Zoekgeraakte iPhone terugvinden dankzij Apple Watch

Zoekgeraakte iPhone terugvinden dankzij je Apple Watch

Is de iPhone zoekgeraakt, dan kun je die terugvinden via je Apple Watch. Je kunt een ping-geluidje laten afspelen en eventueel de flitser laten knipperen. Deze tip legt uit hoe je zo gemakkelijk je iPhone terugvindt.

Ben je regelmatig je iPhone kwijt, dan is er een handige functie op de Apple Watch waarmee je snel je toestel weer terugvindt. Dit werkt door het afspelen van een ping-geluidje en eventueel door het laten knipperen van de cameraflitser.

Zoekgeraakte iPhone terugvinden

De Apple Watch en de iPhone zijn vrijwel altijd met elkaar verbonden, via Bluetooth of via hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Is dat het geval, dan kun je met de Apple Watch een signaal laten afspelen op de iPhone zodat je deze snel weer hebt teruggevonden.

Neem de volgende stappen om je Apple Watch terug te vinden:

  1. Ga naar de wijzerplaat van de Apple Watch.
  2. Veeg omhoog zodat je het Bedieningspaneel te zien krijgt.
  3. Tik op het iPhone-icoontje.
  4. De iPhone geeft nu een kort ping-geluid, zodat je het kunt vinden.

iPhone zoeken via Apple Watch

Dit werkt ook als de iPhone in stille modus staat. Op de Apple Watch verschijnt de tekst ‘Signaal naar iPhone sturen’. Je kunt ook het icontje ingedrukt houden om te zorgen dat de flitser van de iPhone gaat knipperen tijdens het afspelen van het ping-geluid. Dit kan handig zijn voor mensen die doof zijn of andere gehoorproblemen hebben.

Helaas kun je geen alternatief geluidje instellen voor deze zoekfunctie van de iPhone.

Apple heeft ook een uitlegvideo gemaakt waarin ze de functie laten zien:

Is de iPhone niet binnen bereik of kun je het geluid niet horen, dan kun je ook met Zoek mijn iPhone op de kaart kijken waar je iPhone is. Hiervoor gebruik je iCloud.com of de Zoek mijn iPhone-app op een andere iPhone of iPad. Je kunt ook iemand anders vragen om je te bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, iPhone, kwijt, zoeken