Archief voor 'AirTag'

AirTag hand

Een AirTag gebruiken tegen diefstal, kan dat?

De AirTag is niet gemaakt voor anti-diefstaltracking, maar wil je de tracker er toch voor gebruiken, dan zijn dit enkele belangrijke punten om rekening mee te houden.

AirTag aan rugtas met hanger.

AirTag delen: zo gebruik je samen een AirTag (maar niet met kinderen)

Sinds iOS 17 kun je een AirTag delen met meerdere personen. Dat is bijvoorbeeld handig als je vaak je sleutels uitleent of als je een object wil volgen dat door meerdere mensen gebruikt wordt. Maar pas op, want het werkt alleen als de gebruikers 16 jaar of ouder zijn (of vanaf 13 jaar in België).

Belkin AirTag houder aan koffer

AirTag in je koffer: zo volg je je bagage overal

Wanneer je op vakantie gaat wil je weten waar je spullen zijn. Een AirTag in je koffer is dan een goed idee. Zo weet je meteen of je koffer op de bestemming is aangekomen of nog op Schiphol staat.

AirTag objecten scannen

AirTag gevonden? Dit kun je doen

Misschien vraag je je af wat je moet doen als je een AirTag hebt gevonden. Hoe vind je de eigenaar? En wat gebeurt er als iemand anders jouw AirTag heeft gevonden? In dit artikel leggen we uit wat je kunt doen.

AirTag voorkant in hand

AirTag als NFC-tag gebruiken: zo doe je dat

Wist je dat je de AirTag ook als NFC-tag kan gebruiken voor automatiseringen? Je kan dan bijvoorbeeld een HomeKit-scène activeren. Alles over hoe je de AirTag gebruikt als NFC-tag, zoals het instellen en praktische toepassingen, lees je hier.

AirTag in plant

Zo werkt de Verloren modus op de AirTag

Ben je je AirTag kwijtgeraakt, dan kun je deze in Verloren modus zetten. Anderen kunnen dan meehelpen om jouw AirTag terug te vinden. Dit is hoe het werkt.

AirTag voorkant in hand

Zo voorkomt Apple stalking met de AirTag

Apple is er enorm trots op dat de AirTag allerlei functies bevat om stalking te voorkomen. Als er ongemerkt een AirTag met je meereist krijg je een melding en kun je de AirTag uitschakelen. Ook zou je het serienummer kunnen doorgeven aan de politie.