AirTag Hermes

AirTag FAQ: antwoord op veelgestelde vragen over de Apple-tracker

Kun je een gaatje boren? En 50+ andere vragen!

Alle veelgestelde vragen en antwoorden vind je in deze AirTag FAQ. Batterijduur, gebruik, koppelen... we proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

AirTag review Prijs (vanaf €39,-)

AirTag: veelgestelde vragen en leuke weetjes

De AirTag is een handig accessoire om je spullen in de gaten te houden. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je nog wat vragen hebt over de AirTag. Die komen in deze FAQ aan de orde! Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven, laat het dan weten via de link voor artikelfeedback onderaan deze pagina!


De AirTag is bij de Apple Store te bestellen voor deze prijzen:

AirTags met opdruk

Meer vragen over de AirTag

AirTag met knuffel

#1 Wat is een AirTag?

De AirTag is een tracker om spullen terug te vinden. Het is een rond schijfje die je aan een sleutelbos vastmaakt, of in je jaszak of tas stopt. Via de Zoek mijn-app kun je vervolgens je spullen terugvinden. De AirTag voorkomt dat jij belangrijke spullen kwijtraakt. Laat je altijd alles slingeren, dan kan de bijbehorende iPhone-app je naar het zoekgeraakte item leiden. Dit kan met pijlen of met geluidjes.

AirTag aan een tas

#2 Wat maakt de AirTag uniek?

Er zijn wel meer trackers waarmee je spullen kunt terugvinden. Het bijzondere van de AirTag is dat de tracker een signaal uitstuurt, dat door andere Apple-apparaten kan worden opgepikt. Daardoor heb je veel meer kans dat jouw tracker wordt teruggevonden door anderen die toevallig voorbij lopen. Via de Zoek mijn-app kun je de locatie achterhalen.

Verder zit er een U1-chip in, waardoor je nauwkeuriger kunt zoeken met Ultra-Wideband.

https://www.youtube.com/watch?v=ckqvG0Rj35I

#3 Hoeveel AirTags kan ik koppelen?

Je kunt zoveel AirTags aanschaffen als je wilt, maar je kunt er slechts 16 koppelen aan een Apple ID.

#4 Wat kost een AirTag?

In Nederland betaal je €39,- per stuk voor de AirTag, of €129,- voor een pak van vier stuks. Wil je een sleutelhanger of houder voor aan je tas, dan komen er nog extra kosten bij. Erg veel korting is er niet te krijgen op een AirTag; de meeste winkels vragen de adviesprijs.

#5 Waar koop ik een AirTag?

De AirTag is uiteraard verkrijgbaar bij de Apple Store maar ook bij retailers zoals Bol.com en MediaMarkt. De AirTag is sinds 30 april 2021 verkrijgbaar. Er is sindsdien geen nieuw model verschenen.

#6 Kan een AirTag je ongemerkt volgen?

De AirTag heeft antistalking-functies om te voorkomen dat je ongemerkt gevolgd wordt. Iemand kan dus niet ongezien een AirTag in je tas stoppen, om vervolgens jouw locatie te tracken. Als er steeds een onbekende AirTag bij jou in de buurt is, krijg je een melding dat er een onbekende AirTag met je meebeweegt. Je kunt dan deze AirTag opzoeken door een geluidje af te spelen. Vervolgens kun je de AirTag uitschakelen door de batterij eruit te halen. Heb je geen iPhone of iPad, dan speelt de AirTag na verloop van tijd een geluidje af, om je te alarmeren dat hij steeds in de buurt is. Als de AirTag op jouw eigen Apple ID staat geregistreerd krijg je uiteraard geen melding, maar bij AirTags van je partner en andere personen die vaak bij jou in de buurt zijn, kan het irritatie veroorzaken.

#7 Kun je AirTags delen?

