Zoek mijn Vrienden op Apple Watch.

Zo gebruik je Zoek mijn Vrienden op je Apple Watch

In deze tip leggen we uit hoe je Zoek mijn Vrienden op de Apple Watch gebruikt. Zo houd je overal makkelijk bij waar je vrienden of kinderen zich bevinden.

Zoek mijn Vrienden kan handig zijn om een melding te krijgen als een contact een bepaalde locatie verlaat, of juist ergens arriveert. Voor ouders kan het een opluchting zijn om te kunnen kijken of de kinderen wel op school zijn. Wij leggen uit hoe je Zoek mijn Vrienden op de Apple Watch gebruikt.

Zoek mijn Vrienden op de Apple Watch gebruiken

De Zoek mijn Vrienden-app heeft een geel icoontje met twee witte poppetjes erin. Eenmaal in de app zie je een lijst met de contacten waarmee jij je locatie deelt en andersom. Tik op deze contacten om hun laatst geregistreerde locatie te zien. Als je een beetje naar beneden scrolt zie je het adres en een knop om contact op te nemen met de persoon. Je kunt ook een routebeschrijving opvragen.

Vanaf watchOS 6 kun je eigen instellingen aanpassen vanaf je Apple Watch. Scrol hiervoor helemaal naar beneden. Je zult een knopje met Ik en je eigen foto zien staan. Tik hierop en scrol naar beneden om het delen van jouw locatie aan en uit te zetten. Ook kun je vriendverzoeken aan- en uitzetten. En, mocht je het nodig hebben, kun je ook instellen of je kilometers of mijlen wil zien.

Ik menu Zoek mijn Vrienden Apple Watch

Zo voeg je contacten toe aan Zoek mijn Vrienden op de Apple Watch

Om contactpersonen toe te voegen, moet je je iPhone erbij pakken. Je voegt dan op je iPhone vrienden toe via Zoek mijn Vrienden. Hoe dit precies werkt leggen we uit in deze gids over Zoek mijn Vrienden voor iPhone en iPad. Wel kun je een uitnodiging om je locatie te delen starten vanaf je Apple Watch, via de melding die op je scherm verschijnt. Je kan dan kiezen om je locatie altijd, tot vannacht of voor een uurtje te delen. Heb je de uitnodiging geaccepteerd, dan bekijk je de locatie van je vriend of vriendin via de app.

Zoek mijn Vrienden op Apple Watch.

Vanaf watchOS 6 kun je contacten toevoegen vanaf je Apple Watch. Dit is hoe je contacten toevoegt aan Zoek mijn Vrienden op de Apple Watch met watchOS 6 of nieuwer:

  1. Open Zoek mijn Vrienden.
  2. Scrol helemaal naar beneden.
  3. Tik op Deel mijn locatie.
  4. Selecteer een contact of voer een mobiel nummer in.

Je kunt kiezen voor hoe lang je jouw locatie wil delen: één uur, tot het einde van de dag of voor altijd (tot je het stopzet). De persoon in kwestie zal een melding ontvangen en kan jouw verzoek accepteren of afwijzen.

Zoek mijn Vrienden Apple Watch

Een melding ontvangen als iemand vertrekt of arriveert

Heb je afgesproken met een vriend, of wil je graag weten of de kinderen zijn thuisgekomen? Dan kun je een melding instellen voor als contacten ergens vertrekken of arriveren. Je kunt ook de ander automatisch een melding sturen als jij ergens vertrekt of aankomt. Dit werkt zowel in watchOS 6 als watchOS 5 en ouder.

Zo stel je het in:

  1. Open Zoek mijn Vrienden.
  2. Tik op de contact in kwestie. Je moet hiervoor eerst je locatie delen.
  3. Scrol naar beneden en tik op Meld aan mij of Meld aan [contact].

Je kunt hier instellen welke melding je precies wil ontvangen. Let wel op: de contactpersoon waarvan jij een melding ontvangt krijgt hierover ook een melding. Iemand stilletjes volgen met meldingen zit er dus niet in.

Zoek mijn Vrienden Apple Watch meld aan mij

Vanaf iOS 13 is het klaar met de aparte Zoek mijn Vrienden en Zoek mijn iPhone apps op de iPhone en iPad. In plaats daarvan komt er één app voor in de plaats: Zoek mijn. Lees hier hoe Zoek mijn gaat werken en wat je er allemaal mee kunt. Zoek mijn Vrienden op de Apple Watch blijft dus bestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerp zoek mijn vrienden
Device Apple Watch
Software watchOS