
Zoekgeraakte iPhone terugvinden dankzij je Apple Watch
Met ping-geluidje of met flitser!
Met de Zoek mijn-app kan iedereen zijn of haar iPhone terugvinden. Maar als je regelmatig je iPhone kwijt bent, dan is het wat onhandig om telkens een ander apparaat te pakken of naar de browser te gaan. Gelukkig is er een handige functie op de Apple Watch waarmee je snel je toestel weer terugvindt. Dit werkt door het afspelen van een ping-geluidje en eventueel door het laten knipperen van de cameraflitser.
Zoekgeraakte iPhone terugvinden met Apple Watch
De Apple Watch en de iPhone zijn vrijwel altijd met elkaar verbonden, via Bluetooth of via hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Is dat het geval, dan kun je met de Apple Watch een signaal laten afspelen op de iPhone zodat je deze snel weer hebt teruggevonden. Deze truc werkt dus zelfs als de Bluetooth-verbinding tussen je iPhone en Apple Watch verbroken is. De enige voorwaarde is dat ze met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden moeten zijn.
Neem de volgende stappen op je Apple Watch om je iPhone terug te vinden:
- Activeer het scherm van de Apple Watch. De wijzerplaat verschijnt in beeld.
- Veeg omhoog zodat je het Bedieningspaneel te zien krijgt.
- Tik op het iPhone-icoontje.
- De iPhone geeft nu een kort ping-geluid, zodat je hem kunt vinden.
Dit werkt ook als de iPhone in stille modus staat. Op de Apple Watch verschijnt de tekst Signaal naar iPhone sturen. Helaas kun je geen alternatief geluidje instellen voor deze zoekfunctie van de iPhone.
iPhone terugvinden met flitser
Is het lastig om de iPhone terug te vinden alleen op basis van het geluidje? Dan kan je ook de flitser laten knipperen. Dat komt vooral ‘s avonds en ‘s nachts goed van pas. Je ziet dan meteen waar je iPhone ongeveer ligt en in combinatie met het geluidje vind je hem zo weer terug.
Zo activeer je de flitser:
- Activeer het scherm van de Apple Watch. De wijzerplaat verschijnt in beeld.
- Veeg omhoog zodat je het Bedieningspaneel te zien krijgt.
- Hou de knop met het iPhone-icoontje ingedrukt.
- De iPhone geeft nu een kort ping-geluid en de flitser zal een paar keer knipperen.
Je kan dit zo vaak als je wil achter elkaar herladen. De iPhone flitst maar kort, dus herhaal dit vooral als je de iPhone na de eerste keer nog niet goed kan lokaliseren. Het werkt alleen als de iPhone in stand-by staat, niet als hij ontgrendeld is en het beginscherm of een andere app in beeld is.
Apple heeft ook een uitlegvideo gemaakt waarin ze de functie laten zien:
Is de iPhone niet binnen bereik of kun je het geluid niet horen, dan kun je ook met de Zoek mijn-app op de kaart kijken waar je iPhone is. Hiervoor gebruik je iCloud.com of de Zoek mijn-app op een andere iPhone of iPad. Je kunt ook iemand anders vragen om je te bellen.
Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Informatie
Laatst bijgewerkt | mei 2020 |
Categorie | Apple Watch |
Onderwerpen | apple watch, iPhone, kwijt, zoeken |
Software | watchOS |
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch Edition in titanium en keramiek
- Apple Watch Hermès
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch prijzen
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple