Vrouw zoekt naar haar iPhone met haar Apple Watch.

Zoekgeraakte iPhone terugvinden met je Apple Watch (ping)

Is de iPhone zoekgeraakt, dan kun je die terugvinden via je Apple Watch. Er zit een ping-functie op de Apple Watch, die een geluidje afspeelt en eventueel de flitser laat knipperen. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Ben je regelmatig je iPhone kwijt, dan is er een handige functie op de Apple Watch waarmee je snel je toestel weer terugvindt. Dit werkt door het afspelen van een geluidje en eventueel door het laten knipperen van de cameraflitser. In deze tip lees je hoe het werkt.

Vrouw zoekt naar haar iPhone met haar Apple Watch.

De Apple Watch en de iPhone zijn vrijwel altijd met elkaar verbonden, via Bluetooth of via hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Is dat het geval, dan kun je met de Apple Watch een signaal laten afspelen op de iPhone zodat je deze snel weer hebt teruggevonden. Om dit te doen neem je de volgende stappen:

Zoek naar je iPhone met je Apple Watch.

  1. Zorg dat je de wijzerplaat in beeld hebt op de Apple Watch. Druk eventueel op de digitale kroon om de wijzerplaat zichtbaar te maken.
  2. Veeg omhoog over de wijzerplaat, zodat je bij de Snelle Blik terechtkomt.
  3. Blader naar links, totdat je bij de meest linkse Snelle Blik terecht bent gekomen. Tik op het iPhone-icoontje linksonder.
  4. De iPhone geeft nu een kort ping-geluid, zodat je het kunt vinden. Dit werkt ook als de iPhone in stille modus staat. Op de Apple Watch verschijnt de tekst ‘Signaal naar iPhone sturen’.
  5. Je kunt ook de ping-knop ingedrukt houden om te zorgen dat de flitser van de iPhone gaat knipperen tijdens het afspelen van het ping-geluid. Dit kan handig zijn voor mensen die doof zijn of andere gehoorproblemen hebben.

Helaas kun je geen alternatief ping-geluidje instellen voor de zoekfunctie van de iPhone.

Is de iPhone niet binnen bereik of kun je het geluid niet horen, dan kun je ook met Zoek mijn iPhone op de kaart kijken waar je iPhone is. Hiervoor gebruik je iCloud.com of de Zoek mijn iPhone-app op een andere iPhone of iPad. Je kunt ook iemand anders vragen om je te bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, iPhone, kwijt, zoeken