Heb je een gezamenlijke autosleutel, cameratas, kinderwagen of ander item, dan is het NIET mogelijk om die te delen met meerdere huisgenoten. De tracker zal altijd aan het Apple ID van één van de gebruikers gekoppeld moeten zijn. Eventueel zou je twee of meer AirTags aan een cameratas kunnen hangen, zodat iedereen zelf het item kan volgen.

Geef je je autosleutel aan een vriend of familielid en hangt er een AirTag aan, dan kan de antistalking-functie in actie komen, om te waarschuwen dat er ongemerkt een AirTag meebeweegt. Dit kun je voorkomen door Gezinsdeling te gebruiken en trackers van familieleden toe te staan. Voor leden buiten je gezin kun je de waarschuwingen voor ongewenst tracken uitschakelen.

#8 Wat is de batterijduur van de AirTag?

De AirTag gaat een jaar mee op een batterij. Elke AirTag wordt standaard al geleverd met een batterij, die geactiveerd wordt zodra je een plastic lipje lostrekt. De AirTag is dus meteen klaar voor gebruik.

#9 Wat gebeurt er als de batterij bijna leeg is?

Er zit geen schermpje op de AirTags en er zijn ook geen lampjes die de batterijstatus aangeven. Je krijgt echter op de iPhone een melding als de batterij bijna leeg is en aan vervanging toe is. Je hebt dan nog enkele weken de tijd om een geschikte batterij te vinden.

#10 Welk type batterij zit in de AirTag?

Apple gebruikt in de AirTag een standaard knoopcelbatterij van het type CR2032. Deze kun je gemakkelijk kopen bij allerlei winkels voor een paar euro. Welke batterij je voor de AirTag moet hebben lees je in een aparte tip.

AirTag voorkant achterkant

#11 Hoe kan ik de AirTag-batterij vervangen?

Je kunt de batterij gemakkelijk vervangen door het metalen deel in te drukken en een stukje te draaien. Vervolgens haal je de oude batterij eruit en stop je een nieuwe erin. De standaard CR2032-knoopcelbatterijen zijn niet oplaadbaar.

Bekijk ook

AirTag batterij vervangen: deze batterij is geschikt

Als de batterij van je AirTag leeg is, kun je die eenvoudig zelf vervangen. Maar hoe moet je de AirTag batterij vervangen? En welke AirTag batterij heb je nodig? We leggen het je hier uit.

#12 Wat als een dief de AirTag-batterij eruit haalt?

Apple benadrukt dat de AirTag vooral bedoeld is voor het terugvinden van zoekgeraakte spullen en niet als tracker voor gestolen spullen. Als iemand jouw tas steelt en niet weet dat er een tracker in zit, dan zou je de locatie van de tas gewoon kunnen volgen en je tas terug kunnen halen (al dan niet met hulp van de politie).

Wordt de batterij eruit gehaald, dan krijg je alleen de laatst bekende locatie te zien.

#13 Wat als mijn AirTag wordt gestolen?

Als iemand jouw dure AirTag aan een tas ziet hangen, ben je misschien bang dat de tracker wordt gestolen. Een ander heeft er echter niets aan. De AirTag is gekoppeld aan jouw Apple ID en kan niet zomaar worden gereset. Je zult eerst de AirTag uit jouw account moeten verwijderen, voordat een andere persoon ‘m kan koppelen aan een volgend account. Als jouw AirTag wordt gestolen, ben je hem uiteraard wel kwijt en zul je een nieuwe moeten kopen.

#14 Kan ik de AirTag verkopen/doorgeven aan iemand anders?

Dat kan, maar dan moet je de AirTag wel eerst weghalen uit je account. Dit doe je eenvoudig door in de Zoek mijn-app naar het tabblad Objecten te gaan. Veeg over de AirTag die je wilt verwijderen en tik op het prullenbakje.

#15 Kan ik de AirTag gebruiken voor kinderen en huisdieren?

Het kan wel, maar Apple raadt het af. Wat het tracken van kinderen betreft wil Apple liever dat je een Apple Watch met Family Setup aanschaft. Dit is in Nederland en België nog niet mogelijk.

Wat het tracken van huisdieren betreft: het is wel mogelijk om een AirTag aan je hond of kat te hangen, maar dit werkt niet goed omdat een huisdier vaak beweegt. Het huisdier moet binnen het Bluetooth-bereik blijven om de actuele locatie door te geven en moet bovendien op een vaste locatie blijven. Je krijgt de locatie van je AirTag gemiddeld tussen de 2 tot 10 minuten doorgestuurd en tegen die tijd kan het huisdier zich alweer hebben verplaatst. Loopt het huisdier weg, dan zul je moeten wachten tot iemand met een iPhone in de buurt komt en via het Zoek mijn-netwerk de locatie doorgeeft. Maar ook dan heb je geen échte realtime locatie.

Is het huisdier aangereden en/of gewond geraakt, dan kan het wel helpen om een dier in nood terug te vinden aangezien deze zich niet meer verplaatst. Je kunt voor het tracken van je huisdier beter een GPS-tracker met ingebouwde simkaart gebruiken. Hiervoor betaal je vaak een maandelijks bedrag.

Mogelijk spelen er nog andere redenen, bijvoorbeeld angst voor claims bij zoekgeraakte personen of huisdieren.

#16 Is de AirTag krasgevoelig?

Als je de AirTag aan je sleutelbos hangt, zul je zien dat er al vrij snel krasje op komen. Je kunt dit voorkomen door de AirTag in een hoesje te stoppen die voor- en achterkant beschermt, bijvoorbeeld de AirTag-houder van Mujjo.

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Mujjo Canopy AirTag-houder van leer

Mujjo Canopy is de eerste AirTag-houder van het Nederlandse merk Mujjo. Gemaakt van echt leer in drie neutrale kleuren. Wat vinden we van deze AirTag-hanger? Je leest het in onze Mujjo Canopy mini-review!

#17 Is er beschermfolie voor de AirTag?

Een screenprotector is niet nodig voor de AirTag, want er is geen scherm aanwezig. Maar wil je de glimmende kant beschermen tegen krasjes, dan zou je beschermfolie er overheen kunnen plakken. Hier vind je een voorbeeld van een ‘AirTag skin’. Ook zou je een hoesje kunnen kiezen waar de hele AirTag in verstopt kan worden.

Hermes-tas met AirTag

#18 Wat zijn de afmetingen van de AirTag?

De AirTag heeft een diameter van 3,19 cm en is 8 mm dik. Het is dus een vrij dik schijfje, die je niet zomaar in je portemonnee kunt stoppen. Wil je een platte tracker, dan kun je beter bij andere merken zoals Chipolo en Eufy kijken.

Bekijk ook

Review: Chipolo Card Spot, een aanrader voor je portemonnee (maar alleen als je een iPhone hebt)

Chipolo Card Spot is dé oplossing voor mensen die een AirTag in hun portemonnee willen stoppen, maar er geen ruimte voor hebben. Deze platte kaart past altijd. Wij hebben 'm getest in deze review lees je wat we van de Chipolo Card Spot vinden.

#19 Wat is het gewicht van de AirTag?

De AirTag weegt 11 gram.

AirTag in een tas

#20 Is de AirTag stof- en waterbestendig?

Ja, de AirTag heeft een rating van IP67, wat inhoudt dat hij het 30 minuten lang overleeft in water van 1 meter diep. Dat is bijzonder want de AirTag is gemakkelijk open te maken. In het hands-on artikel van CNET wordt hier meer aandacht aan besteed. Onderdompelen blijkt geen probleem.

#21 Weet Apple nu altijd waar ik ben?

Nee, Apple benadrukt de privacyfuncties van de AirTag. Alleen jij weet wat de locatie is van de AirTag. Alle communicatie is met end-to-end versleuteling beveiligd. De AirTag zendt een Bluetooth-ID uit, maar die wisselt regelmatig om te voorkomen dat winkels bijvoorbeeld kunnen herkennen dat jij weer eens langs bent geweest.

#22 Kan ik de AirTag laten graveren?

AirTags die je bij Apple bestelt kun je laten voorzien van een eigen opdruk. Er is dus niet echt sprake van graveren. Er is ruimte voor drie letters of twee emoji, waarbij je niet mag kiezen voor schunnige combinaties. Als je je AirTag bij andere winkels zoals Coolblue koopt is dit niet mogelijk.

#23 Wat als ik mijn tas of sleutelbos kwijt ben?

Ben je spullen kwijt en is er een AirTag aan bevestigd, dan kun je het terugvinden door in de Zoek mijn-app te kijken op het tabblad Objecten. Je ziet op de kaart waar de AirTag het laatst is gesignaleerd. Je kunt er naartoe navigeren en een geluidje afspelen. Als je dicht genoeg in de buurt bent kun je overschakelen op nauwkeurig zoeken. Hierbij krijg je pijlen te zien.

Bekijk ook

Zo kun je een AirTag terugvinden: ook met nauwkeurig zoeken

De AirTag is bedoeld om persoonlijke spullen terug te vinden. Hoe dat werkt lees je in deze tip. Je kunt de locatie van de AirTag op de kaart zien, 'Nauwkeurig zoeken' inschakelen als je een recente iPhone hebt of een geluidje afspelen.

#24 Wat als ik de AirTag zelf kwijt ben?

Het kan ook gebeuren dat de AirTag zelf helemaal zoek is geraakt en geen signaal meer geeft. Je zet de tracker dan in de Verloren-modus. Dit heeft als gevolg dat er een speciale NFC-modus wordt ingeschakeld, waarbij je de AirTag kan aantikken om nadere informatie op te vragen.

#25 Zijn AirTags te gebruiken met een Android-toestel?

Nee, om een AirTag te kunnen gebruiken heb je een iPhone en een Apple ID nodig. Apple heeft geen Zoek mijn-app uitgebracht voor Android en voor het in gebruik nemen van de AirTag zul je een iPhone moeten hebben.

Melding via NFC van AirTag voor raadplegen website.

De vinder van een AirTag kan met een Android-smartphone de eigenaar achterhalen, maar alleen als er NFC in het toestel zit. Hij of zijn hoeft alleen het toestel tegen de AirTag te houden. Er wordt dan een webpagina in de browser geopend waar je het serienummer van de AirTag ziet en het bericht dat de eigenaar heeft achtergelaten. Hier kun je bijvoorbeeld een telefoonnummer achterlaten, zodat de vinder contact met je kan opnemen. Dit werkt op alle toestellen met NFC, dus ook iPhones.

#26 Wat als mijn AirTag op een andere verdieping ligt?

Als de AirTag precies onder of boven jou ligt, op een andere verdieping, kan het lastig zijn om de tracker terug te vinden. Gelukkig is daar rekening mee gehouden: je krijgt een melding dat je waarschijnlijk op een hogere of lagere verdieping moet kijken.

#27 Welke chips en sensoren zitten er in de AirTag?

Hoewel we niet weten op welke chip de AirTag zelf draait, weten we wel dat er componenten in zitten voor NFC, Bluetooth en Ultra-Wideband. Wat UWB betreft gaat het om de U1-chip, die speciaal bedoeld is voor nauwkeurige locatiebepaling.

Find My AirTag

#28 Hoe werkt nauwkeurig zoeken bij de AirTag?

Als je een iPhone 11 of nieuwer hebt kun je gebruik maken van Nauwkeurig zoeken. Waarschijnlijk heb je hier al wel afbeeldingen gezien. Je krijgt op het scherm te zien in welke richting je moet lopen en of je dichtbij bent. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van allerlei sensoren in de iPhone, waaronder de gyroscoop, de bewegingssensor en de U1-chip voor Ultra Wideband.

Omdat UWB alleen in de iPhone 11 en nieuwer zit werkt het niet op oudere toestellen. Op die oudere toestellen moet je op de kaart en aan de hand van geluidjes je AirTag terugvinden. Voor slechtzienden werkt Nauwkeurig zoeken met VoiceOver, zodat ook blinde en slechtziende mensen weten in welke richting je moet lopen.

