg je ze niet (of wil je ze liever uitschakelen), doe dan het volgende:

  1. Ga op op je Apple Watch naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Algemeen > Workout.
  3. Zet de schakelaar aan of uit bij de herinnering om een training te starten of te stoppen.

Er zijn twee aparte schakelaars voor het starten en stoppen van een training. Je kan dit dus zo instellen dat je alleen een melding krijgt om een training te stoppen en niet om hem te starten, of andersom.

Workout-herinnering instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, workout
Software watchOS 5