Apple leren MagSafe hoesje

Dit zijn de nieuwe MagSafe-hoesjes en accessoires voor iPhone 12

Apple heeft voor de iPhone 12 een serie nieuwe hoesjes en accessoires aangekondigd. Ze zijn speciaal aangepast voor de MagSafe-adapter op deze toestellen. Ook externe fabrikanten zoals PopSockets gaan het ondersteunen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MagSafe-accessoires voor de iPhone 12

De MagSafe is een magnetische oplader die je op de achterkant van de iPhone 12-modellen plakt. Alle genoemde accessoires zijn speciaal gemaakt voor de iPhone 12. Ze zijn al wel te bekijken op de website en ook de prijzen zijn al bekend, maar ze zijn nog niet te bestellen. We verwachten dat dit vanaf vrijdag 16 oktober mogelijk is. Later in november zullen er ook nog volledig leren hoesjes voor de iPhone beschikbaar komen.

iPhone 12 MagSafe cases

Siliconenhoesje met MagSafe voor iPhone 12

Het siliconenhoesje met MagSafe is aan de buitenkant voorzien van een siliconenlaag en aan de binnenkant zit microvezel. Nadeel van deze hoesjes is dat ze vaak niet een heel jaar meegaan. Nou kan dat als voordeel hebben dat je halverwege het jaar weer een nieuw exemplaar in een seizoenskleur kunt uitkiezen, maar daarmee wordt het beschermen van je iPhone wel een dure grap. Je kunt kiezen uit de volgende kleuren:

 • Pruimenpaars
 • Donkermarineblauw
 • Kumquat
 • Cyprusgroen
 • Citrusroze
 • Wit
 • Zwart
 • Rood

Prijs:

MagSafe hoesjes en Clear Case

Doorzichtig hoesje met MagSafe voor iPhone 12

Heb je liever een doorzichtige case, dan kan dat ook voor alle modellen. Deze is uiteraard maar in één kleur verkrijgbaar: transparant. Op de achterkant zit een duidelijk herkenbare cirkel waar je de MagSafe-lader moet plaatsen. Het is de eerste keer dat Apple zo’n duidelijke opdruk toevoegt.

Prijs:

Leren kaarthouder voor iPhone 12

Leren hoesjes met MagSafe voor iPhone 12

De gewone leren hoesjes voor de iPhone 12 komen pas op 6 november, maar Apple heeft ook een nieuw accessoire van leer. Het is een leren pasjeshouder die je met magneten achterop je iPhone kunt plakken.

Dit zijn de kleuren:

 • Zadelbruin
 • Baltisch bruin
 • California poppy
 • Zwart

Ze zijn alleen in één formaat verkrijgbaar, namelijk ter grootte van een bankpasje. Er passen vermoedelijk 2 of 3 plastic pasjes tegelijk in.

Prijs:

Daarnaast toonde Apple tijdens de keynote nog een ander type leren hoesje. Het gaat daarbij om een leren hoesje met een uitsnede voor de klok. Deze is nog niet op de website van Apple te zien en gaat mogelijk later in de verkoop. Het zou handig kunnen zijn voor mensen die geen Apple Watch hebben. Mogelijk is het een vervanger van het leren Folio-hoesje, dat niet voor de iPhone 12-serie is verschenen.

Apple leren MagSafe hoesje

MagSafe-accessoires van andere fabrikanten

Het blijft niet alleen bij officiële accessoires van Apple: ook andere fabrikanten gaan bezig om hun hoesjes geschikt te maken. Zo is PopSockets bezig met MagSafe-geschikte accessoires om achterop je iPhone te plakken. Omdat het om magneten gaat, kan Apple fabrikanten niet tegenhouden om de meest vreemde accessoires te ontwikkelen, die je magnetisch achterop je iPhone kunt bevestigen.

PopSockets

Voor een fabrikant als PopSocket is het alleen maar praktisch. In plaats van vastplakken achterop je iPhone, wat sommige mensen niet zien zitten, kun je de accessoires straks weer gemakkelijk verwijderen. De magneten zijn gepositioneerd rondom een ronde, draadloze oplaadspoel. Er zijn meer dan 165 miljoen PopSockets verkocht sinds 2014, dus er is vraag naar. Wanneer de speciale PopSockets op de markt komen is nog niet bekend, maar de kans is groot dat het bedrijf concurrentie krijgt van nog meer accessoiremakers, nu het zo gemakkelijk is geworden om ze vast te maken aan je toestel.

MagSafe Charger

Het standaardmodel van de MagSafe Charger gaat in Nederland 45 euro kosten. Met MagSafe kun je je iPhone opladen op een vermogen van 15 Watt, terwijl dit op normale Qi-laders is gemaximaliseerd tot 7,5 Watt bij iPhones. Toestellen van andere fabrikanten kunnen vaak wel hogere vermogens aan.

Prijs:

MagSafe Charger

Er komt ook nog een MagSafe Duo Charger aan, waarmee je de iPhone 12 en de Apple Watch tegelijk kunt opladen. Deze is echter nog niet te vinden op de website van Apple en er is ook nog geen prijs bekend.

MagSafe Duo oplader

Help, gaat mijn bankpas kapot?

De magneten achterin de iPhone roepen bij veel mensen angst op. Ben je bang dat je bankpasje kapot gaat door het gebruik van een magnetisch hoesje of oplader? Dat hoef je in principe niet te zijn. Op Nederlandse bankpassen wordt de magneetstrip al sinds 2012 niet meer gebruikt voor pinbetalingen, aangezien er nu een chip in zit die veel veiliger en ongevoeliger is voor magneten. Dat de chip in de bankpas niet kapot gaat door magneten is ons al eerder bevestigd door Betaalvereniging Nederland, de autoriteit op het gebied van bankpassen en andere betaalmiddelen.

Wel kun je tegen problemen aanlopen bij pinautomaten en bij het openen van deuren van de deur bij een pinautomaat. Deze gebruiken vaak nog wel de magneetstrip als eerste controle. Ook bij betalingen buiten Europa kun je problemen krijgen als de magneetstrip defect is.

De OV-chipkaart werkt met een chip, zoals de naam al aangeeft. Deze is dus niet afhankelijk van een magnetische strip.

Het is natuurlijk een ander verhaal als je allerlei andere pasjes gebruikt die nog wel voorzien zijn van een magneetstrip. Dit zijn vaak oudere pasjes. Toegangspasjes voor kantoren maken vaak gebruik van RFID of NFC en ook dan heb je geen last van de magneten. Kijk dus even in jouw pasjescollectie of er mogelijk een probleem kan optreden.

iPhone 12 MagSafe accessoires

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2020, 14:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, hoesje, iphone 12, magsafe
Devices iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Actuele iPhone 12 Pro deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbrengt. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.