Hou er rekening mee dat Ultra Wideband in de volgende landen niet kan/mag worden gebruikt:

 • Argentinië
 • Armenië
 • Azerbeidzjan
 • Indonesië
 • Kazachstan
 • Kirgizië
 • Nepal
 • Oekraïne
 • Oezbekistan
 • Pakistan
 • Paraguay
 • Rusland
 • Solomon Eilanden
 • Tadzjikistan
 • Turkmenistan
 • Wit-Rusland

In dit geval kun je nog steeds Bluetooth gebruiken om je tag terug te vinden, zolang het maar binnen een bereik van zo’n 100 meter is. Is het item verder weg, dan kun je het niet zelf vinden via het Bluetooth-signaal, maar moet je het grotere Find My-netwerk gebruiken.

#29 Werkt de AirTag met AR?

Apple gebruikt ARKit voor nauwkeurig zoeken, maar je hoeft niet via de camera van de iPhone rond te kijken in een virtuele omgeving. Op de iPhone zie je alleen een pijl die de richting aangeeft.

AirTag

#30 Hoe kan ik de AirTag vastmaken?

Je kunt de AirTag in een jas, broekzak of tas stoppen. Wil je de AirTag ergens aan vastmaken, dan zul je een hoesje of houder moeten kopen. Deze zijn in elke denkbare prijsklasse en in allerlei materialen te koop.

#31 Welke AirTag-houder is de beste?

Er is heel wat keuze uit AirTag-accessoires. Je kunt het zo duur maken als je wilt. Apple verkoopt zelf verschillende sleutelhangers (vanaf €39) maar je kunt ook bij goedkopere en duurdere merken terecht, zoals Belkin en Hermès. Sommige hangertjes zijn zo simpel, dat je ze ook als merkloze exemplaren van een paar euro kunt kopen.

Bekijk ook

De beste AirTag-hangers voor sleutelbos of tas

Raak jij vaak van alles kwijt? Met deze accessoires bevestig je een AirTag aan je belangrijkste spullen, zodat je terugvindt wat je dierbaar is.

#32 Welke AirTag-hoesjes verkoopt Apple zelf?

Je hebt keuze uit drie modellen, in de vorm van een sleutelhanger of een tashanger en gemaakt van leer of kunststof:

 • Leren AirTag-sleutelhanger: 49 euro
 • Leren AirTag-hanger in rood of bruin: 55 euro
 • AirTag-hanger in polyurethaan: 39 euro

AirTag accessoires

#33 Hoe werkt koppelen van de AirTag?

Als je AirPods gebruikt, weet je ook hoe je de AirTag kunt koppelen. Dit werkt op dezelfde manier. Je houdt de tracker in de buurt van de iPhone en er verschijnt automatisch een pop-up met een verzoek om te koppelen. Daarna kun je op al je apparaten met hetzelfde Apple ID de locatie zien.

#34 In welke kleuren is de AirTag verkrijgbaar?

De AirTag is alleen verkrijgbaar in één kleurstelling: aluminium met een witte plastic achterkant. Er zijn geen andere kleuren en uitvoeringen verschenen.

#35 Wat is het bereik van de AirTag?

Het bereik van de AirTag is vergelijkbaar met Bluetooth Low Energy. Apple heeft hier geen details over gegeven, maar het maximum Bluetooth-bereik is ongeveer 100 meter (zonder muren en andere obstakels). Een AirTag moet dus binnenshuis goed te vinden zijn, tenzij je heel ruim woont.

#36 Hoe luid klinkt de AirTag?

Apple heeft geen specificaties gegeven over het aantal decibellen dat de AirTag produceert. Maar uit eigen metingen blijkt dat het rond de 90-95 decibel is als de AirTag op tafel ligt en de speaker niet wordt belemmerd door textiel en dergelijke. Voor slechthorenden kan het misschien wat minder goed te horen zijn.

