Shapes Hexagons Triangles

Met de nieuwe Nanoleaf Shapes kun je allerlei vormen maken

Nu officieel
Nanoleaf heeft nieuwe lichtpanelen aangekondigd met de Nanoleaf Shape. Eerder lekten de producten al uit via een Amerikaanse winkelketen.

Update 15 oktober 2020: De nieuwe Nanoleaf Shapes geven je meer vrijheid bij het maken van patronen. Er zijn nu Triangles en Mini Triangles die je onderling kunt combineren. Eerder dit jaar bracht Nanoleaf al de zeskantige vormen Hexagons. Het bevestigingssysteem is ook verbeterd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De nieuwe varianten hebben dezelfde eigenschappen als de Nanoleaf Shapes Hexagons, waaronder het meekleuren van de lampen met de muziek of met contant op je beeldscherm. Ook zijn ze aanraakgevoelig. Heb je nog oude driehoekige Nanoleaf-tegels, dan moet je upgraden, want je kunt ze niet combineren met deze nieuwe vormen. Ondersteuning voor HomeKit, Siri, Google Assistent en Alexa zit er nog steeds in.

Shapes Hexagons Triangles

Dit zijn de Europese prijzen:

  • Shapes Triangles Starter Kit – 4 stuks €99,99
  • Shapes Triangles Starter Kit – 9 stuks €199,99
  • Shapes Triangles Starter Kit – 15 stuks €299,99
  • Shapes Triangles Expansion Pack – 3 stuks €59,99
  • Shapes Triangles Mini Starter Kit – 5 stuks €99,99
  • Shapes Triangles Mini Expansion Pack – 10 stuks €99,99

Nanoleaf Shapes

Je kunt de vormen dus bedienen met je stem, maar ook met een fysieke afstandsbediening, met de Woning-app van Apple en met de Nanoleaf app, waarvan ook een nieuwe versie is verschenen.

De nieuwe producten zijn vanaf eind november verkrijgbaar. Daarnaast kondigde Nanoleaf een Essentials-lijn aan met slimme lampen en een lichtstrip. Maar die zijn natuurlijk niet zo uniek als de lichtpanelen waar Nanoleaf bekend van werd.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 5 oktober 2020.

Nanoleaf Shapes: lichtpanelen combineren

Eerder dit weekend schreven we nog over een Star Wars-patroon dat je van de driehoekige Nanoleaf-lichtpanelen kunt maken. Hiervoor gebruik je de standaard driehoekige lichttegels, waarmee het allemaal begon. Gaandeweg brengt Nanoleaf echter ook andere vormen uit waaronder vierkanten en zeshoeken. De nieuwste plannen zijn aangetroffen in een winkel van Home Depot: met Nanoleaf Shapes wil het bedrijf grote en kleine panelen met elkaar combineren.

De aankondiging van de nieuwe producten zal vermoedelijk op 15 oktober plaatsvinden; dan is er namelijk een event gepland. De nieuwe lichtpanelen maken gebruik van het systeem Connect+, waarmee je allerlei vormen aan elkaar kunt koppelen. Het logo van Connect+ geeft al een hint wat we kunnen verwachten: grote en kleine driehoeken die je kunt combineren met zeshoeken.

Nanoleaf Connect+ logo

De nieuwe vormen heten ‘Nanoleaf Shapes’, zo blijkt uit de verpakkingen. Het bestaat uit kleine en grote driehoeken, die je met de zeshoekige panelen kunt verbinden. Je kunt ze ook gebruiken om de gaten te vullen die normaal ontstaan als je zes driehoeken samenvoegt. De panelen verschenen eerder dit jaar ook al eens bij een Chinese online handelaar, maar werden daarna snel weer verwijderd.

Nanoleaf Shapes

Nanoleaf Shapes Triangles

De nieuwe driehoeken Nanoleaf Shapes Triangles liggen in de winkel voor $200 voor een pakket van zeven stuks. Voor de mini-driehoeken Mini Triangles betaal je $120 voor een pak van vijf stuks. Een uitbreidingspakket met tien panelen kost hetzelfde, maar wordt geleverd zonder de controle-unit.

Nanoleaf Shapes in de winkel

De nieuwe panelen werken met WiFi en gebruikelijke spraakassistenten zoals Siri, Alexa en Google Assistent. Ook is er ondersteuning voor Samsung SmartThings.

Nanoleaf Shapes in roze en paars

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.