#37 Wat als een dief de antistalking uitschakelt?

De AirTag is niet bedoeld als diefstaltracker, maar toch verzinnen mensen allerlei creatieve scenario’s hoe een dief je te slim af kan zijn. Zo ontvingen we een vraag wat er gebeurt als je de AirTag aan je fiets vastmaakt, die vervolgens wordt gestolen. Krijgt de dief dan een antistalking-melding, waarna hij de AirTag kan uitschakelen? Dat is niet het geval: er gaat behoorlijk wat tijd overheen voordat de melding verschijnt (een paar dagen), dus je hebt de tijd om je fiets terug te vinden.

#38 Werkt de AirTag met de Apple Watch?

Nee, de Zoek mijn-app laat alleen de locatie van vrienden zien en geen iPhones, iPads of objecten. Je kunt wel met Siri vragen waar je spullen zijn.

#39 Werkt de AirTag met Siri?

Ja! Je kunt tegen Siri zeggen ‘Hé Siri. Zoek mijn portemonnee’. Ligt hij in de buurt, dan zal er een geluidje afgaan om je makkelijker te laten zoeken.

#40 Kan ik een AirTag meenemen op reis?

Ja! Daarvoor is de AirTag erg geschikt. Je kunt met een AirTag kijken waar je koffer is en je houdt ook zicht op de locatie van andere belangrijke spullen, zoals een cameratas. Steeds meer mensen gebruiken de AirTag op reis omdat je dankzij de realtime locatiefunctie snel op de hoogte bent waar je spullen zich bevinden (ook na diefstal). Lees hiervoor ook onze tip over je AirTag in een koffer stoppen.

Bekijk ook

AirTag in je koffer: zo volg je je bagage overal

Wanneer je op vakantie gaat wil je weten waar je spullen zijn. Een AirTag in je koffer is dan een goed idee. Zo weet je meteen of je koffer op de bestemming is aangekomen of nog op Schiphol staat.

AirTag aan een tas

#41 AirTag binnen of buiten de tas hangen?

Dit is een persoonlijke keuze. Als je de AirTag buiten aan de tas hangt, kunnen mensen zien dat er een AirTag aanwezig is en kunnen ze je bij verlies helpen terug te vinden. Maar je loopt dan ook de kans dat de tracker eraf gehaald wordt bij diefstal. Aan de AirTag zelf heeft een dief niet zoveel, omdat hij aan jouw Apple ID is gekoppeld. Maar niet elke dief weet dit.

#42 Kun je een gaatje in de AirTag boren?

De AirTag heeft geen oogje en dat dwingt je om allerlei accessoires te kopen. Of toch niet? Het blijkt mogeljk om een gaatje in de AirTag te boren.

Uit de AirTag teardown blijkt dat er in het midden een spoel zit. Je zou dan misschien denken dat je een gaatje dwars door het midden zou kunnen boren, maar dat is niet zo. Er moet immers ook nog een batterij in en die zit precies in het midden. Als je echter vlak langs de rand een klein gaatje boort kun je er wel een draad doorheen steken. Je kunt in dat geval echter beter een Chipolo of Eufy-tracker kopen die met het Zoek mijn-netwerk werkt. Deze zijn voorzien van een oogje.

AirTag gaatje boren
Foto: iFixit

#43 Wat is het maximale bereik van een AirTag?

Voor zoeken met Bluetooth is een afstand van maximaal zo’n 15-20 meter optimaal. Het (theoretische) bereik ligt veel hoger, maar wordt beperkt door muren en andere obstakels. Voor nauwkeurig zoeken heb je een afstand van 5 tot 10 meter nodig.

#43 Kan ik iemand volgen met een AirTag?

Het is mogelijk om iemand met een AirTag te volgen, maar deze persoon zal vroeg of laat een melding krijgen. In eerste instantie kregen alleen bezitters van een iPhone deze meldingen, maar Apple heeft later ook een Android-app uitgebracht waarmee je kunt checken of je wordt gevolgd. Deze app heet Tracker Detect.

#45 Wanneer waarschuwt de AirTag voor stalking?

De anti-stalkingfunctie van de AirTag roept nogal wat vragen op. Mensen zijn er blij mee, maar zijn ook angstig dat er onterechte meldingen verschijnen als bijvoorbeeld een taxichauffeur jouw koffer oppakt. Gelukkig heeft Apple erover nagedacht.

Je krijgt de melding alleen als je thuis aankomt of op een plek waar je vaker komt. Dit kan ook het adres zijn dat je voor jezelf in je adresboek hebt opgeschreven, bijvoorbeeld je werkadres. Verder kijkt Apple ook naar locaties waar je vaak komt, bijvoorbeeld bij je ouders of op school. Waarschijnlijk wordt hiervoor de functie voor belangrijke en veelbezochte locaties gebruikt. Je vindt dit via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Belangrijke locaties.

#46 Hoe weet ik of ik mijn AirTag kwijt ben?

Heb je je AirTag in een tas gegooid en kijk je er nooit meer naar om? Op het moment dat de AirTag uit je tas is gevallen, merk je het misschien niet eens. Maar ook daar heeft Apple aan gedacht. De AirTag geeft een geluidje als deze meer dan drie dagen niet in de buurt van de gekoppelde iPhone is geweest.

#47 Kan ik mijn AirTag zoeken in een desktopbrowser?

Je kunt de AirTag alleen vinden via de Zoek mijn-app op de iPhone of iPad. Op de desktop is het nog niet mogelijk om in de browser te kijken. Als je naar de iCloud-website gaat kun je alleen je iPhone en andere Apple-producten zoeken, geen vrienden of objecten.

Zoek mijn-app: personen, apparaten

De functie Zoek objecten vind je wel gewoon in de Zoek mijn-app op iPhone, iPad en Mac. Vanaf de Mac kun je geen geluidje afspelen en op de Apple Watch is het alleen mogelijk om personen te zoeken, geen apparaten of objecten.

Bekijk ook

Zoek mijn Objecten: deze voorwerpen kun je vinden met het Zoek mijn-netwerk

In de Zoek mijn-app kun je via het Objecten-menu geschikte voorwerpen en persoonlijke items terugvinden. Welke voorwerpen zijn geschikt en hoe voeg je een nieuw voorwerp toe? In deze gids lees je alles over Zoek mijn Objecten.

#48 Hoe kan ik de AirTag batterijstatus bekijken?”

Je kan de AirTag batterijstatus zien in de Zoek mijn-app. Hiermee krijg je een globaal inzicht hoe vol de batterij nog is. Er wordt geen batterijpercentage getoond, maar alleen een icoontje.

De batterijstatus van de AirTag is niet te zien in de Batterijwidget van je iPhone en je vindt de AirTag ook niet in de lijst met gekoppelde Bluetooth-apparaten.

AirTag serienummer via Zoek mijn-app

#48 Hoe kan ik het AirTag serienummer bekijken?”

Elke AirTag is voorzien van een uniek serienummer. Je kunt dit op meerdere manieren bekijken: via de Zoek mijn-app (door op de batterijstatus te tikken) of door de AirTag open te maken. Het serienummer is afgedrukt op het witte plastic gedeelte. Ook kun je met een NFC-toestel erop tikken en krijgt dan in de browser het serienummer te zien.

AirTag serienummer

#50 Hoe kan ik de AirTag firmware bekijken?”

Elke AirTag is voorzien van firmware, zodat er regelmatig update uitgebracht kunnen worden. Dit betekent ook dat je de AirTag kunt updaten, waarbij je wellicht nieuwe functies krijgt. Om de huidige firmware-versie te achterhalen volg je in de Zoek mijn-app de stappen voor het achterhalen van het serienummer. Bij elke AirTag staat achter de batterijstatus ook de firmwareversie vermeld.

https://www.iculture.nl/tips/airtag-serienummer-firmware/

#51 Is de AirTag geschikt als diefstaltracker?

De AirTag is gemaakt om persoonlijke spullen terug te vinden. Het is geen persoonlijk beveiligingssysteem of een antidiefstal-tracker. Wil je weten hoe geschikt de AirTag voor diefstal is? Dan hebben we daarover een apart artikel.

Bekijk ook

Een AirTag gebruiken tegen diefstal, kan dat?

De AirTag is niet gemaakt voor anti-diefstaltracking, maar wil je de tracker er toch voor gebruiken, dan zijn dit enkele belangrijke punten om te weten.

#52 Wat gebeurt met een AirTag in de wasmachine?

De AirTag is niet volledig waterdicht, maar overleeft wel een onderdompeling in water. De kans dat je een AirTag per ongeluk in een broekzak laat zitten, waarna deze in de wasmachine belandt, is aanwezig. Gaat de AirTag kapot in de wasmachine?

CNET besloot het te testen. De tracker overleefde een wasbeurt van 54 minuten tijdens het wassen en centrifugeren. Tijdens het wassen bleek het mogelijk om de AirTag nog steeds terug te vinden. En na het wassen werkte alles nog als voorheen. Maar dat wil niet zeggen dat er op termijn geen problemen kunnen optreden.

We moedigen je hiermee niet aan om de AirTag ook maar in de wasmachine te gooien. Wel weet je nu dat er bij per ongeluk meewassen van de AirTag niet meteen schade optreedt. Let wel op dat je na het openmaken van de AirTag of het verwisselen van de batterij weer alles goed dichtdraait!

#53 Kan de AirTag waarschuwen als ik mijn portemonnee/sleutelbos vergeet?

Ja, de AirTag kan waarschuwen als je je tas (met daarin een AirTag) hebt achtergelaten. Deze melding verschijnt pas na verloop van tijd, ca. 10 minuten. Het kan dan zijn dat je al lang van de locatie bent vertrokken.

#54 Hoe kan ik een AirTag hernoemen (een andere naam geven)?

Je kunt een AirTag elke denkbare naam geven. Hoe je dit doet lees je in onze tip over de AirTag hernoemen.

Bekijk ook

AirTag hernoemen: zo kun je hem voor een ander voorwerp gebruiken

Als je de AirTag toch liever voor iets anders wil gebruiken dan waar je hem voor ingesteld hebt, kun je de AirTag eenvoudig hernoemen. In deze tip lees je precies hoe je dat doet.

#55 Kan ik de AirTag een ander icoontje geven?

Als je een rugzak, sleutelbos of ander type item hebt gekozen verschijnt er automatisch een icoontje in de vorm van een rugzak of sleutel. Je kunt dit wijzigen. Hoe dit werkt leggen we uit in bovenstaande tip over het hernoemen van je AirTag.

#56 Hoe weet Apple wie de eigenaar van een AirTag is?

Elke AirTag is gekoppeld aan één Apple ID. Hoe weet Apple wie de eigenaar van een AirTag is? Het blijkt in de iCloud Sleutelhanger te worden vastgelegd, zo ontdekte een gebruiker. Hij resette zijn iCloud Sleutelhanger, inclusief de versleutelde data. Daarbij bleek dat ook de AirTags waren gewist van zijn iPhone. Ze moesten meermaals handmatig gereset worden door de batterij te verwijderen, voordat ze weer opnieuw gekoppeld konden worden.


Klinkt allemaal goed en wil je er eentje hebben? Bekijk dan ons artikel AirTag kopen, waar we ook de beste deals en aanbiedingen vermelden!

Bekijk ook

AirTag kopen: de beste deals en aanbiedingen

Wil je de AirTag kopen? Je kan de AirTag kopen bij Apple en diverse winkels. In dit artikel lees je alles over de AirTag prijzen, acties, deals en meer. Alle informatie voor de AirTag kopen op een rij.

Informatie

Laatst bijgewerkt
mei 2023